۲۸/ اسفند /۱۴۰۳

ترامپ مدعی مذاکره با چهار گروه برای فروش مالکیت تیک‌تاک به یکی از آن‌ها شد!

ترامپ مدعی مذاکره با چهار گروه برای فروش مالکیت تیک‌تاک به یکی از آن‌ها شد!
رئیس جمهور فعلی آمریکا عنوان کرده است که دولت این کشور در حال مذاکره با چهار شرکت و گروه مختلف برای واگذاری و فروش سهام تیک‌تاک به آنها است.

ترامپ مدعی است که هر چهار گروهی که دولت این کشور در حال مذاکره با آن‌ها است، برای خرید و مدیریت تیک‌تاک مجموعه‌های خوبی هستند.

البته رویترز می‌گوید که مدیران بایت دنس و تیک‌تاک از اظهار نظر در این خصوص خودداری کرده‌اند و فعلاً مشخص نیست که واکنش آن‌ها به تلاش‌های ترامپ و تیمش همچنین لیست خریدهای متقاضی تصاحب سهام تیک‌تاک چیست.

اجبار بایت‌دنس به انتخاب یکی از دو راه مسدود شدن دائمی تیک‌تاک در آمریکا یا واگذاری سهام مدیریتی این رسانۀ اجتماعی به شرکت یا فردی که آمریکایی است، یکی از آخرین فرمان‌های اجرایی بود که بایدن بعد از تصویب قانون مذکور در مجلس آمریکا امضا کرد.

هرچند ترامپ بعد از اینکه بار دیگر مستأجر کاخ سفید شد، مانع ادامۀ قطع دسترسی کاربران آمریکایی به تیک‌تاک شد، ولی این همراهی موقت بود. ترامپ در حقیقت فرصتی برای تسلیم خواستۀ دولت آمریکا شدن یا خروج کامل از این کشور به بایت دنس و مدیران تیک‌تاک داد و بنابر آنچه تاکنون در فضای رسانه‌ای به چشم می‌خورد، اگر تا پایان مهلت ۷۵ روزه ترامپ بایت دنس سهام تیک تاک را به فرد یا مجموعه‌ای آمریکایی نفروشد، باید آمادۀ ممنوعیت دائمی در محدودۀ آمریکا باشد.

کارشناسان زیست‌بوم فناوری رقمی معتقدند که تیک‌تاک ارزشی در حدود ۵۰ میلیارد دلار دارد و برندۀ این مزایدۀ اجباری باید رقمی در این حدود را برای تصاحب این شبکۀ اجتماعی پرداخت کند.

قوانین فرهنگی و اجتماعی تیک‌تاک به طور تقریبی با استانداردهای اروپا و آمریکا هیچ تفاوتی ندارد. برخی کارشناسان معتقدند آنچه باعث شده تا این محصول شرکت بایت دنس مورد غضب مقامات آمریکایی قرار بگیرد، عدم همسویی سیاسی در برخی جریان‌ها است که مانع اعمال کامل سانسور و مدیریت افکار عمومی به نحوی که آن‌ها می‌خواهند، در فضای اجتماعی آمریکا خواهد شد.

تیک‌تاک بعد از عملیات طوفان الاقصی یکی از بسترهایی بود که کاربران آمریکایی در مقایسه با سکوهای آمریکایی بسیار آزادانه تر مخالفت‌ خود با حمایت دولت این کشور از رژیم صهیونیستی را اعلام می‌کردند و حتی برخی جنایات دولت صهیون را منتشر می‌کردند.

فرانسه هم در پویش جلیقه زردها با چالش مشابهی روبرو شد و اخبار اعتراضات فرانسوی‌ها در این سکو به صورت گسترده‌تری در دسترس بود.

به نظر می‌رسد دولت آمریکا بیش از آنکه نگران دسترسی چینی‌ها به داده‌های کاربران آمریکایی باشد، بیم خارج شدن کنترل افکار عمومی از دست خود را دارد؛ چرا که تقریباً دسترسی غیرمجاز چینی‌ها به داده‌های کاربران آمریکایی به دلیل اجرای پروژۀ تگزاس و مدیریت شرکت اوراکل بر این طرح همچنین استفاده از کارمندان آمریکایی نشدنی یا دستکم بسیار دشوار است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب