دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امین سعدی در گفت وگو با آنا؛

روایت گرفتاری انسان امروزی در مدرنیته/بازی با سایه ها و فضاها در نمایش «منگی»

روایت گرفتاری انسان امروزی در مدرنیته بازی با سایه ها و فضاها در نمایش «منگی»
امین سعدی نویسنده و کارگردان نمایش «منگی» گفت: انسان های امروز درگیر روزمرگی و فضای مدرنیته شده و منگی موجودی در روانشان ایجاد شده است.
کد خبر : 954354

امین سعدی، نویسنده و کارگردان نمایش «منگی» که در جشنواره بین المللی تئاتر فجر به اجرا در آمد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به اجرای این اثر و هدف از تولید آن بیان کرد: هدف از اجرای این کار این بود که نشان دهیم آدم‌های امروز درگیر روزمرگی‌های شدیدی شده و در فضای مدرنیته گرفتار شده‌اند که موجب شده منگی موجودی در روان همه آدم‌ها در زندگی هایشان به وجود بیاید. این کار هم نشان دهنده منگی آدم‌ها در دنیای امروز است.

وی با اشاره به اجرای این اثر با نورپردازی‌های خاص که تکمیل کننده اجرا بودند، گفت: پیش از اجرا طی گفت‌و‌گو با طراح صحنه تصمیم گرفتیم که دکور، گریم، نور و ... شخصیت داشته باشد تا بتوانیم به ایجاد فضای پست مدرنی که در ذهن داشتیم، دست پیدا کنیم و این امر محقق نیز شد. به هرحال سایه‌ها و فضایی که نیاز داشتیم تا به تصویر بکشیم از دل کار درآمد و نمایش را تکمیل کرد.

سعدی همچنین با اشاره به صحنه‌ای که این نمایش درون آن اجرا می‌شود و یک چمدان بسیار بزرگ است، بیان کرد: این چمدان، روایت کننده زندگی مرد داستان است که در تلاش است که این چمدان را همیشه با خود همراه کند چراکه به آن وابسته است. چمدانی که کاراکتر داستان همیشه با خودش می‌برد و همراه اصلی او است، مانند یک جعبه سیاهی در این نمایش عمل می‌کند که همه چیز را ضبط می‌کند.

نویسنده و کارگردان نمایش «منگی» در ادامه عنوان کرد: این نمایش ضد قصه و ضد درام است به این معنا که تا زمانی که می‌خواهد یک قصه را تعریف کند، قطع می‌شود، تا زمانی که می‌خواهد از گذشته خود صحبت کند، صحبت هایش قطع می‌شود. این ضد قصه بودن در فضای پست مدرن که همه آدم‌ها دارای قصه‌های ناتمام هستند، بیشتر فضای منگ بودن آدم‌ها را نشان می‌دهد.

به گفته سعدی، منگی باید در درون شخصیت و بازی بازیگر اتفاق می‌افتاد، ما در دکور باید به این نتیجه می‌رسیدیم که بتوانیم با طراحی صحنه خوب این منگی را به مخاطب نشان بدهیم.

وی همچنین گفت: تا به الان که از چهل و سومین دوره برگزاری جشنواره تئاتر فجر گذشته است، باید بگویم که همه چیز خوب بوده، هم برخوردها، برنامه ریزی‌ها و ساماندهی‌ها به خوبی انجام شده و با توجه به اینکه دوره‌های قبلی نیز شرکت کرده بودم، این دوره بهتر بوده است.

گفتنی است، چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانی‌پور، امروز سوم بهمن کار خود را آغاز کرد و تا ۱۳ بهمن ادامه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب