تست خانگی سرطان مثانه را با دقت بالا شناسایی میکند
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از فیز، نرخ درمان سرطان مثانه در صورت ردیابی زودهنگام ۹۰ درصد است، اما ۷۰ درصد احتمال ظهور دوباره آن وجود دارد و همین امرنیازمند رصد مداوم بیماری است. تشخیص دیرهنگام سبب میشود مقابله با بیماری نیازمند جراحیهای بزرگ و تهاجمی مانند برداشتن مثانه و ایمپلنت مثانه مصنوعی یا استفاده از کیسه ادرار است که کیفیت زندگی بیمار را به شدت کاهش میدهد.
با این وجود کیت تستهای ادرار فعلی حساسیت اندکی دارند و مثانه بینی که شامل قرارداد کاتتر در مجرای ادراری برای بررسی داخلی مثانه است، علاوه بر دردناک بودن، فرایند سختی است. این امر نشان دهنده نیاز به یک فناوری ساده و دقیق تشخیص بیماری است.
در همین راستا گروهی از محققان به رهبری دکتر یونگدو جئونگ از موسسه KIAST کره جنوبی با همکاری گروهی از محققان از کالج پزشکی دانشگاه کره یک کیت تشخیصی مبتنی بر ادرار برای شناسایی سرطان مثانه ابداع کردند که میتوان آن را در خانه استفاده کرد. این تست میتواند نشانگرهای سرطان مثانه را بدون پردازش نمونههای ادرارشناسایی کند.
محقان این کیت تشخیصی را با اتکا بر مبنای لایه بندی آب و روغن جهت شناسایی نشانگرهای این سرطان ابداع کردهاند. شناسایی نشانگرها در ادرار به دلیل غلظت اندک آنها و همچنین تداخل با ناخالصیهای دیگر چالش برانگیز است.
کیت جدید توسعه یافته با استفاده از مکانیسمی که در آن یک ورقه نازک متصل به نشانگر زیستی شکسته میشود، بر این مشکلات غلبه یک حامل سیگنال شناور را آزاد میکند که به سمت لایه روغن حرکت میکند. در نتیجه این فرایند سیگنال قابل تشخیص منتشر میشود. این طراحی از تداخل ناخالصیهایی مانند هماچوری جلوگیری میکند و سیگنال را تقویت و امکان تشخیص دقیق نشانگر زیستی را فراهم میکند.
در آزمایشهای بالینی که اجرا شده روی ۸۰ فرد بیمار و ۲۵ فرد سالم، این کیت تشخیصی با دقت ۸۸.۸ درصد بیماری را شناسایی کرد.
چنین دقتی نشان دهنده ارتقایی قابل توجه نسبت به حساسیت تستهای تجاری فعلی دارد. نکته جالب آنکه هرچند روشهای معمول تقریبا در شناسایی سرطان مثانه در مراحل اولیه ناتوان هستند، اما کیت جدید این بیماری را حتی در مراحل اولیه با دقت شناسایی میکند.
انتهای پیام/