دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در آنا بخوانید؛

چالش‌های رفع فیلتر گوگل پلی و واتس‌اپ چیست؟

چالش‌های رفع فیلتر گوگل پلی و واتس‌اپ چیست؟
پس از بازگشایی گوگل پلی و واتس‌اپ، نکات مهمی در این زمینه قابل توجه است. این تصمیم که که پاسخی به خواسته‌های مردم بوده ممکن است به عنوان گامی مثبت در باز شدن فضای اینترنتی کشور تلقی شود، اما نیاز به دقت و رعایت نکات مهم دارد.
کد خبر : 949994

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، پس از تصمیم دولت مبنی بر بازگشایی گوگل پلی و واتس‌اپ، نکات مهمی در این زمینه قابل توجه است. این تصمیم که به نظر می‌رسد پاسخی به خواسته‌های مردم و وعده‌های رئیس‌جمهور باشد، ممکن است به عنوان گامی مثبت در باز شدن فضای اینترنتی کشور تلقی شود، اما نیاز به دقت و رعایت نکات مهم دارد. که در مطلب زیر به برخی از این نکات اشاره می کنیم.

 بازگشایی گوگل پلی و خطرات امنیتی مرتبط با آن؛ بازگشایی گوگل پلی، اگرچه می‌تواند در مقابله با بدافزار‌ها و تهدیدات امنیتی موثر باشد، اما تجربه نشان داده که این سیستم می‌تواند به حذف برنامه‌های ایرانی نیز منجر شود. دولت باید این بازگشایی را با مشروطیت همراه کند و تضمین دهد که برنامه‌های ایرانی از فیلتر و حذف غیرقانونی محافظت خواهند شد. واتس‌اپ و تهدیدات امنیتی آن ؛ واتس‌اپ به عنوان یک پیام‌رسان پرکاربرد در ایران، با وجود عدم تهدید جدی برای پیام‌رسان‌های داخلی، اما از جنبه‌های امنیتی، همچنان نگران‌کننده است. شایعات امنیتی پیرامون این پلتفرم، مانند دست داشتن در ترور اسماعیل هنیه، نگرانی‌های زیادی به وجود آورده است. استفاده از واتس‌اپ برای ارتباطات رسمی و حساس ممکن است به ریسک‌های امنیتی دامن بزند و دولت باید تمرکز خود را بر روی امنیت پیام‌رسان‌های داخلی و ارتباطات حساس بگذارد.

 وابستگی به زیرساخت‌های خارجی ؛ باز شدن پلتفرم‌های خارجی، اگرچه ممکن است به نفع کاربران باشد، اما ایران را به زیرساخت‌های کشور‌های خارجی وابسته می‌کند. این وابستگی می‌تواند در شرایط بحران‌های سیاسی یا تحریم‌ها مشکلاتی برای کشور ایجاد کند. بنابراین، تقویت زیرساخت‌های بومی و توسعه پلتفرم‌های مستقل امری ضروری است.

بازگشایی یک‌طرفه و عدم دریافت امتیاز از شرکت‌های خارجی ؛ نکته مهم این است که این بازگشایی‌ها به طور یک‌طرفه صورت گرفته و هیچ نوع امتیاز یا توافقی از سوی شرکت‌های متا و گوگل برای کمک به حکمرانی دیجیتال ایران یا پشتیبانی از زیرساخت‌های بومی نداشته‌ایم. در حالی که کشور‌های دیگر مانند اتحادیه اروپا برای بهبود حکمرانی خود، از شرکت‌های بزرگ آمریکایی امتیازات واقعی دریافت کرده‌اند. به عنوان مثال، اتحادیه اروپا شرکت‌های آمریکایی را ملزم کرده است که دفاتری در اروپا بزنند و پاسخگویی به مقامات این اتحادیه را در قبال داده‌های کاربران و قوانین رعایت کنند. علاوه بر این، در صورتی که این شرکت‌ها به قوانین اروپا عمل نکنند، باید جریمه‌های سنگینی پرداخت کنند. در آمریکا نیز تیک تاک با دادن امتیازاتی مانند انتقال داده‌ها به تگزاس و پذیرش نظارت‌های قانونی برای کاهش نگرانی‌های مقامات آمریکایی، موفق شد تا به حکمرانی دیجیتال خود در این کشور مشروعیت دهد. اما در ایران، این بازگشایی‌ها بدون هیچ‌گونه توافق و کمک متقابل از سوی این شرکت‌ها، فقط به نفع آنها بوده و کشور همچنان وابسته به زیرساخت‌های خارجی باقی خواهد ماند.

 توازن بین دسترسی آزاد و امنیت سایبری؛ باز شدن پلتفرم‌ها به مردم باید همراه با مراقبت‌های امنیتی باشد. تسهیل دسترسی به پلتفرم‌های خارجی بدون تدابیر مناسب، می‌تواند زمینه‌ساز افزایش جرایم سایبری یا سوءاستفاده از اطلاعات مردم شود. دولت باید سیاست‌های امنیتی و نظارتی را همزمان با بازگشایی پلتفرم‌ها تقویت کند تا از حریم خصوصی و امنیت ملی محافظت گردد.

در نهایت اینکه همان طور رهبر انقلاب اسلامی، بار‌ها از وضعیت مدیریت فضای مجازی انتقاد و آن را «وِل» توصیف کرده‌اند. نبود کنترل، نظارت مؤثر و سیاست‌گذاری منسجم بر فضای مجازی، به‌گونه‌ای است که این فضا به حال خود رها شده و آسیب‌های متعددی را برای جامعه به همراه دارد.

 عدم نظارت بر محتوای آسیب‌زا که فضای مجازی در بسیاری از مواقع بستری برای ترویج محتوای غیراخلاقی، شایعات، و تخریب هویت فرهنگی و دینی جامعه است بدون هیچ‌گونه کنترل یا محدودیتی نگرانی‌های جدی ایجاد کرده است.پس بهتر با انجام بررسی‌های دقیق و به دور از هیجان و شتاب زدگی اقدامات مربوط به رفع فیلترینگ صورت بگیرد تا بعدا مجدد مجبور به تکرار این اقدام نباشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب