حضور فناوری در کار ترکیبی چه تاثیری بر سازمان خواهد گذاشت؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مسئله «محل کار ترکیبی در آینده» یکی از واضحترین نکات در آخرین بررسی محققین حوزهی کسب و کار محسوب میشود که چالشها و فرصتهای دوره جدید کاری را بررسی کرده اند.
محققین در آخرین پژوهشهای خود تاثیر تغییرات ناشی از دورکاری و محیطهای کار ترکیبی را که سازمانهای زیادی به آن رو آوردند، بر چگونگی کار افراد و نقشی که فناوری در دنیای مدرن و این سبک کاری ایفا میکند، بررسی کرده اند.
در یک نظرسنجی گسترده دیدگاهها و نظرات ۱۴۰۰ کارمند و مدیر شرکتهای کوچک، بزرگ و متوسط را در مورد محیط کار ترکیبی، فناوری و آیندهی بهرهوری همچنین تاثیر تغییر آرایش کاری بر ارزشمندترین سرمایهی انسان یعنی زمان، سنجیده و بررسی شده است.
کار ترکیبی برای بسیاری از کارکنان فعال در حوزهی اطلاعات و داده یک موهبت بزرگ است، زیرا به آنها این امکان را میدهد که از مزایای کار از راه دور مانند کاهش رفت و آمدهای طولانی و پس گرفتن زمان شخصی بیشتر بهرهمند شوند و در عین حال عملکردهای مهم درون سازمانی مانند فرهنگ سازمانی و جامعهپذیری را نیز حفظ کرده و ارتقا بخشند.
اکثر رهبران شرکتهای فناوری با فرهنگهای سازمانی قدرتمند کاملا بر این مسئله تأکید دارند که سیاستهای آنها برای دورکاری شامل انتظار حضور معین در اداره خواهد بود. با توجه به این مسئله کارکنان باید در فاصلهی مناسبی برای رفتوآمد به شرکت زندگی کنند. به هر حال با توجه به تعادل شرکت امکان استفاده از یک مدل دوگانه به دو شکل «ادارهمحور» (کار در اداره > دورکاری) و «مجازیمحور» (دورکاری > کار در اداره) وجود دارد.
این مدل کار منعطف مزایای متعددی از جمله افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها، بهبود رضایت کارکنان و تعادل بین کار و زندگی را به دنبال دارد.
نقش فناوری در جابهجایی کارمندان
ایجاد شکافهای دیجیتالی یکی از مهمترین دلایل استعفای کارمندان محسوب میشود. در این زمینه ۷۲درصد از کارمندان و ۸۸درصد از مدیران مورد بررسی گفته اند که دسترسی به ابزارهای دیجیتال مدرن یک عامل کلیدی در ارزیابی مشاغل جدید است.
در این نظر سنجی نشان داده شده که ۶۱% از کارمندان در نتیجهی استعفای تیم احساس فرسودگی بیشتری میکنند و این احساس در میان کارمندانی که گفته اند به ابزارهای فناوری مدرن دسترسی ندارند بیشتر بوده است.
این زنگ خطری برای مدیران محسوب میشود چراکه یک سوم کارمندان گفته اند در سال آینده شغل جدیدی را دنبال خواهند کرد؛ بنابراین برعهدهی کسبوکارهاست که فناوریهای خود را ارتقا دهند تا بتوانند بازده محیط کار ترکیبی را بالا ببرند و در نتیجه تاثیر کار تمام کارمندان را بدون توجه به مکان، دفتر شرکت یا خانه یکسانسازی کنند.
چالشهای کار ترکیبی
روش کار هیبریدی بر اساس نیازهای شغلی و فردی هر کارمند تعیین میشود به گونهای که بهرهوری و رضایت فردی را بالا ببرد. در این روش مدیران و سرپرستان مسئولیت ایجاد تعادل بین کار حضوری و دورکاری را دارند و باید شرایطی را فراهم کنند که هر دو نوع کار بهطور موثری انجام شود.
در حالی که مزایای زیادی برای کار هیبریدی وجود دارد، چالشهایی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. به عنوان مثال کار ترکیبی میتواند نظارت بر تیم را برای مدیران دشوار کند و نتواند اطمینان حاصل کند که همه به طور مؤثر کار میکنند. علاوه بر این کار ترکیبی میتواند برای برخی از کارکنان خسته کننده باشد که میتواند منجر به کاهش رضایت شغلی و بهرهوری شود.
در نهایت شرکتها باید اطمینان حاصل کنند که فناوری و زیرساختهایی را برای پشتیبانی از کارهای ترکیبی از جمله اتصالات اینترنتی قابل اعتماد، نرمافزار کنفرانس ویدیویی و سایر ابزارهایی که امکان همکاری از راه دور را فراهم میکنند، دارند.
رهبران باید مدل مناسبی را برای سازمان خود برگزینند تا از فرصتهایی که دورکاری در سراسر جهان به آنها ارائه میدهد، بهرهمند شوند. شرکتهای تثبیت شده و استارتاپهای نوپا باید از مدلهای جدید کسب و کار برای استفاده در روند کلی شرکتشان بهرهمند شوند.
امروزه مدل کاری ترکیبی در بسیاری از سازمانها و شرکتها استفاده میشود و مدیران از مزایای آن بهره میبرند. مدل کاری هیبریدی نیازمند داشتن زیرساختهای فناوری و ارتباطی قوی است. همچنین مدیران در سازمان هم باید مجهز به آموزشهای لازم برای پیادهسازی بهینه آن باشند. به طور کلی مزایای این مدل کاری در صورت فراهم بودن شرایط از معایب آن بسیار بیشتر است و باعث افزایش بهرهوری کارمندان خواهد شد.
انتهای پیام/