دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نششت خبری مطرح شد؛

فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه عروسکی نقطه عطف جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک/ حضور ۳ کشور در بخش ملل

فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه عروسکی نقطه عطف جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک  حضور ۳ کشور در بخش ملل
در نشست خبری بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک فرآیند اجرا تشریح شد.
کد خبر : 945235

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک با حضور حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی، سولماز عسگری مدیر اجرایی جشنواره، امیر سلطان احمدی دبیر جشنواره، مرضیه سرمشقی مدیر هنری هجدهم آذر ماه در سالن جلسات معاونت هنری برگزار شد.

حضور کشورهای خارجی در بخش ملل هم در این فضا قابل دفاع است

حمید نیلی در ابتدای نشست گفت: با توجه به اتفاقاتی که امسال ناخواسته درگیرش شدیم، خوشحالیم که جشنواره تئاتر عروسکی همچون جشنواره‌های گذشته سر زمان مشخص خود کارش را پیش می‌برد.  

وی در ادامه افزود: به نظرم این دوره از جشنواره چند مولفه دارد که نگاه نوآورانه اولین مشخصه آن است. بخش فیلم‌های صد ثانیه و کمک‌های تکنیکی و استفاده از ظرفیت‌هایی خارج از اداره کل هنرهای نمایشی و حضور اراضی عباس آباد و همچنین نگاه ویژه به ورکشاپ‌ها و بحث آموزش هم خیلی مهم است.

وی در ادامه افزود: حضور کشورهای خارجی در بخش ملل هم در این فضا قابل دفاع است و امیدوارم اتفاقات خوبی امسال رقم بخورد. 

وی درباره هزینه‌ها توضیح داد: ما در عرصه بودجه با مشکلات زیادی روبرو بودیم، اما خداراشکر دوستان خیلی کمک کردند و غیرتمندانه جشنواره را به اینجا رساندند.

جشنواره می‌تواند دروازه شناخت استعدادهای عروسکی باشد

در ادامه سلطان احمدی با اشاره به اینکه این جشنواره نخستین جشنواره بین المللی ایران قبل از فجر است، افزود: بارها به عنوان هنرمند در این جشنواره به هر شکلی همکاری کردم. توجه ویژه به مبانی فرهنگی و اخلاقی و ایجاد زمینه‌های پویایی و کار در فراخوان خیلی برایمان مهم بود، ما هرکدام در دانشگاه‌ها فعال هستیم و برایمان مهم بود که این جشنواره به سمت جوانان دانشجو هم بیاید.

وی در ادامه افزود: دغدغه معاش بچه‌های عروسکی را دارم و بنظرم بخش صد ثانیه می‌تواند زمین بازی جوانان باشد. قرار شده سی اثر در این بخش در کوشک باغ هنر اکران شود. همچنین در عرصه تبلیغات و سرگرمی نمایش عروسکی می‌تواند نقش مهمی داشته باشد. پس از «کلاه قرمزی» مجموعه‌های عروسکی زیادی فعال شدند، اما ما از آنها حمایت نکردیم، از این رو این گروه‌ها را به سمت تولید سوق می‌دهیم تا آثارشان دیده شود.

نیلی سپس بااشاره به کمک عروسک‌ها در عرصه فرهنگ سازی گفت: جان کلام از زبان عروسک‌ها برای هم نسلی‌های ما مطرح می‌شود و بر دل می‌نشیند ، بنظرم این جشنواره می‌تواند دروازه شناخت استعدادهای عروسکی باشد. من از همه کسانی در عرصه تولید محتوا کار می کنند دعوت می‌کنم برای این بخش کمک کنند تا این موضوع تئاتر عروسکی در قاب جادویی جا بگیرد.

سلطان احمدی سپس افزود: اگر افرادی مثل مریم سعادت در جامعه عروسکی زیاد بودند، ما دغدغه معاش هنرمندان را نداشتیم. من و محمد بحرانی خیلی در این عرصه فعال بودیم، ما هم ترس بیکار شدن داشتیم و فعالیتمان را مدیون مریم سعادت هستیم.

وی درباره بخش بابیستا گفت: تلاش کردیم در این عرصه محصول تولید کنیم به اسم تاک شو و هدف اصلی مان این بود که حس کردیم جای یک برنامه گفت وگو محور عروسکی در تلویزیون خالی است. فعلا هشت قسمت تولید شده ولی پلتفرم آن هنوز مشخص نیست، در حال رایزنی هستیم و بزودی برای گرم شدن تنور جشنواره این تولیدات منتشر خواهد شد.

چند اثر به دبیرخانه واصل شد؟

سپس سولماز عسگری درباره آمار جشنواره گفت: ۳۷۸ نفربرای حضور در جشنواره ثبت نام کرده‌اند، ۲۱۲فیلم به دبیرخانه ارسال و سپس ۵۳کار قبول شد که ۱۳کار بزرگسال، ۱۷کار کودک و ۱۳کار فضای باز و بخش صد ثانیه ۵۳کار دریافت شد که با نظر داوران سی کارها وارد جشنواره می‌شود . پنج کار در بخش اختراعات است که آن هم تکلیفش مشخص می‌شود. در بخش ملل دو کار از روسیه، یک کار از فرانسه و یک کار از قرقیزستان خواهیم داشت. 

همچنین مریم سعادت بازیگر و نمایشگر عروسکی نیز در این نشست گفت: امسال یکی از بهترین جشنواره‌ها برای من خواهد بود، همه تصور می‌کنند کار عروسکی فقط برای بچه‌هاست، درحالی که بزرگترها هم درگیرش هستند و این وظیفه جشنواره‌هاست که حمایت کنند.

بخش پرسش و پاسخ؛ 18 کار از دوره قبل به اجرای عمومی رسید

سلطان احمدی در بخش پرسش و پاسخ درباره حمایت از گروه‌ها گفت: این جشنواره تعهدی برای اجرای عموم ندارد، اما قطعا کارها جای خود را در سالن‌ها پیدا خواهند کرد.

میرارش مصطفایی جانشین دبیر جشنواره نیز گفت: از کارهای دوره قبل هجده کار به اجرای عمومی رسید و این یک اتفاق نادر است. حتی چهار کار در تئاتر شهر اجرا شد. امید داریم برای این جشنواره هم این اتفاق بیافتد.

حمید نیلی عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های ما در عرصه تئاتر شهر حریم است تا به یک مقصد نهایی برسد، فارغ از موافقت یا مخالفت من، بنظرم کمی باید در این زمینه مداقه کرد و این یک دغدغه است که امیدوارم با نگاه دکتر رضایی تکلیف این موضوع مشخص شود امیدوارم بتوانیم تا فجر این مشکل را حل کنیم.

سلطان احمدی گفت: هنوز درباره بلیت فروشی تصمیم قطعی گرفته نشده و بزودی اعلام خواهد شد.

وی درباره داوران جشنواره گفت: داوران مشخص هستند، اما دیرتر اعلام خواهیم کرد تا مشکلی نباشد. همچنین درباره بخش بین الملل  من در جشنواره های دیگر خارجی هم دیدم که مثل ما کار کردند، یک وقت هایی می شود برخی هزینه ها را به نفع کیفیت کاهش داد حتی ما میتوانیم کشور ایتالیا را هم با دو اثر داشته باشیم اما با وجود نامه نگاری ها به این نتیجه رسیدیم چیزی به هنرمندان و هنر ما اضافه نمی کند  . 

نیلی با تاکید بر اهمیت کار با کیفیت در جشنواره گفت: ما در یک فضای ثابت و آرام جشنواره برگزار نمی‌کنیم، محدودیت بودجه خیلی زیاد است باید این نکات را در نظر داشته باشید.

سپس وکیلی از بخش بین الملل جشنواره گفت: با توجه به اهداف جشنواره و نظرات سلطان احمدی،  دبیر جشنواره دیدگاه کیفیت کارها بود تا کمیت. کمی سازی نمی‌تواند از اولویت‌های رنکینگ جشنواره باشد. 

سلطان احمدی درباره حمایت از گروه ها به خبرنگار آنا گفت: تا به امروز ۷۵درصد کمک هزینه‌ها به حساب هنرمندان خردسال، کودک ، نوجوان و بزرگسال واریز شده است. 

وی افزود: کمک هزینه بخش صد ثانیه به دلیل اینکه هنوز ارا مشخص نشده، تخصیص داده نشده است.  

حمید نیلی نیز در پاسخ به سوال خبرنگار آنا گفت: برآورد بودجه ۱۵میلیارد بوده و پشتیبانی هم داشتیم، از سوی دیگر اعلام امادگی‌هایی برای حمایت شده که با نگاه معاون هنری وزیر ارشاد امیدواریم به زودی تخصیص یابد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب