دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

۹ هزار همت نقدینگی در کشور به کدام سمت می‌رود؟/ بازار بورس یا قلک دولت!

۹ هزار همت نقدینگی در کشور به کدام سمت می‌رود؟  بازار بورس یا قلک دولت!
کارشناس بازار سرمایه اعلام کرد: در کشور بیش از ۹ هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی وجود دارد که اگر ۵ درصد از این نقدینگی که معادل ۴۵۰ همت است جذب بازار سرمایه شود تحولات عظیمی در این بازار اتفاق می‌افتد.
کد خبر : 945208

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، امروز وضعیت عرضه و تقاضای نقره با توجه به روند رو به رشد تولید پنل‌های خورشیدی و کاربرد نقره دراین پنل‌ها و همچنین تقاضای پنهان کشور‌ها برای به کارگیری از این فلز در تولید ادوات و تجهیزات مورد نیاز ارتش، تقاضای این فلز در بازار جهانی از حالت تعادلی خارج شده است.البته علاوه بر عوامل نظامی و ژئوپلیتیکی، با فرارسیدن فصل جشن‌ها در هند به خرید نقره توسط جواهرسازان محلی دامن‌زده و باعث افزایش بیشتر قیمت‌ها شده است.

در ایران نیز با توجه به انتظارات رشد قیمت دلار و اثرگذاری مستقیم آن بر نرخ نقره داخلی، چشم انداز افزایش قیمت این فلز و سایر دارایی‌های مبتنی بر آن از جمله گواهی سپرده شمش نقره دور از انتظار نیست.

از این رو معاملات شمش نقره نیز مانند طلا پُر تقاضا‌تر از گذشته شده و باید معاملات این فلز در چارچوب و به دور از تنش‌های قیمتی قرار بگیرد.

محمد علی احمد زاده اصل کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با آنا، در خصوص جایگاه و اهمیت معاملات نقره در بازار سرمایه، گفت: بورس در حوزه فلزات صنعتی و فولاد، به‌شدت به گواهی سپرده نیازمند است. این واقعیت که قیمت‌گذاری در زنجیره ارزش فولاد و حتی سایر فلزات صنعتی با ابهام روبه روست و می‌تواند شرایط بهتری داشته باشد را باید به طور جدی پیگیری شود.

احمدزاده تاکید کرد: ازهرکالای که توانایی حضور در بازار بورس را دارد باید استقبال شود در نتیجه حضور نقره نیز در بازار بورس از آن دسته از اقدامت مثبت و جهت دهنده است.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ریسک‌های معاملات فیزیکی و سنتی فلزات گران‌بها، گفت: امروز در بازار‌های کالایی، طلا با توجه به جایگاه مهمی که در دنیا دارد، در اولویت این گروه قرار دارد. نقره نیز پس از طلا به عنوان فلز گرانبها نیاز به گواهی سپرده با امنیت بالا و نظارت نهاد‌های بالادستی دارد تا سرمایه‌گذارانی که تنها با دید کسب بازده از آن کالا یا محصول وارد سرمایه‌گذاری می‌شوند، نسبت به امنیت معاملات خود اطمینان بالاتری داشته باشند.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به فرصت معاملات بورسی نقره، ادامه داد: راه اندازی تالار نقره می‌تواند وضعیت تعیین قیمت درمعاملات بورسی این فلز را به گونه‌ای شفاف سازی کند. چراکه در تالار بورس، هر اوراق بهادار یا قرارداد، منطقه خاص خود را دارد که با حضورمعامله‌گران و کارگزاران این مناطق، خرید یا فروش درفضای کاملا شفاف انجام می‌شود.

نگاه تامل برانگیزی بر ظرفیت بازار سرمایه

بازار بورس

احمدزاده با اشاره به سخنان اخیر وزیر اقتصاد در رابطه با بازار بورس، گفت: دولت بار دیگر نگاه تامل برانگیزی بر ظرفیت بازار سرمایه نشان می‌دهد و می‌توان امیدوار بود با رونق گرفتن بازار بورس، دولت از طریق ناشران به منافع و سود‌های سهامداران تعرض نخواهد کرد.

نقدینگی نقطه عطف بازار بورس

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: با افزایش سود ریالی شرکت‌ها و رکود بازار‌های موازی از جمله ارز، مسکن، طلا و خودرو باعث شد که نقدینگی بیش از گذشته به بازار بورس جذب شود.

احمد زاده اصل تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، بازار بورس نسبت به سایر بازار‌های دیگر امیدوارانه، شفاف‌تر و همچنین سهام‌های این بازار بسیار ارزنده و ارزشمند است در نتیجه باید نقدینگی قابله توجهی به این بازار تزریق شود چرا که نقطه عطفی برای بازار سرمایه محسوب می‌شود و باید فضای اعتماد و اطمینان برای سرمایه گذاران و سهامداران بازار سرمایه ایجاد شود که موجب تصریح روند جذب سرمایه شود.

کارشناس بازار سرمایه در رابطه با نقدینگی اظهار کرد: در کشور بیش از ۹ هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی وجود دارد که اگر ۵ درصد از این نقدینگی که معادل ۴۵۰ همت است جذب بازار سرمایه شود تحولات عظیمی در این بازار اتفاق می‌افتد همچنین در هفته دوم آذرماه فقط ۵ هزار میلیارد نقدینگی وارد بازار بورس شد که باعث تغییرات اندکی در بازار سرمایه شد.

تحولات منطقه تاثیرچندانی در بازار سرمایه ندارد

احمد زاده اصل بیان کرد: مسائل سیستماتیک و تحولات منطقه‌ای تاثیر زیادی بر بازار بورس ندارد، فقط باعث نوسانات مقطعی بازار سرمایه می‌شود، اما اعتماد عمومی مردم و جذب نقدینگی مهمترین و اساسی‌ترین محرک برای رشد و نزول بازار سرمایه است که از طریق سیاست‌های اعمال شده، به بازار جذب می‌شود.

بازار بورس به عنوان قلک دولت باقی می ماند

این کارشناس بورس با اشاره به تغییر نگاه دولت به بازار بورس ادامه داد: در گذشته دولت به بازار بورس نگاهی قلک گونه‌ای داشت که در هر زمانی نیاز به سرمایه‌ای بود، بازار بورس باید دولت را حمایت ویژه می‌کرد، اما با توجه به سخنان وزیر اقتصاد ظاهرا نگاه دولت به بازار سرمایه تغییر کرده است؛ بدین معنا که دولت اوراق بدهی را از محل فروش سهام‌های مردم تامین نمی‌کند.

احمدزاده اصل در رابطه با تاثیر «اف‌ای تی اف» در بورس، گفت: هر عاملی که در اقتصاد کشور شفافیت ایجاد کند، باعث جذابیت بازار سرمایه می‌شود همچنین اخبار مثبت در رابطه با «اف‌ای تی اف» و «جی اف تی» و... امیدواری را در بازار افزایش و روند معاملات را صعودی می‌کند.

احمدزاده اصل بیان کرد: این هفته روند معاملات بازار سرمایه نیز صعودی خواهد بود و فضا برای رشد بیشتر بازار سرمایه وجود دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب