دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1403 - 18:32
با همکاری همراه اول و وزارت بهداشت؛

برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکردی نوین اجرایی می‌شود

برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکردی نوین اجرایی می‌شود
شرکت ارتباطات سیار ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تفاهم‌نامه‌ای با محوریت دیجیتالی‌سازی سامانه‌های سطح یک سلامت حوزه بهداشت و همچنین همکاری در اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکردی نوین امضا کردند.
کد خبر : 945114

به گزارش خبرگزاری آنا، روز شنبه 17 آذر 1403 آیین امضای تفاهم نامه همراه اول و وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر سر ارائه خدمات الکترونیک و یکپارچه سازی سامانه های سطح یک حوزه بهداشت در چارچوب قوانین و مقررات برگزار و تفاهم نامه ای در راستای اجرای نقشه راه سلامت الکترونیک کشور و تکالیف برنامه توسعه هفتم پیشرفت در حوزه سلامت کشور منعقد شد. 

همراه اول در قالب این تفاهم نامه با همکاری شرکت های نوآور و دانش بیان حوزه سلامت، اقدام به یکپارچه سازی و تجمیع سامانه های سطح یک به منظور پیاده سازی پرونده الکترونیک پایه خواهد کرد.

همکاری در اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکردی نوین و ارائه سامانه های تعاملی و داده محور مانند خود مراقبتی و پیشگیری به منظور جلب مشارکت عموم مردم برای نقش آفرینی موثر در سلامت و بهداشت از جمله رئوس مهم این تفاهم نام است.

*همراه اول پیشران تحول دیجیتال کشور

علی بقایی رییس هیات مدیره همراه اول که با جمعی از مدیران ارشد اپراتور اول تلفن همراه در این نشست حضور داشت، با تأکید بر اینکه عزم ما در اپراتور برای فراهم سازی زمینه های تحول دیجیتال جزم است، اظهار کرد: در حال حاضر بزرگترین اپراتور تلفن همراه خاورمیانه با در اختیار داشتن امن ترین شبکه و مسیرهای ارتباطی هستیم.

رییس هیات مدیره همراه اول با بیان اینکه اکنون با در اختیار داشتن شبکه ای مبتنی بر بالاترین نسل فناوری، پیشران اکوسیستم دیجیتال هستیم، گفت: ما به دو دلیل معتقدیم که همراه اول نقش پیشران و اساسی در تحول دیجیتال دارد؛ اول اینکه نیروی انسانی متخصص و نخبه ای در اختیار دارد و دوم بستر امن و گسترده ارتباطی است که جایگاه آن را از تمامی اپراتورها بالاتر برده است.

وی اشاره ای به ظرفیت های زیرساختی و پردازشی همراه اول نیز داشت و ابراز کرد: با تکیه بر این پتانسیل ها، وارد مقوله هوش مصنوعی شده ایم که می توانیم دامنه آن را با توجه به بیگ دیتای موجود در حوزه سلامت، به این حوزه نیز بسط دهیم.

بقایی مفهوم دیجیتالی شدن را متفاوت از نرم افزاری شدن مطرح کرد و ادامه داد: در حال حاضر با مقوله دیجیتال بسیار فاصله داریم؛ ممکن است در حال حاضر به سمت الکترونیکی شدن رفته باشیم اما الزاما دیجیتالی نشدیم.

وی افزود: به عنوان مثال یکپارچه سازی احراز هویت یا اشتراک گذاری زیرساخت هایی که داریم از جمله موارد دیجیتالی سازی است؛ با توجه به اینکه در حوزه سلامت با اقشار مختلف مردم در ارتباط هستیم باید دیجیتالی سازی فرآیندها را با هدف ایجاد رضایت خاطر برای آنها انجام دهیم.

*ضرورت حرکت به سمت تکنولوژی‌های نوین

علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز که به همراه مدیران ارشد این وزارتخانه در جلسه حضور داشت، با تأکید بر اینکه برای انجام این پروژه ترجیح دادیم با همراه اول که دارای توانمندی های زیرساختی و فنی است تفاهم کنیم، اظهار کرد: بیگ دیتای ما در حوزه سلامت، یک ثروت بزرگ تلقی می شود و برای تبادل اطلاعات نیازمند بستر و زیرساختی امن بودیم.

وی ادامه داد: مقوله یکپارچه سامانه ها بیش از هر موضوع دیگری برای ما اهمیت دارد که امیدواریم با ابتکار و خلاقیت همراه اول، از این دغدغه رها شویم. همچنین ترند فناوری نشان می دهد که باید به سمت تکنولوژی های نوین برویم زیرا ممکن است در آینده نه چندان دور پزشکی از راه دور یا استفاده از هوش مصنوعی در حوزه های بهداشت و درمان رایج شود یا حتی ما تصمیم بگیریم به سمت خانه های بهداشت مجازی برویم.

گفتنی است همراه اول به عنوان نخستین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور و همچنین «نخستین اپراتور سلامت ایران»، وظیفه ارائه بستر فعالیت ذی نفعان حوزه سلامت را برعهده دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب