دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حسن سالاریه تشریح کرد؛

عملکرد بلوک انتقال مداری سامان ۱ و آخرین تست‌های انجام شده در مدار

عملکرد بلوک انتقال مداری سامان ۱ و آخرین تست‌های انجام شده در مدار
رئیس سازمان فضایی ایران ضمن تشریح عملکرد بلوک انتقال مداری سامان ۱ و آخرین تست‌های انجام شده در مدار گفت: ماهواره بر سیمرغ یکی از سنگین‌ترین محموله‌ها در صنعت فضایی ایران را در مدار قرار داد که یکی از این محموله‌ها، بلوک انتقال مداری «سامان یک» است.
کد خبر : 944985

به گزارش خبرگزاری آنا، حسن سالاریه در گفتگوی تلویزیونی با اشاره به تزریق موفقیت آمیز بزرگترین و سنگین‌ترین محموله فضایی ایران به مدار، اظهار کرد: روز گذشته به یاد ماندنی‌ترین روز برای صنعت فضایی ایران بود. ماهواره بر سیمرغ یکی از سنگین‌ترین محموله‌ها در صنعت فضایی ایران را در مدار قرار داد که یکی از این محموله‌ها، بلوک انتقال مداری «سامان یک» است؛ این بلوک نقش بسیار ویژه و مهمی در صنعت فضایی دارد و کلا بلوک‌های انتقال مداری برای انتقال ماهواره‌ها به مدار‌های با ارتفاع بالا و همچنین قرار دادن چندین ماهواره در نقاط مختلف مداری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه اولین تست مداری این بلوک در کشور انجام شد و البته این تست طی روز‌های آتی تکمیل می‌شود، افزود: ما در حال حاضر یک ارتباط دو سویه با بلوک را داریم و زیرسیستم‌های مربوط به این بلوک که توسط پژوهشگاه فضایی ایران ذیل وزارت ارتباطات توسعه پیدا کرده، تست شده است. البته در رد‌هایی که پیش رو خواهیم داشت به تدریج این تست‌ها تکمیل می‌شود.

سالاریه با بیان اینکه در گام اول باید کار پایدارسازی بلوک را انجام می‌دادیم که الحمدالله با موفقیت انجام شده است، گفت: در مرحله بعدی باید نشانه روی بلوک انجام شود به گونه‌ای که بلوک در جهت مناسب در فضا نشانه گیری شود و بعد از آن مانور‌های مربوط به انتقال مداری صورت می‌گیرد که شامل مانور ایجاد چرخشِ عمدی و بعد از آن روشن شدن موتور اصلی، انتقال مداری به مدار بالا و مجددا پایدارسازی بلوک است. نیت اصلی ما در این تست، عملکرد زیرسیستم‌های مختلف از بلوک‌ها و بخش‌های مختلفِ طراحی شده برای بلوک است و انشاالله در صورتی که همه تست‌ها با موفقیت انجام شود، آمادگی خواهیم داشت از این بلوک برای انتقال ماهواره استفاده کنیم.

وی ضمن تاکید بر اینکه در حال حاضر ماهواره‌ای بر روی بلوک نداریم و عمدتا عملکرد بلوک برای ما ملاک است، تصریح کرد: به محض اثبات عملکرد و اصلاح طراحی‌ها در صورتی که نیاز باشد، انتقال ماهواره با این بلوک امکان پذیر خواهد بود. در سال ۱۴۰۱ یک بار عملکرد زیرمداری این بلوک با همکاری دوستان در وزارت دفاع انجام گرفت و تست بعدی تست مداری بود که روز گذشته صورت گرفت. این یک فرایندی است که چندین روز تا تثبیت کامل بلوک به طول می‌انجامد و امیدواریم شرایط خوبی که شاهد آن هستیم، ادامه یابد و یکی از بزرگترین دستاورد‌های صنعت فضایی در کشور با این اتفاق بزرگ تکمیل شود.

معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به این سوال که این بلوک مداری چه زمانی به مسیر هفت هزار کیلومتری می‌رسد، گفت: در رد‌های متوالی که در ایران داریم، قاعدتا تا امروز بعدازظهر تست‌ها باید به اتمام برسد و بعد از آن باید منتظر باشیم وضعیت مداری را تثبیت شده داشته باشیم. به محض اینکه مانور را انجام دهیم و بعد از اینکه نتیجه مشخص شد، اطلاع رسانی را انجام می‌دهیم. دوستانی که علاقه‌مند به این حوزه هستند اخبار صنعت فضایی را دنبال کنند البته عملکرد نهایی چندین روز بعد مشخص می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب