تامین برق شهری با ساخت نوعی ماژول/انرژی خورشیدی در سایه بیمهری
به گزارش خبرگزاری آنا، نسل جدید سلولهای خورشیدی نانوساختار پروسکایتی از مهمترین فناوریهای صنعت سلول خورشیدی دنیا محسوب میشوند؛ سلولهایی که پیش بینی میشود تا سال ۲۰۳۰ سهم قابل توجهی از بازار سلولهای متداول سیلیکونی (نسل اول) را تصاحب کنند.
اگر این سلولها به صورت پرینت و با استفاده از مواد ارزان قیمت ساخته شوند، در صورت افزایش مقیاس و تجاریسازی میتوانند قیمتی معادل یکسوم سلولهای متداول سیلیکونی را داشته باشند.
در حال حاضر با تلاش فناوران برای بومیسازی تجهیزات مرتبط با این فناوری فاصله کشورمان در فناوری پروسکایت با دنیا-برخلاف نسل اول- بسیار کم است و پتانسیل لازم برای ورود کشور به تولید صنعتی پروسکایت وجود دارد.
اخیرا یکی از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی موفق به طراحی و ساخت ماژول خورشیدی نانوساختار پروسکایتی تمام پرینت با الکترود کربنی شده است؛ این ماژولهای ارتقا یافته با روش صنعتی پرینت و اسپری ساخته شدهاند.
با توجه به پیچیدگیهای فناورانه ساخت این پنل و نوآوریهای بهکاررفته، هماکنون این شرکت در حال آمادهسازی ۶ پتنت حاصلشده از فرایند ساخت این محصول است. همچنین این طرح هماکنون آماده جذب سرمایه به منظور تولید نیمهصنعتی است؛ تمامی طراحیها ازجمله طراحی خط تولید دستگاههای مورد نیاز و فرایند ساخت نیمهصنعتی نیز انجام شده اند.
انرژی خورشیدی در سایه بیمهری
افشین ارسطویی، از پژوهشگران این طرح در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: هم اکنون این پروژه تحقیقاتی به منظور پایداری و کسب استانداردهای مورد نیاز در حال تجاری سازی است؛ تاکنون به ۲۰ درصد بازدهی در آزمایشگاه رسیدهایم.
وی افزود: هرکدام از این مینی ماژولها میتوانند ۶ ولت برق تولید کنند یعنی در مکانی آفتابی با ۴ عدد از این مینی ماژولها یک تلفن همراه را شارژ کنیم.
وی درباره نحوه کارکرد این ماژولها اظهارکرد: نور پس از تابش به ناحیه فعال تبدیل به انرژی الکتریکی شده و از خروجی ماژول خارج میشود. این برق میتواند مستقیم وارد برق شهر شده یا در باتری ذخیره شود.
وی یادآورشد: این برق میتواند کاربرد صنعتی یا مصرف شخصی داشته باشد؛ اگر پشت بام هر ساختمانی یک ماژول و باتری نصب شود، افراد میتوانند از برق سلولهای خورشیدی استفاده کنند یا اگر مصرف برقی ندارند این برق را به اداره برق بفروشند.
به گفته وی، در نسل بعدی، شیشههای منازل تبدیل به سلولهای خورشیدی میشوند که مداوم میتوان از آن برق تولید کرد.
وی عنوان کرد: بنابر محیط جغرافیایی هر ناحیه میتوان با استفاده از این سلولهای خورشیدی برق تولید کرد؛ خورشید در هر متر مربع تقریبا ۱۰۰ وات انرژی میدهد. بازدهی این سلولهای خورشیدی ۲۰ درصد است یعنی ۲۰ درصد از ۱۰۰ وات (۲۰ وات) را تبدیل به برق میکنند، اما متاسفانه به علت ارزان بودن انرژی نفت، استفاده از انرژی خورشیدی در ایران چندان استقبال نمیشود.
ویژگی و مزایایی این محصول
ماژول پروسکایتی ارتقا یافته که توسط این شرکت دارای مشخصات کلی زیر است:
۱- پنل خورشیدی متشکل از مینی ماژولهای یکپارچه، ابعاد هر مینی ماژول برابر با cm ۲.۸ در cm ۲.۸
۲-روش ساخت: روش ساخت صنعتی (پرینت و اسپری)
۳- استفاده از الکترود کربن به جای طلا و کاهش هزینه ساخت
۴ -مبتنی بر لایه انتقال دهنده حفره معدنی و ارزان قیمت
۵- بازده ماژول: ۹٫۲۶ درصد
۶- بهره گیری از روش برش لیزری
انتهای پیام/