پروژه ملی «سهند»برای ساخت تراشه ها/توافق معاونت علمی و بانک مرکزی بر سر قانون رمزارز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حسین افشین در ادامه نشست خبری امروز که در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد درباره هوش مصنوعی گفت: توسعه هوش مصنوعی در معاونت، در لایه های نیروی انسانی، توسعه زیرساخت ها، دسترسی به داده ها و توسعه سیستم عامل بومی قرار می گیرد.
وی افزود: یکی از مزیت های کشور در این حوزه نیروی انسانی است و ما برای همه دانشگاه ها و نخبگان به طور مجزا طرح های را تعریف کردیم که اجرای آن شروع شده است.
معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به برنامه های معاونت علمی ادامه داد: در حال حاضر پلتفرم ها و سکوهایی توسعه یافته است که لازم است این داده ها جمع آوری و تسهیل گری در دسترسی به آنها صورت گیرد. همچنین زیر ساخت های محاسباتی که از آنها با عنوان GPU ها و CPU ها (پردازشگرهای گرافیکی )است و در این زمینه کشور نمیتواند وارد ساخت زیر تراشه و میکروالکترونیک وارد نشود.
پروژه ملی «سهند»برای ساخت تراشه ها
وی ادامه داد: از این رو پروژه ملی سهند را تعریف کردیم که در این طرح از تولید سیلیکون با گرید99/999999999 و ساخت ویفر شروع می شود
ایجاد شهر میکروالکترونیک آرزوی معاون علمی
معاون علمی رئیس جمهوری درباره آرزوی خود با پایان یافتن مسئولیتش در معاونت علمی گفت: بزرگترین آرزوی من ایجاد شهر میکروالکترونیک دانست و گفت: این برنامه تدوین و اجرای آن آغاز شده است.
افشین از افتتاح اولین دیتا سنتر و GPU فارم تا اوایل سال آینده ۱۴۰۳ خبر داد و خاطر نشان کرد: معماری این مزرعه آغاز شده و سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در آن باید بر اساس معماری طراحی شده وارد شوند. با طراحی الگوریتم های بومی و سیستم عامل بومی این نهاد در توسعه هوش مصنوعی از یکی از دانشگاه های کشور با حضور تیم ۷۰ نفره از اساتید دانشگاهی نیز کمک گرفتیم.
حل مشکلات رمزارز توسط دانش بنیانها
وی با اشاره به برنامههای معاونت علمی برای توسعه رمز ارزها با بیان اینکه بانک مرکزی تاکید دارد که حاکمیت پول باید حفظ شود که با این دیدگاه موافق هستیم، گفت: نمیتوان جلوی توسعه فناوری گرفت و حوزههای نوآورانهای مانند فین تک در لبه دانش قرار دارد که لازم است در کشور توسعه یابد.
افشین افزود: در زمینه پیش نویس قانون رمز ارز با بانک مرکزی به توافق رسیدیم و این پیش نویس به این بانک ارسال شده است. ما تلاش داریم تا مشکلات شرکتهای فعال در حوزه رمز رفع شود.
مشکل استخدام اساتید دو تابعیتی در دانشگاهها رفع می شود
افشین درباره برنامه آیکانکت (ارتباط با متخصصان ایرانی خارج از کشور) گفت: قصد لغو این برنامه را نداریم و تلاش داریم در این بخش گرنتها را افزایش دهیم.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه در حال پیگیری استخدام اساتید با تابعیت دوگانه هستیم، گفت: این موضوع را یک خودتحریمی میبینیم.در حال حاضراساتید با تابعیت دوگانه با مشکل استخدام و تبدیل وضعیت رو به رو هستند؛ سعی میکنیم این مشکل را به زودی برطرف کنیم.
خانه های نوآوری کنیا و ازبکستان فعالند
وی با اشاره به فعالیت خانه های نوآوری برای صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی گفت: در حال حاضر خانه های نوآوری ازبکستان و کنیا فعال هستند و برنامه ای برای پویایی سایر خانه ها داریم.همچنین آی هیت ایران در چین به زودی راه اندازی میشود
افشین با بیان اینکه برای صادرات تمرکز ویژه بر کشورهای آفریقایی داریم، گفت: نمایشگاه واردات محصولات دانش بنیان ایرانی در افغانستان به زودی برگزار میشود.
انتهای پیام/