دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تماشای آسان تلویزیون برای افراد مبتلا به صرع با عینک ضد تشنج

تماشای آسان تلویزیون برای افراد مبتلا به صرع با عینک ضد تشنج
دانشمندان در انگلیس از عینک جدیدی رونمایی کرده اند که می‌تواند با مسدود کردن طول موج‌هایی از نور که باعث تشنج می‌شود، تماشای تلویزیون را برای افراد مبتلا به صرع امکان پذیر کنند.
کد خبر : 942498

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، بر اساس برآوردها، از هر چهار هزار نفر یک نفر به صرع حساس به نور مبتلا است و همانطور که از نام آن پیداست نور موجب تشنج در آنها می‌شود. 

الگو‌های چشمک زن و متناوب، مانند آنچه که در وسایل نقلیه اضطراری، تلویزیون، فیلم‌ها و بازی‌های ویدیویی دیده می‌شود، اگر ترکیب درستی از روشنایی، فرکانس و طول موج داشته باشند، همگی می‌توانند محرک تشنج باشند.

اکنون دانشمندان دانشگاه‌های گلاسکو و بیرمنگهام عینکی ابداع کرده اند که می‌تواند به کاهش خطر بروز تشنج کمک کند. لنز این عینک به گونه‌ای طراحی شده که تقریبا تمام نور با طول موج‌های بین ۶۶۰ تا ۷۲۰ نانومتر را مسدود می‌کند؛ منطقه‌ای از نور قرمز که در حادثه بدنام «پوکمون» در سال ۱۹۹۷ نقش داشت و باعث تشنج صد‌ها بیننده شد.

در این لنزها، کریستال‌های مایعی تعبیه شده که خواص نوری شان در پاسخ به گرما تغییر می‌کند. در این حالت، در فریم عینک مدار کوچکی قرار داده شده تا لنز‌ها را تا دمای ۳۶.۵ درجه سانتیگراد گرم کند که باعث می‌شود آن طول موج‌های خاص از نور قرمز را منعکس کنند.

این ایده وجود دارد که افراد مبتلا به صرع می‌توانند در بیشتر مواقع از عینک‌ها برای دید عادی استفاده کنند، اما هرگاه خواستند تلویزیون تماشا کرده یا بازی ویدیویی انجام دهند می‌توانند این عینک‌ها را از حالت عادی به حالت ضد تشنج تغییر دهند.

دانش پژوهان پیش از این، از لنز‌های رنگی برای دستیابی به اثر مشابهی استفاده می‌کردند، اما آنها فقط حدود ۵۰ درصد از نور قرمز هدف را فیلتر می‌کنند. همچنین قابلیت روشن و خاموش شدن ندارند بنابراین به جای موارد خاص خطر بروز تشنج، در تمام موقعیت ها، روی دید رنگی کاربر تاثیر می‌گذارند.

در نمونه اولیه، این عینک تنها می‌تواند در محیط‌های تا ۲۶ درجه سانتی گراد کار کند، بنابراین این نکته‌ای است که محققان قصد دارد روی آن کار کنند. علاوه بر این، آنها می‌خواهند مدت زمانی را که طول می‌کشد این عینک از حالت عادی به حالت ضد تشنج تغییر کند نیز کاهش دهند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Cell Reports Physical Science منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب