دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راهکار‌های توسعه خدمات ابری؛ از تحلیل زیست‌بوم تا اجرای نقشه راه ابر کشور

راهکار‌های توسعه خدمات ابری؛ از تحلیل زیست‌بوم تا اجرای نقشه راه ابر کشور
نشست تخصصی تحلیل زیست‌بوم و نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور، با همت پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران در پژوهشگاه برگزار شد.
کد خبر : 940744

به گزارش خبرگزاری آنا، نشستی با محوریت تحلیل زیست‌بوم رایانش ابری کشور، روند تنظیم‌گری خدمات رایانش ابری و هم‌اندیشی پیرامون تدوین اقدامات اجرایی توسعه رایانش ابری کشور، برگزار شد. در این نشست، متخصصان و مسئولان به تحلیل زیست‌بوم رایانش ابری کشور پرداخته و وضعیت فعلی و چالش‌های پیش رو در این حوزه را مورد بررسی قرار دادند. همچنین، راهکار‌هایی برای بهبود و ارتقای سطح خدمات ابری در کشور ارائه شد.

یکی دیگر از محور‌های این نشست، روند تنظیم‌گری خدمات رایانش ابری در کشور بود. کارشناسان حاضر به بررسی تجربیات بین‌المللی و ارزیابی وضعیت کنونی پرداختند و پیشنهاد‌هایی برای بهبود فرآیند تنظیم‌گری و افزایش شفافیت در این حوزه ارائه دادند. بخش پایانی نشست به هم‌اندیشی پیرامون تدوین اقدامات اجرایی برای توسعه رایانش ابری کشور اختصاص یافت. در این بخش، حضار به بررسی راهکار‌های اجرایی و عملیاتی پرداختند و بر ضرورت همکاری‌های بین‌نهادی و تدوین برنامه‌های جامع تأکید کردند.

این نشست تخصصی با حضور جمعی از متخصصان و مسئولان از حوزه‌های مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات، نمایندگان بخش خصوصی و مدیران ارشد شرکت‌های اصلی فعال در حوزه ابر کشور برگزار شد و فرصت مناسبی برای تبادل نظر و همفکری در خصوص توسعه خدمات ابری در کشور فراهم کرد.

در این نشست، در ابتدا احسان آریانیان، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه، نتایج ارزیابی شرکت‌های ابری و صدور شناسنامه برای ایشان در آزمایشگاه مرجع مراکز داده و خدمات ابری پژوهشگاه و شرکت‌های برتر کشور را از دو منظر فناورانه و نوآورانه ارائه داد. او تأکید کرد که شناسنامه‌دار کردن شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ابری در کشور بسیار مهم است که برای این کار شاخص‌های کلان در حوزه‌های حقوقی، کاربرد، استاندارد، مراکز داده، سخت‌افزار، ابزار‌های مدیریتی، تنوع خدمات، تنوع مشتریان، اقتصاد بازار، گواهینامه‌ها، اصول امنیتی، پنل مدیریت ابری و نوآوری‌ها مد نظر قرار گرفته است.

 آریانیان اشاره کرد مبتنی بر سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات هدف کلان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را «شکل‏ گیری حداقل سه فراهم‏ کننده خدمات ابری داخلی با قابلیت تأمین نیاز‌های زیرساختی، ذخیره ‏سازی، پردازشی و سکویی برای همه خدمات پایه داخلی و کسب سهم بازار هشتاد درصدی از کل نیاز خدمات ابری کشور» می‌باشد.

در بخش دوم صحبت‌ها، آریانیان به تدوین اقدامات اجرایی توسعه رایانش ابری کشور پرداخت و اشاره کرد که سند راهبردی ابر توسعه رایانش ابری کشور که سال گذشته در شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات مصوب شده است، در افق ۵ ساله و مطابق با برنامه هفتم توسعه کشور تنظیم شده است. او اضافه کرد که در تدوین این سند به اسناد بالادستی مانند اصل ۴۴ قانون اساسی، سند چشم‌انداز بیست‌ساله ایران در افق ۱۴۰۴، سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل مراکز داده و مصوبات شورای عالی فضای مجازی، به ویژه سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات و سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، توجه شده است.

 آریانیان همچنین به محور‌ها و حوزه‌های راهبردی توسعه رایانش ابری اشاره کرد که شامل توسعه زیست‌بوم کسب و کار، توسعه زیرساخت‌ها و سکوها، ابزار‌ها و خدمات، توسعه امنیتی و توسعه حقوقی، توسعه فرهنگی آموزشی و پژوهشی است. او توضیحاتی درباره زمان‌بندی تحقق این محور‌ها تا سال ۱۴۰۶ نیز ارائه داد.

وی همچنین سیاست‌های کلان در این حوزه را بیان کرد که شامل کاهش سرمایه‌گذاری از سوی دولت با توسعه زیست‌بوم رایانش ابری، کسب و کار‌ها به بازار ابر و ایجاد محیطی رشد آفرین برای آنها در بستر رایانش ابری، ایجاد بستر حقوقی قابل اتکا، آموزش و ترویج بخش‌های دولتی و غیر دولتی، ایجاد فضای همکاری با شرکت‌های بخش خصوصی و ایجاد فضای رقابتی در بازار بود.

در خاتمه این بخش، آریانیان به تبیین ۴ گام توسعه خدمات ابری در کشور جهت تحقق اهداف مد در کشور را بیان کرد که شامل (۱) توسعه زیرساخت‌های اساسی نظیر انرژی و منابع انسانی متخصص، (۲) توسعه شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ابر داخلی، (۳) توسعه ابر در بخش‌های تقاضا نظیر سلامت، آموزش، دولت، تجارت و در نهایت (۴) توسعه رقابت منطقه‌ای است.

در ادامه، متخصصان و شرکت‌های حاضر در جلسه به بیان چالش‌های موجود در زیست بوم رایانش ابری در کشور پرداخته و به بحث و بررسی پیرامون محور‌ها پردا

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب