دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف مطرح کرد؛

تحقق قانون جهش تولید دانش بنیان با اجرای دو مصوبه/ نگهداشت نیروی متخصص به دلیل مسائل اقتصادی مشکل است

تحقق قانون جهش تولید دانش بنیان با اجرای دو مصوبه  نگهداشت نیروی متخصص به دلیل مسائل اقتصادی مشکل است
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف از عملیاتی ساختن دو مصوبه این پارک در رابطه با قانون جهش تولید دانش بنیان خبر داد و گفت: یکی از قطب‌های صادراتی صنایع فناوری هایتک کشور پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف است، زیرا چندین شرکت این پارک محصولاتی در رده بین‌المللی تولید و صادر می‌کنند.
کد خبر : 940078

 بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به برنامه‌های امسال این پارک اشاره کرد و گفت: اصلی‌ترین رویکرد امسال پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف این است که بتواند دو مصوبه در رابطه با قانون جهش تولید دانش بنیان را عملیاتی کند و به مرحله اجرا برساند. همچنین با مشارکت شرکت‌های این پارک در رابطه با توسعه فضا‌های ناحیه مد نظرمان چند پروژه توسعه‌ای اجرا خواهیم کرد. اکنون مصوبات این برنامه را دریافت کرده‌ایم، اما تا مرحله اجراسازی آن فاصله زیادی داریم.

وی افزود: یک سری کار خوب هم در بحث مدیریت فضا‌های ناحیه از سال گذشته آغاز کرده‌ایم؛ مجموعه‌ای برای مدیریت فضا‌های ناحیه متشکل از شرکت‌های بزرگ عضو ناحیه تشکیل داده‌ایم. این مجموعه در حال پیدا کردن هویت حقوقی است.

وی درباره این مجموعه اظهارکرد: تعداد زیادی از شرکت‌های عضو پارک علم و فناوری شریف در این موسسه عضو هستند که کار‌های توسعه‌ای ناحیه را پیش می‌برند و وارد بحث توسعه بازار شرکت‌های عضو نیز می‌شوند. تجربه‌ای که شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان داشته و پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف هم به دنبال آن است.

وی عنوان کرد: هم اکنون ۷۵۰ شرکت فناور و شرکت دانش بنیان در ناحیه پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف وجود دارند. تنها ۳۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان در این پارک مستقر هستند. از این میزان ۱۴۰ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف مستقر است.

وی بیان کرد: این شرکت‌ها در زمینه‌های مختلف فناوری و هایتک فعالیت دارند، اما بیشتر تمرکز شرکت‌ها در حوزه فناوری‌های IT، فناوری اطلاعات، ساخت تولید، مهندسی پزشکی و تجهیزات پزشکی است. برخی از این شرکت‌ها از TRL یک و دو در حد ایده و تبدیل به محصولات فناورانه هستند و در مقابل چند شرکت در TRL۹ قرار دارند و در شهرک‌های صنعتی فرایند محصول تولید می‌کنند.

طالبی در پاسخ به اینکه اکنون سهم این شرکت‌ها از صادرات دانش بنیان‌ها چقدر است؟ گفت: آمار دقیقی از صادرات این شرکت‌ها به علت تحریم‌ها در سال‌های اخیر نداریم. شرکت‌ها از اعلام آمار ممانعت می‌کنند تا بعد‌ها دچار تحریم نشوند، اما می‌توان گفت یکی از قظب‌های صادراتی صنایع فناوری هایتک کشور پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف است، زیرا این پارک چندین شرکت خوب دارد که محصولاتی در رده بین المللی تولید و صادر می‌کنند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به دو مشکل عمده شرکت‌های این مجموعه اشاره کرد و گفت: اصلی‌ترین چالش و مشکلی که شرکت‌ها مطرح می‌کنند در ارتباط با بحث بازار کارشان است. اغلب این شرکت‌ها محصول خوبی ساخته‌اند، اما قدرت معرفی به مخاطب را ندارند یا مخاطبانشان آنها را نمی‌شناسند. در بسیاری از مواقع مخاطب‌ها اعتمادی به آنها نمی‌کنند.

وی یادآورشد: پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در این دوره برای رفع این چالش به مسئله توسعه بازار و بازاریابی شرکت‌ها ورود پیدا کرده است. بسیاری از مخاطبان این شرکت‌ها برند دانشگاه و پارک علم و فناوری صنعتی شریف را می‌شناسند و اعتماد می‌کنند به همین دلیل سعی کرده ایم خودمان قراردادی با مشتریان ببندیم و طی مراحلی کار‌ها را جهت اجرا به شرکت‌ها واگذار کنیم.

وی اظهارکرد: مسئله بعدی گران شدن یا در دسترس نبودن نیروی انسانی خبره و ماهر است. اکنون نزدیک به ۱۲ هزار نفر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف مشغول به کار هستند، اما این نیرو‌ها خیلی ماندگار نیستند. اغلب نیرو‌های متبحر به خارج از کشور می‌روند یا در شهرستان‌های دیگر مشغول به کار می‌شوند.

طالبی گفت: در حال حاضر مسئله عمده شرکت‌ها نگهداشت نیروی انسانی است؛ نیروی انسانی هرچقدر با تجربه‌تر شود به دلیل مسائل اقتصادی کشور متقاضی حقوق بالاتری است. در بسیاری از اوقات شرکت‌ها توان پرداخت آن حقوق را ندارند. این مسئله باعث جدا شدن فرد خبره از شرکت می‌شود. بار دیگر تربیت نیروی متخصص زمان بر است.

وی در پاسخ به این سوال که اختصاص بودجه مناسب به پارک‌ها چقدر می‌تواند در نگهداشت این نیرو‌ها کمک کند، گفت: مسئله نگهداشت نیروی انسانی، مسئله کلانی است که پارامتر‌های مختلفی از جمله مسائل اقتصادی کشور در آن دخیل است. خیلی وقت‌ها پارک علم و فناوری تاثیرگذاری و تصمیم گیری آنچنانی ندارد.

وی افزود: بودجه پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف محدود است و حتی کفاف امور جاری‌اش را نمی‌دهد، اما برای رفع این مسئله سعی کرده‌ایم از نیروی انسانی تازه نفس استفاده کنیم و این افراد را با قیمت‌های معقول‌تر جایگزین نیرو‌های تخصصی شرکت‌ها کنیم. این مسئله می‌تواند به بحث توانمندسازی و تربیت نیروی انسانی شرکت‌ها کمک کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب