دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 اسفند 1393 - 11:19
یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

همه دانشگاه‌های علوم پزشکی باید دارای بخش‌های تحقیقاتی تروما باشند

یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: به نظر می‌رسد تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی باید دارای بخش‌های تحقیقاتی تروما باشند تا شبکه تحقیقات ترومای کشور با رویکردی پژوهشی از این ظرفیت‌ها برای ارتقای کنترل تروما در کشور استفاده کند
کد خبر : 9373

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمدعلی محققی عنوان کرد: کنترل تروما و صدمات در سطح جامعه، موضوعی بین‌بخشی است که حوزه سلامت بخش محوری آن به شمار می‌رود.


وی با بیان اینکه در حال حاضر کنترل حوادث و عوامل تهدید کننده در اولویت برنامه‌های کشور قرار دارد، افزود: به منظور کنترل حوادث در سطح نظام سلامت، شبکه‌ای از امکانات برای رسیدگی به حوادث وجود دارد که شامل اورژانس‌های غیربیمارستانی و اورژانس‌های بیمارستان‌های عمومی در سطح کشور می‌شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بر اساس سیاست‌های اتخاذشده در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، همه بیمارستان‌های کشور باید دارای بخش اورژانس استاندارد و مجهز باشند و بخش‌های اورژانس باید در اولویت بیمارستان‌ها قرار گیرند.


محققی افزود: در نظام ارزشیابی بیمارستانی نیز ارزشیابی اورژانس‌ها مقدم بر ارزشیابی کل بیمارستان است و این اقدام به صورت مستقل انجام می‌شود.


وی در ادامه گفت: اتخاذ چنین سیاستی باعث شده است تا اورژانس‌های بیمارستانی تجهیز‌شده و به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی مراجعان در همه فوریت‌ها از جمله حوادث و سوانح و به طور کلی تروما باشند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تحقیقات پژوهشی در زمینه تروما گفت: به طورکلی در زمینه پژوهش در حوزه تروما نسبت به گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم اما کافی نبوده است.


محققی یادآور شد: به نظر می‌رسد تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی باید دارای بخش‌های تحقیقاتی تروما باشند تا شبکه تحقیقات ترومای کشور با رویکردی پژوهشی از این ظرفیت‌ها برای ارتقای کنترل تروما در کشور استفاده کند.


وی با بیان اینکه ارتقای ثبت تروما از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: مسئولان باید با آگاهی از اطلاعات و انجام برنامه‌ریزی‌های دقیق، میزان حوادث و سوانح را کاهش دهند.


محققی در ادامه گفت: مراکز تحقیقات تروما از ظرفیت بالایی برخوردار هستند و در صورتی که بتوانند با استفاده از این ظرفیت به صورت شبکه‌ای یا نت ورکینگ با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و در سطح ملی تقسیم کار انجام دهند، می‌توانند به ارتقای کنترل تروما کمک شایانی کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب