خوب و بد مدیریت شهری در سال 93؛ از سقوط دو زن سرپرست خانوار تا برگزاری انتخابات شورایاریها
گروه اجتماعی، آرزو میراخانی: در نخستین روزهای فصل بهار، ساختمانی در خیابان جمهوری آتش گرفت. حادثهای که با باز نشدن نردبان امداد و نجات آتش نشانی همراه شد تا دو زن سرپرست خانوار، بر اثر وحشت شعلههای آتش به بیرون از قاب پنجره بیفتند و با سقوط از طبقه پنجم، جان خود را از دست دهند.
سانحه دلخراشی که هم دل شهروندان را به درد آورد و هم مدیران شهری را سرگردان کرد. هر چند که در روزهای پس از حادثه بارها اعضای شورای شهر روند امدادرسانی را مسبب این حادثه دانستند و امتناع مدیرعامل سازمان آتش نشانی در اختصاص بودجه مضاعف برای بازبینیها و ارتقاء شاخصهای استاندارد وسایل امدادی، خود دردسرساز شد. دست آخر نیز با اعلام رای نهایی کمیته ایمنی شورای شهر تهران، بخش قابل توجهی از تقصیرات به گردن آتش نشانی و ضعف مدیریت روانی حادثه در حین عملیات افتاد!
کشته شدن چراغی
هنوز چند صباحی از مرگ دو زن سرپرست خانوار نگذشته بود که درگیری نیروهای پیمانکار شهرداری پایتخت با فردی که به قصد جمعآوری پسماندهای خشک در خیابان سد معبر کرده بود، دردسرساز شد، درگیری که به کشته شدن مرحوم علی چراغی آنهم مقابل چشمان پسر نوجوانش انجامید و بار دیگر بر طبل انتقادات نمایندگان مردم در شورای شهر تهران، کوبید. معاونت خدمات شهری شهرداری تهران نیز در پی این حادثه اعلام کردند که کمکهای مادی و معنوی خود را از خانواده وی دریغ نخواهند کرد.
طوفان تهران حادثه تلخ غیر مترقبهای بود که تابستان امسال مدیریت شهری را دچار مشکلات بسیاری کرد. این طوفان که سازمان هواشناسی کشور قادر به پیش بینی آن نبود خسارات بسیار زیادی را به شهر وارد کرد و باعث کشته شدن ۵ تن از شهروندان و ۴۴مصدوم و شکسته شدن بسیاری درخت و تجهیرات شهری شد |
طوفان سرخ تهران
طوفان تهران حادثه تلخ غیر مترقبهای بود که تابستان امسال مدیریت شهری را دچار مشکلات بسیاری کرد. این طوفان که سازمان هواشناسی کشور قادر به پیش بینی آن نبود خسارات بسیار زیادی را به شهر وارد کرد و باعث کشته شدن ۵ تن از شهروندان و ۴۴ مصدوم و شکسته شدن بسیاری از درختها و تجهیرات شهری شد.
این بار هم پای مسئولان شهری به شورای شهر کشیده شد تا توضیحات خود را در این خصوص ارائه دهند. با این وجود شهرداری تهران اینبار مقصر شناخته نشد و مدیریت و بحران و سازمان هواشناسی مقصران اصلی این حادثه معرفی شدند. با این وجود این حادثه خسارات بسیاری را به شهر و مدیریت شهری وارد کرد.
بازگشت چمران به مسند ریاست شورای شهر
تابستان گرم امسال با خبرهای داغی از شورای شهر همراه شد. مهدی چمران که یکسال صندلی ریاست را به احمد مسجد جامعی داده بود، دوباره با رایزنیهای پشت پرده برخی از اعضای شورا مسند ریاست را به دست گرفت. آمدن چمران سبب شد برخی تغییرات در شورا ایجاد شود. درخواست برخی از اعضا برای تغییر کمیسیون خود، سختگیری برای رعایت حجاب در شورای شهر، تغییر مکان برخی جلسات اعضای شورا از مهمترین این تغییرات بود. بماند که در ابتدای بازگشتش به ریاست شورای شهر از انحلال برخی کمیتههای غیر رسمی شورا خبر داده بود اما...
هشدار؛ نیترات در آب شرب شهر
پایان تابستان ۹۳ با اعلام رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران مبنی بر آلوده بودن آب پایتخت به نیترات رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. رحمت اله حافظی گفت که آب شهر تهران آلوده به نیترات شده و در این باره وزیر بهداشت را متهم اصلی پرونده اعلام کرد اما وزیر بهداشت با نفی این موضوع گفت که این مشکل تنها در یکی از چاههای مناطق بوده و خیلی زود رفع شده است. با کشمکش میان مدیریت شهری و دولت سرانجام اعلام شد که آب تهران سالم است تا خیال مردم هم آسوده شود.
شبگردیهای خبرنگاران و نخبگان اجتماعی
شبگردیهای خبرنگاران و مدیران شهری سکه رایج سال گذشته بود. در این بین بازدید اصحاب رسانه از سازمانهای زیرمجموعه شهرداری تهران اقدام نویی بود که شهرداری تهران در سال ۹۳ انجام داد و هدف از آن آشنایی خبرنگاران و نخبگان اجتماعی با عملکرد سازمانهای شهرداری بود.
حاشیههای ۸ میلیارد تومان بودجه ستاد سازمانهای مردم نهاد
با روی کار آمدن مهدی چمران در شورای شهر تهران اختلاف بین اصلاح طلبان و اصولگرایان شورای شهر به اوج خود رسید. در همین روزها بود که یکی از اعضای شورا اعلام کرد ستاد سمنها مبلغ ۸میلیارد تومان را در حسابی شخصی نگهداری میکند و با درج این خبر موجی از اعتراضها و خبرهای مختلف در شهر به پا شد. در نهایت رئیس ستاد سمنها اعلام کرد که هیچ حساب شخصی وجود ندارد و تمام بودجه این ستاد در حسابی در بانک شهر و به نام ستاد سمنها ذخیره شده است.
ناکامی طرح موتورهای برقی و تاکسیهای هیبریدی
اما یکی از طرحهایی که مدیریت شهری تهران برای مقابله با کاهش آلودگی شهر پیشنهاد داد، رواج استفاده موتورهای برقی و تاکسیهای هیبریدی بود که متاسفانه بر خلاف آنچه وعده داده بودند اجرای این طرح به سال ۹۳ قد نداد و باید دید مدیریت شهری چه برنامهای برای این طرح در سال جدید ارائه میدهد.
چوب قانون و چراغ جادوی علاءالدین
مالک ساختمان معروف علاءالدین که توانسته بود حدود ۱۰ سال از دست قانون فرار کند، امسال با ساختن یک طبقه اضافه و بدون رعایت ضوابط شهری بالاخره دم به تله داد و به دام قانون افتاد. این فرد که قرار بود یک پارکینگ در طبقه منفی یک ساخته و با مجوز شهرداری طبقه اضافه کند توانسته بود با زد و بندهایی از دست قانون فرار کند و اعضای شورای شهر تهران با استفاده از رای صادر شده از سوی کمیسیون ماده ۱۰۰ توانستند با او مقابله کنند.
در نهایت طبقه 7 علاءالدین تخریب و مالکانی که هیچ سند مالکیتی در دست نداشتند، مجبور به تحمل این شکست مالی شدند.
افتتاح نخستین زباله سوز کشور
راه اندازی اولین زباله سوز کشور در تهران از اقدامات مهم دیگری بود که شهرداری تهران توانست امسال آن را به انجام برساند. به گفته معاونت خدمات شهری، این اقدام گامی نو در تبدیل روزانه ۷۵۰۰ تن زباله تولیدی تهرانیها به برق بود.
افتتاح ایستگاه متروی ولیعصر
ایستگاه متروی ولیعصر نیز امسال بالاخره با حضور شهردار تهران به بهرهبرداری رسید و کمی از بار مسئولیت های مدیریت شهری کاست.
نخستین جشنواره ملی رسانههای شهری
مرکز ارتباطات و امور بین االملل شهرداری تهران امسال ایده نویی به خرج داد و بر آن شد تا برای نخستین بار جشنوارهای تحت عنوان جشنواره رسانههای شهری را برگزار کند و آثار برگزیده شهری در حوزه رسانههای مختلف را انتخاب و از رسانهها تقدیر به عمل آورد. در این جشنواره خبرنگار و دبیر خبرگزاری آنا نیز شایسته تقدیر شده و از آنان تقدیر شد.
نهضت کاشت ۵ میلیون اصله درخت در تهران
بارها چه منتقدان عملکرد مدیریت شهری و چه چشمان تیزبین خبرنگاران و شهروندان دوستدار طبیعت، خواستار توجه بیشتر مدیران پایتخت به حفظ فضاهای سبز و درختان تهران شدند. به ویژه پس از حادثه توفان تهران که بخش قابل توجهی از درختان پایتخت دچار خسارت شدند و شهروندان در روزهای پس از این بلای طبیعی، شاهد حذف درختان از سطح خیابانها بودند.
بارها چه منتقدان عملکرد مدیریت شهری و چه چشمان تیزبین خبرنگاران و شهروندان دوستدار طبیعت، خواستار توجه بیشتر مدیران پایتخت به حفظ فضاهای سبز و درختان تهران شدند. به ویژه پپس از حادثه توفان تهران که بخش قابل توجهی از درختان پایتخت دچار خسارت شدند و شهروندان در روزهای پس از این بلای طبیعی، شاهد حذف درختان از سطح خیابانها بودند |
از همین رو مدیریت شهری در اقدامی نو اعلام کرد که نهضت درختکاری در تهران به راه خواهد انداخت تا در پی آن، بیش از ۵ میلیون اصله درخت چه در حریم شهر و چه در خیابانها، بکارد. درختانی که با حضور همه اقشار جامعه، هنرمندان، اساتید دانشگاهی و حوزوی، دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی، دانشجویان، زنان و دیگر افراد مشغول به کار در اصناف مختلف، همراه شد.
برگزاری انتخابات شورایاریها بعد از سه سال وقفه
سرانجام با وجود حواشی بسیار مدیریت شهری توانست در سال ۹۳ و پس از سه سال وقفه انتخابات شورایاریها را با موفقیت برگزار کرده و نمایندگان محلی مردم را مامور رسیدگی به امور آنان کند.
تصویب بودجه شهرداری پیش از آغاز سال نو
در نهایت پایان سال ۹۳ برای مدیریت شهری با تصویب بودجهای کمتر از مبلغ پیشنهادی شهرداری تهران از سوی مدیریت شهری همراه شد.
انتهای پیام/