مقاله پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات به عنوان مقاله ماه یکی از برجستهترین مجلات دنیا معرفی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حسامالدین شعبانی پژوهشگر و دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی معماری کامپیوتر در باره طرح تحقیقاتی خود با عنوان «طراحی سوییچ آگاه از اتلاف و الگوریتم تشخیص عدم بنبست برای شبکههای ارتباطی نوری در مقیاس درون تراشه» گفت: «امروزه داشتن پردازندههای قدرتمند به منظور انجام محاسبات پیچیده، به یک نیاز حیاتی برای کاربردهای گوناگون روزمره نظیر ایجاد اپلیکیشنهای جدید در تبلتها و تلفنهای هوشمند و ... تبدیل شده است. از این رو شاهد افزایش تعداد هستههای پردازشی موازی در تراشههای امروزی هستیم. این افزایش تعداد هستهها میتواند ارتباطات الکتریکی جاری را با چالشهای جدی در کارایی سیستم نظیر توان مصرفی و پهنای باند ارتباطی و ... روبرو کند.»
وی با بیان اینکه با پیشرفتهای اخیر تحقیقاتی در زمینه تکنولوژیهای نانو سیلیکون نوری، بستری مناسب برای بکارگیری از ارتباطات نوری بهعنوان کاندیدایی مطلوب برای مواجهه با این چالشها فراهم شده است، ادامه داد: «سوییچها از اجزای مهم در طراحی شبکههای ارتباطی نوری هستند. در این مقاله سوییچ نوری عاری از بن بست «Helix-h»به منظور بهبود در پارامترهای لایه فیزیکی و کارایی شبکه ارائه شده است. با استفاده از محیط شبیهسازی ارائه شده از سوی تیم تحقیقاتی Lightwave دانشگاه کلمبیا ایالت متحده، بر روی Helix-h مطالعات موردی کاربردی و ارزیابی با ابزارهای محکزنی ترافیکی انجام دادهایم.»
به گفته شعبانی، بر اساس نتایج به دست آمده شاهد کاهش چشمگیر اتلاف در شبکههای نوری خواهیم بود که موجب بهبود در چگالی پهنای باند و مقیاسپذیری شبکههای با تعداد هستههای پردازشی زیاد میشود. همچنین شاهد بهبود چشمگیر در پارامترهای کارایی سیستم نظیر پهنای باند، راندمان انتقال و تاخیر در همبندیهای ارتباطی نوری پرکاربرد هستیم.»
دانشآموخته واحد علوم و تحقیقات گفت: «دیگر نوآوری صورت گرفته در این مقاله ارائه الگوریتمی جامع با بکارگیری از تئوری گرافها، بهمنظور تشخیص بن بست در سوییچهای نوری است. بطوریکه تشخیص بن بست را در طراحی سوییچ ها ساده تر کرده و همچنین قابلیت ارزیابی برای سوییچهای نوری با هر تعداد پورت را ایجاد میکند.»
بر اساس این گزارش مجله IEEE Transactions on computers از قدیمی ترین مجلات ISI زیر مجموعه IEEE Transactions است. همچنین این مجله زیر نظر Computer Society IEEE بوده که قدمت 70 ساله دارد و از بدو راه اندازی (در سال 1952) همواره در برخی زمینههای کامپیوتری نظیر علوم کامپیوتر جزو مراجع اول مورد استناد در دانشگاههای معتبر دنیا به شمار میرود. براساس رده بندی سایت Scimago در طول سالهای اخیر در اکثر زمینههای کامپیوتری، جایگاه این مجله در سطح Q1 (بالاترین سطح) در نظر گرفته شده است.»
پی دی اف این مقاله به مدت یکماه بصورت رایگان قابل دریافت است. علاوه بر این ویدیویی به زبان انگلیسی از سوی شعبانی و همچنین ویدیویی به زبان چینی از سوی دکتر Liu تهیه شده که هر دو به شرح مختصری از این مقاله پرداخته اند. تمامی این موارد بر روی صفحه اول سایت مجله به آدرس www.computer.org/web/tc قابل دسترس است.
از زمان انتخاب مقالات برجسته در دوره مدیریت جدید این مجله، این مقاله اولین مقاله از دانشگاههای داخل کشور بوده که بهعنوان مقاله برجسته ماه انتخاب میشود.
انتهای پیام/