قطعنامهای در حوزه تابآوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا دکتر محمدحسن بازیار، رئیس پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، امروز در نشست خبری که در محل پژوهشگاه برگزار شد با بیان اینکه زمین دائماً در حال تغییر و تحول است و این فرآیند، از گذشته وجود داشته، گفت: اخیرا زمین لرزههای با بزرگی بیش از ۴ در مناطقی مانند فاریاب کرمان و خراسان رضوی رخ داد.
وی با اشاره به موضوع دورههای بازگشت زلزله در تهران عنوان کرد: این دوره ابتدا ۱۲۰ سال، سپس ۱۵۰ سال و در نهایت به دلیل عدم وقوع زلزله بزرگ در تهران، ۱۷۵ سال عنوان شده است.
بازیار با تاکید بر پیچیدگی پدیده زلزله اظهار کرد: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود. از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است که باید همه موارد آن مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به نهمین دوره کنفرانس بینالمللی زلزلهشناسی که توسط پژوهشگاه برگزار میشود، گفت:این کنفرانس از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه در برج میلاد تهران برگزار میشود. در این کنفرانس، ۲۱۱ مقاله به صورت شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه میشود.
رئیس پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: زلزلهشناسی، پیشگیری و ایمنسازی سازهها و مدیریت بحران، محورهای اصلی این مقالات را تشکیل میدهند. سخنرانان خارجی از ۱۵ کشور شامل آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، نیوزیلند و هند در این کنفرانس حضور خواهند یافت.
بازیار با اشاره به تمرکز این کنفرانس بر حل مسائل زلزلهخیزی کلانشهرهای ایران مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد، گفت: در حاشیه این کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در زمینههایی نظیر ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستانهای مقاوم برگزار میشود.
وی افزود: تلاش داریم بر اساس یافتهها و بحثهای این کارگاهها، در پایان کنفرانس قطعنامهای در حوزه ارتقای تابآوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاستگذاران تدوین کنیم.
در ادامه عبدالرضا سروقدمقدم؛ عضو هیئت علمی ژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله با اشاره به نهمین کنفرانس بینالمللی زلزلهشناسی گفت: ما مخاطرات زیادی از جمله فرونشست، آتشسوزی و سیل داریم و ازطرفی تعداد کشتهها در تصادفات رانندگی و آلودگی هوا از زلزله بیشتر است و سؤال اینجاست که چرا ما باید این مقدار به بحث زلزله توجه کنیم؟!
سروقدمقدم ادامه داد: امروز ملاک در ردهبندی مخاطرات دنیا، تعداد کشتهها نیست، به عنوان مثال اگر تعداد کشتهها در سیل ممکن است زیاد باشد، اما کشور را به خاطر نمیاندازد! فقط دو حادثه وجود دارند که با ملاک جدید یعنی تابآوری، کشور را به هم بریزند که آن هم جنگ و زلزله است.
عضو هیئت علمی ژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس علمی، علاوه بر بحث درباره یافتههای جدید علمی، برطرف کردن دغدغه مدیران شهری نیز است. شعار این کنفرانس «زلزله و کلانشهرها با تمرکز بر تهران» است چراکه دغدغه مسئولان را در موضوع زلزله تهران کامل شاهد بودیم.
سروقدمقدم تصریح کرد: ایجاد یک اجماعی در این موضوع برای مدیران شهری از اهداف این کنفرانس است.
وی با تاکید بر ارتقای تابآوری کشورها در برابر مخاطرات، اظهار کرد: بعد از زلزله بزرگ سرپل ذهاب کرمانشاه جامعه مهندسی به این نتیجه رسید که اگر ۴۰ درصد از آییننامهها را در ساخت سازهها رعایت کنند، میتوانند جلوی بسیاری از تلفات را بگیرند.
انتهای پیام/