اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دانشمندان میگویند، گزارشهای مربوط به نشانههای حیات که در جو سیاره فراخورشیدی «کی۲-۱۸بی» شناسایی شدهاند، ممکن است درست نباشد و در ارائه اطلاعات خطا صورت گرفته باشد.
نتیجه تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا ریورساید شرح میدهد، گزارشهای اخیر از تلسکوپ فضایی جیمز وب که نشانههایی از حیات را در سیارهای دوردست و خارج از منظومه شمسی شناسایی کرده، عجولانه بوده است.
پژوهشگران میگویند، رد کردن یافتههای اخیر جیمزوب اگرچه همه مشتاقان به تأیید حیات فرازمینی را ناامید میکند، اما به این معنی نیست که این تلسکوپ در آینده آثاری از حیات در جو یک سیاره فراخورشیدی پیدا نمیکند.
دانشمندان ناسا حدود شش ماه پیش از وجود یک اقیانوس آب احتمالی در سیاره فراخورشیدی «کی۲-۱۸بی» (K۲-۱۸ b) خبر دادند و گفتند، سیاره مذکور، سیاره فراخورشیدی «هایسین» است که احتمالا جوی غنی از هیدروژن و سطحی پوشیده از اقیانوس را دارد؛ درواقع هیجان اخیر درباره کشف بالقوه علائم حیات در این سیاره فراخورشیدی از این قسمت کلید خورد.
به گفته آنها، اگرچه بسیاری از سیارات فراخورشیدی ممکن است ویژگیهای قابل توجهی داشته باشند و نشانههایی از حیات در آنها دیده شود، اما کشف و بررسی سیاره «کی۲-۱۸بی» از آنجایی که تقریباً شبیه سیاره زمین است، هیجانانگیز شد.
تلسکوپ فضایی جیمزوب یکی از پیشرفتهترین تلسکوپهای فضایی است که به منظور بررسی اجرام فضایی و شناسایی علائم حیات خارج از زمین استفاده میشود. دادههای این تلسکوپ مورد بررسی و تحلیل دقیق دانشمندان و محققان قرار گرفته و در حالی که تلسکوپ جیمز وب نتایج بسیار دقیق و جالبی از اجرام فضایی و سیارات دیگر به دست آورده است، اما هنوز شواهد قاطع برای وجود حیات فرازمینی ارائه نشده است. محققان و دانشمندان بر این باورند که برای تایید وجود حیات خارج از زمین نیاز به شواهد و اطلاعات بیشتری دارند.
از این رو، میتوان گفت که تلسکوپ ناسا هنوز نتوانسته است اطلاعات کافی و قطعی در مورد وجود حیات فرازمینی به دست آورد. این تحلیلها و ادعاها نیازمند بررسی دقیقتر و دادههای بیشتر از سوی دانشمندان و متخصصان است تا در تصمیمات قطعی و دقیقتر در این زمینه نقش موثر داشته باشند.
انتهای پیام/