فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین میرود
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا تصمیم دارد ماموریت خصوصی آتی که با عنوان «فایرفلای بلو گوست ۱» (Firefly Blue Ghost ۱) نامگذاری شده را به منظور آزمایش نحوه دفع و حذف گرد و غبار ماه با استفاده از برق به قمر زمین عملیاتی کند.
در این ماموریت نحوه دفع و حذف گرد و غبار با استفاده از الکتریسیه مورد آزمایش قرار میگیرد؛ در این راستا ناسا توضیحاتی ارائه کرده و گفته است، گرد و غبار خانهای که حتی مدتی تمیز نشده و جرم آنها ضخیم شده به آسانی و بدون هیچ دردسری پاک میشوند و سطح دوباره تمیز میشود، اما برای فضانوردان و فضاپیماها، گرد و غبار به دلیل ماهیت خشن و چسبنده غبار روی آنها خطر بسیار بیشتری ایجاد میکند. حتی ماه و مریخ هم از این خطر در امان نیستند.
تفاوت بین گرد و غبار روی ماه و زمین این است که گرد و غبار روی ماه و سایر اجرام مانند شیشه ناهموار و تیز هستند
چارلز بولر، پژوهشگر ارشد آزمایشگاه الکترواستاتیک و فیزیک سطحی مرکز فضایی کندی ناسا در این باره چنین توضیح میدهد: "تمیز کردن سنگ پوشه (گرد و خاک سطح ماه) از روی سطوح، مشکل را بدتر خواهد کرد؛ چرا که آنها بار الکتریکی بالایی دارند و درعین حال به شدت عایق هستند.
بولر در بیانیهای گفت: قرار گرفتن مأموریتهای آینده ماه در معرض این گرد و غبار خطر بالقوه و خطرناک هستند و مدیریت کردن شرایطی که گرد و غبار آن بسیار متفاوتتر از آن چیزی است که ما در سطح زمین مشاهده کردهایم دشوار است و میتواند مشکلات زیادی را برای فضاپیماها و فضانوردان ایجاد کند.
یکی از راهکارهای ممکن برای کاهش آسیبهای ناشی از این گرد و غبار، بهرهگیری از تکنولوژی جدید ایرودینامیکی ناسا به نام تکنولوژی Dust Shield یا به اختصار (EDS) است.
ناسا از سال ۲۰۰۴ مشغول توسعه و آزمایش این فناودپری در مرکز کندی است؛ این فناوری از ترکیبی از الکترودها و میدانهای الکتریکی برای برداشتن و حذف گرد و غبار از اجسامی مانند رادیاتورهای حرارتی و پنلهای خورشیدی، لنزهای دوربین و لباس فضانوردان استفاده میکند.
یکی از عوامل مهم در توسعه این فناوری ایجاد شرایط حمل و نقل پایدار به سطح ماه است که ناسا طراحی کلیدی آن را برای محافظت از ماه در مقابل گرد و غبار برعهده گرفته و این تلاش نشان میدهد، چگونه همکاری بین نهادهای خصوصی و دولتی میتواند به توسعه فضایی کمک کند و فناوریهای جدید را در فضای خارج از جو زمین بیازماید.
انتهای پیام/