کشف سرنخهایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، محققان نحوه ایجاد فرورفتگی گلابی شکل بر روی سیاره پلوتون را شبیه سازی کردند و به این نتیجه رسیدند که این اشکال میتواند دادههای مهمی از پلوتون در اختیار دانشمندان قرار دهد.
فضاپیمای ناسا در سال ۲۰۱۵ از کنار سیاره پلوتون عبور کرد و نخستین رصد از فرورفتگیهای عظیم این سیاره مبهم را نشان داد.
به گفته محققان، شکل ایجاد شده در پلوتون از نظر اندازه با کشور مکزیک قابل مقایسه است و بر یکی از نیمکرههای این سیاره تسلط دارد و احتمالاً نتیجه یک برخورد است، اما تعداد کمی از دهانههای برخوردی به شکل منحصر به فرد گلابی مانند این نمونه شکل میگیرند.
چگونگی شکل گیری این اثر ناشناخته باقی مانده است، اما محققان اکنون تصویری احتمالی از منشا آن ترسیم کرده و میگویند این امکان وجود دارد که جسمی به اندازه و مقیاس کشور سوئیس مدتها پیش در یک زاویه کم به پلوتون برخورد کرده باشد. اگر درست باشد، این تصویر همچنین به این موضوع اشاره میکند که ممکن است فضای داخلی پلوتون در زیر سطح برودتی آن به چه صورت باشد.
هری بالانتاین، ستاره شناس دانشگاه برن در سوئیس گفت: دانشمندان تصور میکردند این شکل منشأ ضربهای دارد، اما هیچ کس نتوانسته بود شکل گلابی متمایز آن را توضیح دهد.
شکل و اندازه عظیم این فرورفتگی تقریباً ۲ هزار کیلومتر طول (۱۲۴۳ مایل) و ۱۶۰۰ کیلومتر عرض (۹۹۴ مایل عرض) و به عمق ۴ کیلومتر (۲.۵ مایل) است.
این لکه یکی از چالشهای بزرگ در جهان منجمد و سرد پلوتون است. نقشه قلبیشکل فرضیههای جالب و تحولات مختلف در تاریخ این سیاره کوچک را ارائه میدهد، برای مثال، فشار سطح زیرین سیاره پلوتون ممکن است منجر به شکلگیری فرورفتگی بیرونی این سیاره شده باشد.
علاوه بر این، تشکیل این اسکار میتواند نشان دهنده تاریخچه تحولی این سیاره باشد؛ اطلاعات شکل گیری اثر گلابیشکل پلوتون ممکن است به دانشمندان کمک کند تا بهتر درک کنند که این سیاره چه سیر تاریخی را پشت سر گذاشته است.
انتهای پیام/