رونمایی از لپتاپ جدید هوآوی آمریکاییها را عصبانی کرد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، قانونگذاران جمهوری خواه ایالات متحده پس از اینکه هوآوی غول تجهیزات مخابراتی چینی با وجود تحریم، از یک لپ تاپ مجهز به تراشه هوش مصنوعی اینتل رونمایی کرد، از دولت بایدن انتقاد کردند.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ هوآوی را به دلیل نقض تحریمهای ایران در فهرست محدودیتهای تجاری قرار داد که بخشی از تلاش گستردهتر برای متوقف کردن پیشرفتهای فناوری پکن محسوب میشد. قرار گرفتن در این لیست به این معنی است که تامین کنندگان شرکت باید قبل از ارسال محصولات خود به آن کشور، به دنبال مجوزی خاص و دشوار باشند.
یکی از این مجوزها که توسط دولت ترامپ صادر شده است، به اینتل اجازه داده است تا از سال ۲۰۲۰ پردازندههای مرکزی را برای استفاده در لپ تاپها به هوآوی بفرستد. تندروهای چین از دولت بایدن خواسته بودند که این مجوز را لغو کند، اما بسیاری با اکراه پذیرفتند که این مجوز اواخر امسال منقضی میشود و تمدید نخواهد شد.
چند روز پیش هوآوی از نخستین لپ تاپ مجهز به هوش مصنوعی خود، «میت بوک ایکس پرو» (MateBook X Pro) با پردازنده جدید «کور اولترا ۹» (Core Ultra ۹) اینتل، آنها را شوکه و عصبانی کرد، چرا که وزارت بازرگانی ارسال تراشه جدید به هوآوی را تایید کرده بود.
مایکل گالاگر، نماینده جمهوریخواه کنگره که ریاست کمیته منتخب مجلس نمایندگان در مورد چین را بر عهده دارد، در بیانیهای به رویترز گفت: یکی از بزرگترین معماها در واشنگتن دیسی این است که چرا وزارت بازرگانی همچنان اجازه میدهد فناوری ایالات متحده به هوآوی ارسال شود.
یک منبع آگاه گفت که این تراشهها تحت یک مجوز که از قبل موجود بود به هوآوی ارسال شدهاند و تحت پوشش محدودیتهای گسترده اخیر در مورد ارسال تراشههای هوش مصنوعی به چین نیستند.
وزارت بازرگانی و اینتل از اظهار نظر در این خصوص خودداری کردند. هوآوی نیز به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ نداد.این واکنش نشانهای از فشار فزاینده دولت بایدن برای جلوگیری از پیشرفت هوآوی است.
در ماه اوت، تولید گوشی جدید مجهز به یک تراشه پیشرفته که توسط تراشهساز تحریمشده چینی «اس ام آی سی» (SMIC) ساخته شده بود، جهان را شوکه کرد و علیرغم تلاشهای مداوم واشنگتن برای فلج کردن صنعت تولید نیمههادیهای پیشرفته چین، به نماد تجدید حیات فناوری چین تبدیل شد.
در جلسه استماع کمیته فرعی سنا در این هفته، کوین کورلند، یکی از مقامات اجرای صادرات، گفت که محدودیتهای واشنگتن بر هوآوی تاثیر قابل توجهی بر دسترسی آن به فناوری ایالات متحده داشته است. او همچنین تاکید کرد که هدف لزوماً جلوگیری از رشد هوآوی نیست، بلکه جلوگیری از سوء استفاده از فناوری ایالات متحده برای فعالیتهای بد بوده است.
انتهای پیام/