هوش مصنوعی نسخه میپیچید/ کاهش خطاهای پزشکی با چتبات جدید
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، پژوهشگران دانشگاه آکسفورد با استفاده از هوش مصنوعی ابزاری جدیدی ساختهاند که میتواند در نسخهنویسی به پزشکان کمک کند و از خطاهای انسانی هنگام خستگی کادر درمان بکاهد.
این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی دراگ جیپیتی (DrugGPT) نام دارد که هدف آن رفع مشکلات ناشی از نسخهنویسی است. این ابزار یک شبکه تجویز دارودر پزشکان و سایر متخصصان حوزه بهداشت و درمان قرار میدهد و از طرف دیگر، اطلاعاتی را به بیماران ارائه میدهد که میتواند به او کمک کند درک بهتری از چرایی و نحوۀ مصرف داروهای خود داشته باشد.
بهروزرسانی دانش پزشکی
پزشکان میتوانند شرایط بالینی بیمار را در چتبات دراگ جیپیتی وارد کنند که دارای فهرستی از داروهاست و عوارض جانبی احتمالی و تداخلات دارویی را نشان میدهد. آنچه که دراگ جیپیتی را از سایر چتباتها متمایز میکند، مجهز بودن آن به هوش مصنوعی است که با ارائه راهنمایی، تحقیق، و منابع علمی توضیح میدهد که چرا یک داروی خاص را توصیه میکند. هدف این ویژگی کمک به پزشکان پرمشغله است تا با توجه به حجم انبوه اطلاعات، از جدیدترین یافتههای پزشکی باخبر باشند.
لزوم نظارت انسانی
اثربخشی چتبات دراگ جیپیتی در نسخه آزمایشی آن در آمریکا نشان داد که میتواند به عملکردی رقابتی با متخصصان انسانی دست یابد و مانند یک دستیار به پزشکان و کادر درمان، نظرات قابل اعتماد ارائه دهد و مهمتر آنکه از اشتباهات تجویز دارویی و عواقب خطرناک آن برای بیماران پیشگیری کند. البته، متخصصان بر نظارت انسانی در این روش تأکید داشتهاند تا از خطای احتمالی هوش مصنوعی نیز پیشگیری شود.
کاهش هزینههای ناشی از اشتباهات دارویی
بنا بر تخمین مجله پزشکی بریتیش مدیکال (British Medical) حدود ۲۳۷ میلیون خطای دارویی هر سال در انگلیس رخ میدهد که در حدود ۹۸ میلیون پوند هزینه دارد و جان بیش از ۱۷۰۰ نفر را میگیرد. در این میان اشتباهات بیماران در مصرف داروها نیز مشکلساز است. مجله دارویی فارماسوتیکال (Pharmaceutical) گزارش میدهد که بیماران به دلیل عدم رعایت دستور پزشک سالانه ۳۰۰ میلیون پوند به نظام بهداشت و درمان انگلستان هزینه تحمیل میکنند. دراگ جیپیتی میتواند با دادن اطلاعات بهتر به بیماران در مصرف درست دارو کمک کند.
انتهای پیام/