هوش مصنوعی گل کاشت/ تحول فناورانه در بزرگترین رویداد جهانی لالهها
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از پاپیولار ساینس، رباتهای خودران قرار است به کشاورزان هلندی کمک کنند تا با شناسایی و حذف پیازهای معیوب، بزرگترین رویداد شکوفههای گل لاله را در جهان رقم بزنند.
ماشینهای ابداعی برای این هدف که توسط یک شرکت هلندی به نام اچ ۲ ال رباتیکز (H۲L Robotics) ساخته شدهاند، کاملاً مستقل کار میکنند و حدود ۲۶۰۰ پوند وزن دارند. آنها برای حرکت در میان لالهها از مختصات چی پی اس استفاده میکنند و برای عکس گرفتن مجهز به دوربینهای داخل هواپیما هستند.
تصاویری که این ماشینها با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی میگیرند برای شناسایی علائم بیماری پیازهای گل لاله، تجزیهوتحلیل میشوند. سپس یک دستگاه دیگر به نام سِلِکتور (انتخابگر) ۱۸۰ پیازهای بیمار را جدا و از گسترش بیماری جلوگیری میکند.
اریک دی جونگ (Erik de Jong)، مدیر بخش رباتیک در شرکت اچ ۲ ال توضیح میدهد که مدلهای هوش مصنوعی به کار رفته در سلکتور ۱۸۰ با استفاده از تخصص کشاورزان متخصص گل لاله آموزش دیدهاند. این کشاورزان تا کنون پیازهای بیمار و معیوب را به روش دستی ردیابی میکردند و دانش آنها به آموزش مدل هوش مصنوعیِ انتخابگر کمک کرد. با مشارکت بیشتر کشاورزان، توانایی این دستگاه برای تشخیص دقیق ویروس و بیماری گیاهان بهبود یافته است. دی جونگ میگوید: رباتهای غربالگر گل لاله اهمیت فزایندهای پیدا خواهند کرد، زیرا انسانهای سالخوردهای که دانش این غربالگری را دارند در حال منقرض شدن هستند.
هلند بزرگترین صادرکنندۀ گل لاله در جهان است و طبق گزارشها، در سال ۲۰۲۲ ارزش صادرات گل از این کشور در به ۸۱.۹ میلیون یورو رسید. فصل گل لاله از ماه مارس آغاز میشود و در اواسط آوریل به اوج شکوفایی میرسد. جوانههای بیمار لاله پیازهای کوچکتر و ضعیفتری تولید میکنند و در مواردی ممکن است منجر به شکلگیری پیازهایی شود که اصلاً قادر به گل دادن نیستند.
سلکتور ۱۸۰ یکی از ابزارهای مستقل و مجهز به هوش مصنوعی است که به مزارع در سراسر جهان راه پیدا کرده است و به کشاورزان کمک میکند تا بازده محصول را افزایش دهند و روشهای کشاورزی پایدارتری را کشف کنند.
استفاده از هوش مصنوعی برای بررسی آبوهوا و سایر دادههای محیطی با هدف بهینهسازی برنامههای کاشت و ترویج روشهای کشاورزی پایدارتر نیز رواج پیدا کرده است و دستگاه سلکتور ۱۸۰ این ظرفیت را دارد که بهزودی برای تشخیص بیماری یا ناهنجاری در سایر محصولات کشاورزی مانند سیبزمینی یا پیاز مورد استفاده قرار گیرد.
استفادۀ ترکیبی از پهپادها، تصاویر ماهوارهای و حسگرهای از راه دور به تشخیص بیماریها و مواد شیمیایی خطرناک در مقیاسهای بزرگ کشاورزی کمک کرده و کاربرد چنین روشهایی مدام در حال افزایش است.
انتهای پیام/