ضرورت معرفی اینورترهای خورشیدی یک مگاواتی به بازار داخلی
ولیالله روشن، رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت ایران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ابتدا توضیحاتی درخصوص طرحهای جهاد دانشگاهی علم و صنعت در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی ارائه کرد و گفت: از آنجایی که در برنامههای توسعهای کشور و در هیئت دولت، تولید ۱۵ هزارمگاوات انرژی خورشیدی از طریق تاسیس نیروگاههای خورشیدی، ساخت اینورترها و سلولهای خورشیدی در کشور به تصویب رسیده است، جهاد دانشگاهی علم و صنعت نیز از سال ۱۳۹۹، تولید اینورترهای خورشیدی را در اولویت قرار داد.
روشن درراستای ظرفیت تولیدی و ویژگیهای اینورترهای جهاد دانشگاهی ادامه داد: از همان ابتدا به دنبال ظرفیتهای بالای تولید یعنی حدود ۵۰ کیلووات به بالا و تولید در مقیاس مگاوات برای نیروگاهههای عظیم کشور بودیم و برهمین اساس، اینورترهای با ظرفیت تولید در مقایس یک مگاوات ساخته شد.
وی افزود: تا قبل از تولید اینورترهای با ظرفیت یک مگاوات، اینورترهای ۲۵۰ کیلوواتی، توسط متخصصان جهاد دانشگاهی علم و صنعت، بومیسازی شده بود.
رئیس جهاد دانشگاهی علم و صنعت ایران به مزیتهای اینورترهای ساخته شده توسط جهاد اشاره کرد و گفت: کارکرد اینورتر در یک نیروگاه دریافت انرژی خورشیدی توسط پنل، ذخیره و سپس تبدیل آن به انرژی الکترونیکی قابل استفاده در شبکه است. این اینورترها علاوه بر دریافت نیروی خورشیدی، فرآیند آمادهسازی این نیرو به شبکه برق را نیز انجام میدهند.
نیاز به سرمایهگذاری داریم
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت ایران با بیان اینکه درحال حاضر، تیم متخصصان این دانشگاه به دانش بومی ساخت اینورترهای خورشیدی با ظرفیت یک مگاوات و بالاتر دست پیدا کردهاند، گفت: اکنون دانش تخصصی و فنی برای راهاندازی خط تولید اینورترهای خورشیدی با ظرفیت یک مگاوات و بالاتر توسط متخصصان جهاد دانشگاهی وجود دارد؛ اما برای تولید انبوه در کشور و برای تجاریسازی این دانش نیاز به سرمایهگذاری و سفارش مشتری است.
وی در همین راستا ادامه داد: در چند ماه اخیر، با شرکتهای داخلی مطرح در زمینه تولید برق، وارد گفتوگو و مذاکره شدهایم و چند ارگان دولتی نیز سفارشهایی برای تولید در نیروگاه خورشیدی دادهاند.
روشن به یکی از مهمترین چالشهای حال حاضر برای تولید و فروش اینورترهای خورشیدی ایرانساخت، اشاره کرد و گفت: درحال حاضر، مهمترین چالش و مانع برای فروش و تجاریسازی اینورترهای ساخت داخل، رقابت با کالاهای خارجی و بهخصوص تولیدات کشور چین است.
وی ادامه داد: زمانی که در کشور اعلام نیازی در حوزههای بزرگ صنعتی یا محیط زیستی مثل همین انرژیهای پاک و خورشیدی میشود، اکثر نیروگاهها و ارگانهای بزرگ که متقاضی هستند بهسراغ نمونههای خارجی موجود در بازار محصول میروند و بازار داخل مهجور میماند.
روشن درراستای لزوم اتصال به بازار برای فروش فناوری در ایران گفت: متاسفانه، اتصال به بازار داخلی برای فروش محصولات تولید داخل کمی دشوار است. اتصال فناوری به بازار در ایران کار سختی است و اکنون، تنها مشکل موجود برای ما و مابقی تولیدکنندگان داخلی، عدم اتصال به بازار فروش در سطح گسترده است.
وی افزود: مسئلهای که اکنون شاهد آن هستیم، این است که شرکتهای بزرگی که برنده مناقصه میشوند برای رفع نیاز خود در زمینه تاسیس نیروگاه و افزایش ظرفیت تولید در نیروگاههای خورشیدی و انرژیهای پاک، واردکردن پنل، سلول و اینورترهای خارجی از کشورهای دیگر است.
نیروگاه مزارع خورشیدی ساخته می شود
رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت ایران، درباره برنامههای آینده جهاد دانشگاهی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: طراحی و ساخت نیروگاههای خورشیدی برای مجموعههایی که مزارع خورشیدی دارند، جزء برنامههای آینده جهاد دانشگاهی است.
وی ادامه داد: اکنون، شبکهسازی و اتصال به شبکه، ساخت سلول و پنلهای خورشیدی و بهتازگی اینورترهای خورشیدی از جمله امور انجام شده توسط جهاد دانشگاهی بوده است.
روشن با اشاره به برنامههای دیگر جهاد دانشگاهی علم و صنعت ایران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر ادامه داد: مبدلهای فرکانسی دور متغیر معروف به الکتروموتورهای دورمتغیر، در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار دارد که دانش آنها بومیسازی شده است، اما برای توسعه بازار آنها و کسب ثروت از این طرحها، نیاز به توجه گسترهدتر به بازار داخل است.
انتهای پیام/