تلاش برای عضویت ایران در معاهده بینالمللی جنوبگان ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دومین نشست علمی«تشریح فعالیتهای علمی در جنوبگان ایران» با محوریت ارائه گزارشی از فعالیتهای علمی ملی و بینالمللی انجام شده در پژوهشگاه اقیانوسشناسی و علوم جوی، روز سهشنبه۱۵ اسفند ماه در محل همایشهای این پژوهشگاه برگزار شد.
مسعود صدری نصب، رئیس مرکز مطالعات و همکاریهای بینالمللی وزارت عتف، ابتدا درباره نحوه شکلگیری و الحاق کشورها به معاهده جهانی جنوبگان توضیح داد و گفت: در سال۱۹۵۹، با عضویت ۱۲ کشور در آمریکا، معاهده بینالمللی جنوبگان تشکیل شد و بعد از آن از جمله کشورهای موفق در این معاهده، کشور اروگوئه بوده است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین دلایل موفقیت کشور اروگوئه، انسجام ملی و تشکیل موسسه ملی قطب جنوبگان در آن کشور است.
صدری نصب در خصوص اهمیت همکاری وزارت خانههای مهم و دخیل در موسسه جنوبگان گفت: ۶ وزارتخانه مهم از جمله وزارت رفاه، وزارت امورخارجه، مسکن و شهرسازی، محیطزیست، انرژی و معدن میتواند در راهبری این موسسه تاثیرگذار باشند.
وی درباره وضعیت ایران در معاهده جنوبگان تاکید کرد: هنوز، در ایران اقدام جدی صورت نگرفته است، از همین رو، شکلگیری موسسه مطالعات منطقه جنوبگان در ایران بسیار اهمیت دارد.
رئیس مرکز مطالعات و همکاریهای بینالمللی وزارت عتف، درخصوص متولیهای تشکیل دهنده موسسه مطالعه جنوبگان در ایران گفت: شورای عالی اقیانوسشناسی، در هشتمین نشست خود تصمیم به تشکیل موسسه جنوبگان ایران گرفت.
وی ادامه داد: در همین راستا نیاز است جلسات شورای عالی اقیانوسشناسی، زود به زودتر و با جدیت بیشتری برای تشکیل این موسسه، برگزار شود.
وی با تاکید بر همکاریهای بینالمللی با کشور اروگوئه افزود: از آنجایی که کشور اروگوئه، ۱۶ پروژه تحقیقاتی در حوزه جنوبگان در دست دارد، میتواند یکی از مقاصد همکاری بین المللی برای ایران باشد.
انتهای پیام/