دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مجری پروژه پنجره واحد مدیریت زمین عنوان کرد؛

پایش تصاویر زمین با هوش مصنوعی/ زمان استعلام و دریافت مجوز کاهش می‌یابد

پایش تصاویر زمین با هوش مصنوعی  زمان استعلام و دریافت مجوز کاهش می‌یابد
مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات گفت: در پایش تصاویر زمین از الگوریتم‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کنیم.
کد خبر : 899750

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مازیار مباشری مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات و مجری پروژه پنجره واحد مدیریت زمین در نشست خبری با موضوع سامانه پنجره واحد مدیریت زمین گفت: در تغییراتی که در حوزه فناوری‌های حوزه آی سی تی اتفاق افتاده ما عملاً رویکردمان را از نگاه سنتی وتهیه مدارک کاغذی تغییر داده و به سمت دیجیتالی شدن پیش رفتیم.

وی با اشاره به اینکه ابزارهای آی‌سی‌تی باید بتوانند گره یا مشکلی از کشور باز کنند افزود: با این نگاه که ابزار‌های‌ آی‌سی‌تی می خواهند پدیده زمین خواری در کشور و همچنین هزارتوی اخذ مجوز‌های زمین را در بین دستگاه‌ها حل کنند ما با یک رویکرد پلتفرمی تلاش کردیم این مسئله را حل کنیم.

مجری پروژه پنجره واحد مدیریت زمین در ادامه گفت: به همین دلیل سکویی برای این کار طراحی شد که بتواند دو موضوع را حل کند، اول اینکه مردم در تعامل با دستگاه‌های اجرایی نیاز دارند استعلامات و مجوز‌های متعددی را دریافت کنند که حدود ۲۵ دستگاه در این پروسه درگیر هستند و براساس طرح مورد نیازشان باید این مسیر طی شود. مشاهده شده که این فرایند تا دو سال هم زمان برخواهد بود.

مباشری ادامه داد: در حال حاضر این مدت زمان میانگین به زیر ۹۰ روز رسیده اما همچنان نقطه مطلوبی نیست و درصدد هستیم این مدت زمان را کاهش دهیم.

وی گفت: در موارد ایده‌آل برای مواردی که نیاز به بازرسی حضوری ندارند این اقدامات بی درنگ انجام شود و در این بین ما بین پنج تا ۶ اصله درخت در طول روز صرفه جویی و محافظت از محیط زیست در راستای صدور صورت می گیرد.

مباشری افزود: در حوزه دوم که از نظر فناوری‌ جذابتراست تلاش می‌کنیم با پایش مستمر اراضی کشور را از اراضی کشاورزی یا ملی تمایز دهیم.در همین راستا  تصاویر هوایی را با الگوریتم هوش مصنوعی طراحی کردیم که بتوانیم تصاویر قبل و بعد یک منطقه را دریافت و بررسی کنیم و در ادامه این پرونده‌ها را به صورت الکترونیک تا بررسی‌های لازم انجام شود.

مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: در راستای پایش تصاویر با هوش مصنوعی در حال حاضر با چند شرکت دانش‌بنیان در حال فعالیت هستیم که یکی از آن‌ها ۸۷ درصد و دیگری ۸۳ درصد الگوریتم‌های هوش مصنوعی را پایش کرده‌اند. همچنین امیدواریم این میزان در سال آینده ارتقا پیدا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب