ماهواره جاسوسی کره شمالی فعال و متحرک است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، یک کارشناس علوم فضایی اظهار کرد نخستین ماهواره جاسوسی کره شمالی روشن و در حال فعالیت است و تحرکات آن مشاهده شده است.
کارشناسان فضایی پس از شناسایی تغییراتی در مدار آن که نشان میدهد پیونگیانگ با موفقیت فضاپیما را کنترل میکند گفت: اولین ماهواره جاسوسی کره شمالی فعال است، اگرچه تواناییهای آن ناشناخته است.
کره شمالی پس از دو شکست جدی با موفقیت ماهواره مالیگیونگ را در ماه نوامبر به مدار زمین فرستاد و رسانه دولتی پیونگ یانگ مدعی شد که از سایتهای حساس نظامی و سیاسی در کره جنوبی، ایالات متحده و جاهای دیگر عکس گرفته است، اما هیچ تصویری منتشر نکرده است و ردیابهای رادیویی مستقل سیگنالهای ماهواره را شناسایی نکردهاند.
مارکو لانگبروک، کارشناس ماهواره در دانشگاه صنعتی دلفت هلند، در یک پست وبلاگی نوشت:اما اکنون میتوانیم قطعاً بگوییم که ماهواره فعال است.
لانگبروک با استناد به دادههای ترکیبی به رهبری ایالات متحده گفت که از نوزدهم تا بیستوچهارم فوریه، این ماهواره مانورهایی را برای بالا بردن حضیض خود یا پایینترین نقطه در مدار خود انجام داده است.این مانور ثابت میکند که ماهواره مذکور از بین نرفته است و کره شمالی بر ماهواره کنترل و نظارت دارد.
وزارت دفاع کره جنوبی نیز گفت، این ماهواره در مدار قرار گرفته، اما براساس اظهارات شخصی و تجزیه و تحلیلهای فردی اظهار نظر نمیکند.
وی ادامه داد، در حال حاضر نمیتوانیم مطمئن باشیم که ماهواره با موفقیت تصویربرداری میکند یا خیر، اما میدانیم حداقل مانورهای مداری را انجام میدهد و بنابراین از این نظر کاربردی است. از طرفی دیگر مانور افزایش مدار از این جهت که وجود یک سیستم پیشرانه روی ماهواره غیرمنتظره بوده و ماهوارههای قبلی کره شمالی هرگز چنین عملیاتی نداشتند، غافلگیرکننده است.
این بدان معناست که کره شمالی تا زمانی که در ماهواره سوخت وجود داشته باشد، میتواند با بالا بردن ارتفاع ماهواره عمر آن را افزایش دهد.
جاناتان مک داول، ستاره شناس و ردیاب مداری هاروارد، گفت: به نظر میرسد این ماهواره به جای انجام حرکت خصمانه به سمت ماهواره کشوری دیگر، موقعیت خود را در فضا تصحیح میکند.
پیونگ یانگ در تاریخ ۲۱ نوامبر سال گذشته نخستین ماهواره جاسوسی و شناسایی خود را با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرد و این ماهواره پس از حدود دوازده دقیقه با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.
انتهای پیام/