دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1395 - 12:45

نارضایتی دانشجویان پاکستانی از تفکیک جنسیتی در دانشگاه

تفکیک جنسیتی در دانشگاه سارگودها اعتراضات دانشجویان پاکستانی را برانگیخت، منتقدان معتقدند تمرکز بر روی تفکیک جنسیتی، دانشگاه‌ها را از اهداف اصلی‌شان که همانا توسعه کمی و کیفی آموزش و زیرساخت‌های آموزشی است دور می‌کند.
کد خبر : 89936

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از سال 2002 کلاس‌های دانشگاه سارگودها در لاهور به صورت مختلط برگزار می‌شود، اما این دانشگاه‌ اخیرا نوعی از تفکیک جنسیتی را اجرایی کرد. اقدامی که اعتراضاتی را در جای‌جای دانشگاه به دنبال داشت.


علت اصلی تفکیک جنسیتی در این دانشگاه شکایت والدین دانشجوها اعلام شد که خواستار جداسازی دانشجویان دختر و پسر شدند.


در روزهای اخیر نامه رئیس این دانشگاه دکتر ارباب خالد چیما به صورت گسترده در شبکه‌‌های اجتماعی ‌توزیع شد. او در این نامه اعلام کرد با توجه به محدودیت‌های دینی و فرهنگی و به دلیل شکایات والدین هرگونه ارتباطات بین دانشجویان دختر و پسر در محوطه دانشگاه ممنوع می‌شود و هیچ 2 دانشجوی جنس مخالفی نمی‌توانند در محیط دانشگاه با هم بنشینند بلکه حتما باید گروه‌های سه تایی به بالا تشکیل دهند.


دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به اظهارات رئیس دانشگاه گفتند که دانشگاه میخواهد نوع خاصی از رفتار را به آنها تحمیل کند.


این دانشجویان اعلام کردند در همه جای دنیا اختلاط تحصیلی در دانشگاه‌ها رویه‌ای معمول است و نباید به‌ دلیل ترس از گناه در ابتدا محدودیت ایجاد کنند.


دانشجویان معترض می‌گویند دانشگاه‌ها به جای تمرکز بر روی به روزرسانی و تقویت سرفصل درس‌ها، ساخت و توسعه فضای آموزشی کتابخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها فقط بر روی تهذیب دانشجوها متمرکز شده است.


پیش از این در مورد لباس پوشیدن هم دستور‌العملی مبنی بر اینکه ظاهر دانشجو‌ها باید مرتب و آراسته و متناسب با محدودیت‌های فرهنگی باشد ابلاغ شد. البته در مورد لباس الزام اجرایی وجود ندارد اما دانشجویان می‌گویند فضای دانشگاه طوری است که نمی‌شود خارج از آن جو رفتار کرد و لباس پوشید.


چند سال پیش نیز در دانشگاه سوات همین اتفاق افتاد بود و دختران و پسران از راه رفتن با هم در راهرو و همنشینی منع شده بودند. دانشجویان در صورت تخطی مجبور می‌شدند 47 دلار معادل 5000 ریال پاکستان جریمه پرداخت کنند. بعدها معاون رئیس با این مسئله مخالفت کرد در نهایت اجرای آن طرح لغو شد.


در پاکستان دانشگاه‌هایی هم برای خانواده‌هایی که تمایل به تفکیک جنسیتی دارند وجود دارد اما در کل قاعده آن دانشگاه‌‌ها نیز بر عدم تفکیک است.


منتقدان اقداماتی از این دست معتقدند که تمرکز بر روی تفکیک جنسیتی، دانشگاه‌ها را از اهداف اصلی‌شان که همانا توسعه کمی و کیفی آموزش و زیر ساخت‌های آموزشی است دور می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب