دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط یک شرکت دانش‌بنیان؛

بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۶۰۰ مگاوات برق ساخته می‌شود

بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۶۰۰ مگاوات برق ساخته می‌شود
محققان یک شرکت دانش‌بنیان در حال ساخت بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی یک صنعت فولادی با ظرفیت تولید ۶۰۰ مگاوات برق است.
کد خبر : 899064

مهناز توتونچیان، مدیر فروش یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی فعال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و تولیدکننده پنل و سلول‌های خورشیدی در کشور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره سابقه فعالیت‌های این شرکت توضیح داد: این شرکت دانش‌بنیان، فعالیت‌های خود در صنعت خورشیدی را با محور تولید برق و تاسیس چندین نیروگاه انرژی‌های تجدیدپذیر از سال ۱۳۹۷ آغاز کرد.

وی در همین راستا ادامه داد: اولین مجموعه کارخانه تولیدکننده سلول‌های خورشیدی در ایران توسط این شرکت در سال ۱۴۰۰ تاسیس شد.

توتونچیان به سایر فعالیت‌های این شرکت از جمله تاسیس نیروگاه‌های خورشیدی اشاره کرد و افزود: اولین نیروگاه خورشیدی بخش خصوصی با ظرفیت تولید ۱۰۰ مگاوات برق در شهر محلات توسط این مجموعه تاسیس و افتتاح شد.

مسئول بخش تولید این شرکت دانش‌بنیان درخصوص بازار هدف و فروش محصولات این شرکت توضیح داد: از آنجایی که ظرفیت تولیدی پنل‌های خورشیدی شرکت ۳۰۰ الی ۴۰۰ وات و متناسب با نیاز نیروگاه‌های کوچک مقیاس یعنی  بخش خانگی، اداری و اُرگان‌ها بود، فروش این محصولات را با این قسمت از بازار آغاز کردیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولیدی پنل‌های خورشیدی این شرکت روبه توسعه است، افزود: به‌تازگی، پنل خورشیدی با ظرفیت تولیدی ۱۸۰۰ مگاوات، طراحی و ساخته شده است که این پنل‌ها به‌لحاظ توان تولیدی و خروجی متناسب با نیروگاه‌های بزرگ‌مقیاس است.

توتونچیان ادامه داد: بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی یک صنعت فولادی با ظرفیت تولید ۶۰۰ مگاوات از جمله اقدامات جدید و در دست این شرکت است.

مدیر بخش فروش این مجموعه دانش‌بنیان درباره مزیت فناورانه و دانش‌بنیانی محصولات خورشیدی این شرکت توضیح داد: مزیت فناورانه و نکته جالب‌توجه درخصوص محصولات این شرکت، راه‌اندازی اولین خط تولید، ماشین‌آلات و تجهیزات صنعت خورشیدی در کشور است.

توتونچیان به تشریح جنس بدنه و ویژگی‌های فنی پنل‌ها و سلول‌های خورشیدی این شرکت دانش‌بنیان پرداخت و گفت: فرآیند تولید بدنه‌ی سلول‌ها و پنل‌های خورشیدی دارای یک زنجیره ارزش است. مهم‌ترین مرحله تولید، تبدیل شن و ماسه (یا همان سیلیس) به متال سلیکون و پُلی‌سیلیکون است.

وی افزود: در ادامه فرآیند تولید این زنجیره، کلوخ‌های سیلیکون در کوره‌هایی تبدیل به شمش سیلیکون می‌شوند. درنهایت ورقه‌های نازک سیلیکونی طی فرآیند شیمیایی که روی ویفر‌های سیلیکونی انجام می‌شود به سلول خورشیدی تبدیل می‌شوند.

توتونچیان درباره فرآیند تولید سلول‌های خورشیدی ادامه داد: بعد از طی‌شدن این فرآیند‌های شیمیایی، فنی و به‌دست آمدن یک زنجیره کاملی از ارزش، سلول‌های خورشیدی از کنار هم قرار گرفتن پنل‌های خورشیدی به‌صورت سِری و موازی، ساخته می‌شوند.

مدیر بخش فروش این شرکت دانش‌بنیان به برنامه‌های توسعه‌ای و آینده این مجموعه اشاره کرد و افزود: تولید سلول‌های خورشیدی «N type» که یکی از انواع تکنولوژی‌های تولید سلول‌های خورشیدی به‌حساب می‌آید از جمله برنامه‌های توسعه‌ای شرکت است.

قطع یارانه دولتی و یارانه برای تولید برق ارزان، تنها راهکار ایجاد انگیزه برای تولیدکنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر

مدیر بخش فروش این شرکت دانش‌بنیان به یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین چالش‌هایی که بخش انرژی در کشور با آن درگیر است یعنی «عدم تمایل و گرایش تولیدکنندگان و سرمایه‌داران برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر» پرداخت و گفت: موانع متعددی از جمله رقابت کالا‌های ایرانی و تولید داخل با کالا‌های چینی، ارائه یارانه و تولید برق ارزان با قیمت دولتی و همچنین عدم حمایت از محصولات تولید داخل حوزه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر  از جمله مباحث بسیار مهم در کشور برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های حوزه تجدیدپذیر‌هاست.

توتونچیان درباره اهمیت نقش دولت در راستای ایجاد گرایش تولیدکنندگان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه داد: اولین و شاید مهم‌ترین گام برای حمایت از تولید در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، جلوگیری دولت از واردات بی‌رویه محصولات تجدیدپذیر است، این خوب نیست که درحال حاضر محصولات تولید داخل در حال رقابت با کالا‌های کشور چین هستند.

وی در همین راستا ادامه داد: نکته جالب این است که تمام محصولات شرکت با قیمت کاملا اقتصادی تولید می‌شوند و به لحاظ رقابتی، بسیار با صرفه‌تر از محصولات خارجی هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب