دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1395 - 09:02
در مراسم اختتامیه چهارمین دوره جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری؛

بهزاد سلطانی: باید سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در GDP به 10 درصد برسد

مراسم اختتامیه چهارمین دروه جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری با حضور دکتر علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، دکتر بهزاد سلطانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و رئیس کمیته راهبری جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری، دکتر پدرام سلطانی نائب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و صاحبان بنگاه‌های صنعتی و خدماتی امروز در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
کد خبر : 89884

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: «ایران کشوری توسعه‌یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی و انقلابی، الهام‌بخش در جهان اسلام و دارای تعامل سازنده و موثر در روابط بین‌الملل است.»


سلطانی گفت: «در سند چشم‌انداز 1404 حرکت ما به سوی اقتصاد دانش‌بنیان و ارتقای سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است. اقتصاد ایران در حال حاضر در جایگاهی بین اقتصاد مبتنی بر منابع و اقتصاد مبتی بر افزایش بهره‌وری است و مرحله آخر رسیدن به اقتصاد دانش‌بنیان مبتنی بر نوآوری است. وضعیت کنونی اقتصاد دانش‌بنیان فقط سهم 2/0 درصدی در GDP است و در سند چشم‌انداز باید به سهم 10درصدی برسیم.»


او افزود: «دو چالش اساسی در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، چالش‌های محیط کسب‌وکار یعنی سیاست‌ها و راهبردهای سطح ملی و چالش‌های داخلی بنگاه‌هاست. توجه به بنگاه‌های بزرگ، بهبود محیط کسب‌وکار، سرمایه‌گذاری خارجی، تحریک بازار داخلی، شبکه‌سازی، اولویت‌دهی به صادرات و برندسازی همگی باید از سوی دولت برای بهترشدن وضعیت صورت گیرد.»


رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور گفت: «چالش‌های داخلی بنگاه‌ها نیز می‌تواند فنی، مالی یا مدیریتی باشد. جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری، جایزه ملی تعالی سازمانی، جشنواره ملی بهره‌وری و نظام مدیریت یکپارچه، همه برای کمک کردن به رفع چالش‌های داخلی بنگاه‌هاست. توانمندسازی شرکت‌ها، تبادل تجربیات موفق و تحلیل شرکت‌ها و استخراج سیاست‌ها از اهداف مهم این جایزه هستند.»


دبیر کمیته راهبری جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری گفت: «تندیس زرین، سیمین و برنزین در این دوره به هیچ یک از شرکت‌ها تعلق نگرفت و بیشترین درصد مربوط به دریافت نشان تعهد است. اما ضعف مهم این جایزه کم‌ بودن تعداد شرکت‌های حاضر در این جایزه نسبت به حدود 90000 شرکت داخلی فعال و 2300 شرکت دانش‌بنیان است و حتما باید دامنه این جایزه حداقل در میان شرکت‌های دانش‌بنیان گسترش یابد.»


او با اشاره به خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌ها گفت: «تا خرداد 95 بیشترین مبلغ مصوب صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه فناوری زیستی با 1.808 میلیارد ریال بوده است. همچنین از آذر 94 تا اسفند 95، 7 طرح راهبردی و 46 برنامه عملیاتی در سه بازه زمانی از طرح‌های انجام شده و در حال انجام صندوق در راستای توانمندسازی شرکت‌ها است. این توانمندسازی‌ها در 7 برنامه عملیاتی کارگزار راهنما، شبکه ملی توانمندسازی، پیمایش هدفمند، شرکت رقابت‌پذیر، خوشه برتر و توانمندسازی اختصاصی صورت می‌گیرد.»


او ادامه داد: «همچنین خدمات توانمندسازی حمایت از شرکت‌ها برای حضور در جایزه‌ها و گرفتن استانداردها یکی از برنامه‌های صندوق است. به طوری که در جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری از 25 شرکت متقاضی به 14 شرکت حدود 142.5 میلیون ریال داده شده است.»


سلطانی گفت: «شرکت‌های دانش‌بنیان براساس 4 الگوی راهبرد و مدل کسب‌وکار، توسعه محصولات و خدمات جدید، قابلیت‌های کارآفرینی و توسعه و تجاری‌سازی و نفوذ در بازار سنجیده می‌شوند و در این دوره از جایزه، از مجموع 87 شرکت متقاضی دریافت جایزه، 14 شرکت دانش‌ینیان بودند.»


او افزود: «در زمینه کسب‌وکار، نبود اطلاعات شفاف از روند بازار، آشنانبودن مدیران شرکت‌ها با مفاهیم و اصول مدیریتی و نبود برنامه‌های مشخص برای آینده از مشکلات اساسی آنها است که صندوق نوآوری و شکوفایی این مشکلات را شناسایی و سعی می‌کند برطرف کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب