دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۱۳۰)؛

هوش مصنوعی زیر نیم‌دقیقه ربات طراحی کرد/ تحول در امداد و نجات

هوش مصنوعی زیر نیم‌دقیقه ربات طراحی کرد  تحول در امداد و نجات
ربات جدید دانشمندان که می‌تواند مانند یک انسان بدود، نویدبخش تحولات بزرگی در عرصه پزشکی و امداد و نجات شده است.
کد خبر : 898536

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از زِدنِت، دانشمندان آمریکایی با استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی و در مدت کمتر از نیم دقیقه ربات جدیدی ساختند که می‌تواند مانند یک انسان سریع راه برود و به کاوش در عملیات امداد و نجات کمک کند.

سام کریگمن (Sam Kriegman)، استاد دانشکده مهندسی مک‌کورمیک نورث‌وِسترن (Northwestern's McCormick)، ربات کوچکی با جنس ژلاتینی اختراع کرده است که «اینستا-ربات» نام دارد و خدمات آن برای بسیاری از جنبه‌های زندگی انسان از جمله اکتشاف، امداد و نجات و پزشکی گسترده خواهد بود. این اختراع جدید، نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند دوره‌های یادگیری تکاملی را در چند ثانیه به پایان برساند!

شیوه جالب حرکت ربات

تیم کریگمن نمونه اولیه این ربات را با استفاده از یک الگوریتم هوش مصنوعی در مدت ۲۶ ثانیه طراحی کرد. این الگوریتم توانست با هر بار تکرار، ربات را ارتقا دهد و نسخه نهم نتیجه دلخواه را به همراه داشت و مدلی را تولید کرد که می‌توانست با پمپاژ مکرر هوا راه برود و ماهیچه‌هایی در حال انبساط و انقباض انسان را شبیه‌سازی کرد. این سطح از موفقیت قبلاً به هفته‌ها آزمون و خطا در یک اَبَررایانه نیاز داشت.

راه رفتن از نگاهی دیگر

«اینستا-ربات» می‌تواند لحظه‌ای انقلابی در طراحی ربات باشد، زیرا این پتانسیل را دارد که میلیون‌ها سال تکامل را در چند ثانیه فشرده کند و نشان‌دهنده پیشی گرفتن راه‌حل‌ها بر مشکلات غیرقابل‌حل است. حرکت پا‌ها درواقع کارآمدترین شکل حرکت زمینی است که هوش مصنوعی از طریق فرآیند آزمون‌وخطا آن را دوباره در اینستا-ربات کشف کرد. توانایی هوش مصنوعی در طراحی ربات‌ها، می‌تواند به ما کمک کند تا تصورات قبلی خود را از طراحی کاربردی تغییر دهیم.

دروازه ورود به منابع عظیم

توانایی هوش مصنوعی می‌تواند به ما کمک کند برای ایجاد امکانات نوین و مسیر‌های جدید که حتی هنوز به فکر بشر هم نرسیده رؤیاپردازی کنیم و بنابراین، برای برخی از دشوارترین مشکلاتی که با آن روبه‌رو هستیم از جمله امداد و نجات، تولید دارو‌های حیاتی و حتی متوقف کردن راکتور هسته‌ای در یک فضای به‌شدت آلوده راه حلی خواهد یافت. 

«اینستا-ربات» نمونه‌ای بارز از باز کردن قفل ورد به منابع عظیمی است که هنوز به‌طور کامل به آنها دسترسی پیدا نکرده‌ایم. با کمک هوش مصنوعی، می‌توانیم ابزار‌های نوینی را طراحی کنیم و به کشف روش‌های درمانی جدیدی برسیم که از چگونگی طراحی آن آگاه نیستیم.

ارسال نظر
قالیشویی ادیب