دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مخاطرات شارژر‌های بی‌سیم چیست؟/ حمله هکر‌ی می‌تواند گوشی را به آتش بکشد

مخاطرات شارژر‌های بی‌سیم چیست؟  حمله هکر‌ی می‌تواند گوشی را به آتش بکشد
هکرها می‌توانند به شارژرهای بی‌سیم حمله کنند و خسارت‌‌های سنگینی به بار بیاورند.
کد خبر : 898453

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که چگونه یک دستگاه ساده می‌تواند فرآیند شارژ را دستکاری کند و گوشی تلفن را بیش از حد داغ یا شعله‌ور کند.

استفاده از شارژر‌های بی‌سیم، راحت و آسان است، اما در صورت هک شدن توسط عوامل مخرب، خطر آتش‌سوزی جدی دارند. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که چگونه یک دستگاه ساده می‌تواند فرآیند شارژ را دستکاری کند و باعث داغ شدن بیش از حد گوشی یا شعله‌ور شدن آن شود.

فریب ولتاژ و خطر آتش‌سوزی

گروهی از کارشناسان امنیتی دانشگاه فلوریدا نوع جدیدی از حمله سایبری را کشف کرده‌اند که شارژر‌های بی‌سیم و دستگاه‌های آنها را هدف قرار می‌دهد. آنها این حمله را «وُلت‌اسکیمر» (VoltSchemer) به معنای فریب‌دهندۀ ولتاژ می‌نامند که از طریق اتصال یک دستگاه کوچک به آداپتور شارژر بی سیم اقدامات مخرب انجام می‌دهند. این دستگاه می‌تواند در ارتباط بین شارژر و تلفن اختلال ایجاد کند و سیگنال‌های نادرستی بفرستد که شارژر را فریب دهد تا انرژی بیش از حد نیاز تولید کند، در نتیجه شارژ بیش از حد گرم شود و در موارد شدید، آتش‌سوزی به راه بیفتد.

سه روش حمله هکر‌ها

محققان سه سناریوی احتمالی در حملات وُلت‌اسکیمر را شناسایی کرده‌اند. احتمال اول آن است که یک هکر می‌تواند دستورات صوتی به دستیار صوتی تلفن بفرستد و اقدامات مخربی مانند سرقت اطلاعات یا خرید‌های غیرمجاز انجام دهد. در احتمال دوم هکر می‌تواند با افزایش ولتاژ، تلفن یا شارژر را بیش از حد داغ کند و آن را به مرحله شعله‌ور شدن یا انفجار برساند. در سناریوی دیگر، هکر می‌تواند اشیاء مجاور تلفن مانند کارت‌های اعتباری یا کارت‌کلید‌ها را در معرض میدان‌های مغناطیسی شدید قرار دهد که به آنها آسیب برساند.

آسیب‌پذیری شارژر‌های بی‌سیم

شارژر‌های بی‌سیم برای انتقال انرژی از سیم‌پیچِ فرستنده در شارژر به سیم‌پیچِ گیرنده در تلفن، از القای الکترومغناطیسی استفاده می‌کنند. در یک فرایند شارژ ایمن و کارآمد، شارژر و تلفن از طریق سیستم کنترل بازخورد مبتنی بر ارتباطِ «چی» (Qi) با هم ارتباط برقرار می‌کنند که توان خروجی شارژر را بر اساس سطح باتری و دمای گوشی تنظیم می‌کند.

با این حال، این سیستم ارتباطی امن نیست و یک دستگاه وُلت اسکیمر به‌راحتی می‌تواند آن را مختل کند.. این دستگاه می‌تواند سیگنال‌های تلفن را جعل کند و شارژر را وادار کند که انرژی بیشتری دریافت کند. سپس شارژر توان خروجی خود را افزایش می‌دهد و تلفن بیش از حد توان خود انرژی دریافت می‌کند. این فرایند ممکن است به وضعیت خطرناکی منجر شود که در آن باتری یا مدار تلفن در اثر داغ شدن و گرمای بیش از حد آتش بگیرد.

محققان چندین شارژر بی‌سیم و تلفن از برند‌ها و مدل‌های مختلف را آزمایش کردند و دریافتند که همه آن‌ها در برابر حملات وُلت اسکیمر آسیب‌پذیر هستند.

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب