گوگل از مدلهای هوش مصنوعی متنباز خود رونمایی کرد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، گوگل از دو مدل هوش مصنوعی متنباز جدید با نامهای «جما۲بی» و «جما۷بی» رونمایی کرد. درحالیکه مدل پرچمدار جمینی غول موتور جستجو با مواردی ازجمله چتجیپیتی رقابت میکند، مدلهای سبکتر «جما» برای وظایف کوچکتر مانند ساخت چتباتهای ساده یا خلاصهسازی محتوا مناسب هستند.
این اقدام از سوی گوگل به منظور افزایش شفافیت و دسترسی عمومی به فناوریهای هوش مصنوعی و پس از اظهارات دیگر رقبای بزرگ خود، به ویژه متا در زمینه انتشار مدلهای هوش مصنوعی انجام شده است.
گوگل روز چهارشنبه از این مدلهای هوش مصنوعی جدید رونمایی کرد؛ آلفابت شرکت تابعه آن گفت، افراد و مشاغل میتوانند نرم افزار هوش مصنوعی را بر اساس خانواده جدید «مدلهای باز» خود به نام جما به صورت رایگان بسازند.
به گفته این شرکت، داده های فنی کلیدی، مانند آنچه که وزن مدل نامیده میشود، در دسترس عموم قرار می گیرد. با توجه به اینکه جمینی یک مدل هوش مصنوعی بسته درنظر گرفته میشود، با انتشار مدلهای متنباز جما افراد بیشتری میتوانند هوش مصنوعی گوگل را آزمایش کنند.
این اقدام ممکن است مهندسان نرم افزار را تشویق کند تا از فناوری گوگل و از بخش ابری تازه سودآور آن استفاده کنند. این شرکت یادآوری کرده که این مدلها برای گوگلکلود بهینه شدهاند.
گوگل از ساختن جما کاملاً متن باز خودداری کرده، به این معنی که این شرکت هنوز هم ممکن است در تنظیم شرایط استفاده و مالکیت نقش داشته باشد.
برخی از کارشناسان گفتهاند که هوش مصنوعی متن باز به راحتی در معرض سوءاستفاده قرار میگیرد، در حالی که برخی دیگر از رویکرد گسترش مجموعه افرادی که میتوانند به این فناوری کمک کنند و از آن بهره ببرند، دفاع کردهاند.
با اعلام این خبر، گوگل برخلاف جما، مدلهای بزرگتر و برتر خود را که به نام جمینی شناخته میشوند، تغییر نداد. اندازه مدلهای جما در دو میلیارد یا هفت میلیارد پارامتر است؛ یا تعداد مقادیر مختلفی که یک الگوریتم برای تولید خروجی در نظر میگیرد.
شرکت تراشهساز انویدیا روز چهارشنبه خاطرنشان کرد، با گوگل همکاری کرده است تا اطمینان حاصل شود که مدلهای جما بر روی تراشههای این شرکت به خوبی اجرا شوند. انویدیا همچنین اعلام کرد که به زودی نرمافزار چتبات را که برای اجرای مدلهای هوش مصنوعی روی رایانههای شخصی ویندوزی ساخته میشود را با مدل جما توسعه میدهد.
اقدام جدید گوگل میتواند به افزایش تبادل دانش و تجارب میان کاربران و توسعهدهندگان در زمینه هوش مصنوعی منجر شود و به پیشرفت این حوزه کمک کند. در ادامه این گام، انتظار میرود که شرکتهای دیگر نیز به انتشار مدلهای خود به صورت متنباز بپردازند تا به توسعه اندیشه و افزایش دانش مشترک در عرصه هوش مصنوعی کمک کنند.
انتهای پیام/