دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل ویراستی در گفت‌‌وگو با آنا تأکید کرد؛

لزوم اعتماد به پیام‌رسان‌های بومی/ چرا مسئولان از پلتفرم‌های خارجی استفاده می‌کنند؟

لزوم اعتماد به پیام‌رسان‌های بومی  چرا مسئولان از پلتفرم‌های خارجی استفاده می‌کنند؟
مدیرعامل یک پیام‌رسان بومی گفت: مسئولان و مقامات دولتی باید موظف به استفاده از پیام‌رسان‌های بومی شوند تا مردم به این پلتفرم‌ها (سکوها) اطمینان بیشتری پیدا کنند.
کد خبر : 896301

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیامرسان‌های بومی به‌رغم همه تبلیغات منفی و انتقادات ناصحیح و گا‌هی صحیح، اکنون جایگاه خوب و قابل قبولی در میان مردم پیدا کرده و مخاطبان خود را دارند. به‌طوری‌که با پایش‌های صورت گرفته توسط مدیرکل پایش ممیزی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات، پیامرسان‌های بومی در مجموع بیش از ۱۰۷ میلیون کاربر فعال ماهانه دارند؛ اما موضوعی که مطرح است میزان عدم استقبال مسئولان و سازمان‌ها از پلتفرم‌های بومی و جایگزینی آن با پیامرسان‌‌های خارجی است.

مهدی انجیدنی مدیرعامل یک پیامرسان بومی در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا بیان کرد: اکنون پیامرسان‌های بومی بین مردم جایگاه خود را پیدا کردند و طبق آمار و ارقام بیان شده از طرف مردم مورد استقبال قرار گرفته‌ و جایگزین پیامرسان‌های خارجی شده‌اند. خوشبختانه زیرساخت‌های شبکه در سال‌های اخیر پیشرفت خوبی کرده است و برخی پیامرسان‌ها با ۲۰ میلیون کاربر فعال فعالیت دارند که در دنیا رکورد محسوب می‌شود و این موضوع نشان می‌دهد که از نظر دانش و زیرساخت در نقطه خوبی هستیم. 

جلوگیری از استفاده سازمانی و مسئولان از پلتفرم‌های خارجی 

وی افزود: موضوعی که باید اکنون به صورت جدی پیگیری و دنبال شود، پیشگیری از استفاده سازمانی و افراد دارای سمت سازمانی دولتی و مسئولان از پلتفرم‌های خارجی است، زیرا وقتی مردم می‌بینند که هنوز مسئولان از پلتفرم‌های خارجی استفاده می‌کنند، حس می‌کنند که پیامرسان‌های داخلی قابل اعتماد نیستند.

انجیدنی گفت: از ۱۰ سال گذشته در اتحادیه اروپا و آمریکا عدم استفاده مسئولان از پیامرسان‌های بومی آن کشور توسط فردی دارای سمت مدیریتی دولتی جرم محسوب می‌شود و در صورت عدم رعایت این قانون جریمه سنگین خواهند شد و گاهی به زندان انداخته می‌شوند. مثلاً یکی از وزرای آلمان در یک سفر توریستی به کشوری برای دریافت برخی خدمات مجبور به نصب پیامرسان داخلی آن کشور شد که پس از بازگشت از سمت خود عزل شد و به زندان رفت. این جدیت در اجرای قانون به این معناست که استفاده از پیامرسان‌های بومی در دیگر کشور‌ها بسیار بااهمیت است؛ اما در کشور ما این موضوع خیلی ساده گرفته شده و حتی مغفول مانده است، چون موضوع امنیت ملی و کلان داده‌های کشور است که به نهاد‌های قانون‌گذاری و اجرایی مرتبط می‌شود.

وی بیان کرد: درحالی که ما برعکس عمل کردیم به‌طوری‌که ابتدا مردم را متقاعد به استفاده از پیامرسان‌های بومی کردیم که این امر باید در گام دوم صورت می‌گرفت و در گام نخست از مسئولان می‌خواستیم که استفاده از پلتفرم‌های بومی را جایگزین پلتفرم‌های خارجی کنند و سپس سراغ مردم می‌رفتیم.

مدیرعامل این پیامرسان بومی گفت: البته در این مورد قوانینی در کشور وجود دارد و قوه قضائیه هم در یک دوره‌ ابلاغ کرد که سازمان‌ها نباید در شبکه‌های اجتماعی خارجی فعالیت داشته باشند؛ اما متاسفانه اجرایی نشد. اگر این مسئله جدی گرفته شود و مسئولان هم استفاده از پیامرسان‌های داخلی را در دستور کار خود قرار دهند، بخش زیادی از مشکلاتمان حل می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب