دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مهم‌ترین دستاورد‌های وزارت ارتباطات اعلام شد

مهم‌ترین دستاورد‌های وزارت ارتباطات اعلام شد
پیشرفت ۶۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات، تحت پوشش قرار گرفتن ۶ میلیون خانوار، افزایش ۱.۵ درصدی سهم اقتصاد دیجیتال و ثبت ۱۱ پرتاب فضایی در مدت دو سال برخی از مهم‌ترین اقداماتی است که وزارت ارتباطات از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون انجام داده است.
کد خبر : 894969

به گزارش خبرگزاری علم وفناوری آنا،‌ همزمان با شروع ایام الله دهه فجر برخی از دستاورها و مهم‌ترین اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه‌اش، اعلام شده است.                                                                                              

آغاز طرح فیبرنوری و پوشش نزدیک به ۶ میلیون خانوار

فیبرنوری یکی از روش‌های دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابل‌های فیبر نوری بهره می‌برد. بنابراین یکی از پروژه‌هایی که طی دو سال گذشته وزارت ارتباطات بر روی آن کار کرده، پروژه فیبرنوری است که طبق گفته مسئولان قرار است تا پایان سال جاری هشت تا ۱۰ میلیون خانوار تحت پوشش قرار بگیرند. به دلیل اهمیت این پروژه تاکنون کار در ۲۰۰ شهر انجام و در ۱۰۰ شهر تکمیل شده است و در حال حاضر نزدیک به ۶ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

افزایش ۱.۵ درصدی سهم اقتصاد دیجیتال

اقتصاد دیجیتال فضای بکری است که می‌تواند مشاغل زیادی را برای کشور ایجاد کند و فقط بحث هزینه‌ها نیست و در حال حاضر یکی از حوزه‌های جدیدی که می‌تواند شرایط جدید را برای افزایش اشتغال فراهم کند، فضای مجازی و استفاده از اقتصاد دیجیتال است.

توسعه اقتصاد دیجیتال مزیت‌های بسیاری مانند کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری را به همراه دارد؛ اما از آنجایی که اقتصاد دیجیتال در عمده کشورها سهم بالایی دارد و ارزش افزوده بسیاری ایجاد کرده است، بنابراین در کشور ما که بیشتر مشاغل سنتی بوده می تواند یک فرصت مناسب باشد تا در این بخش مشاغل جدید را شناسایی کنیم و نرخ بیکاری را کاهش دهیم.  

افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از جمله موضوعاتی بود که مورد تأکید دولتمردان دولت سیزدهم ازجمله رئیس جمهوری قرار گرفت و با اقدامات انجام شده سهم اقتصاد دیجیتال که ابتدای دولت ۶.۴ درصد بود به  عدد ۷.۹ درصدی رسیده است که حاکی از رشد ۱.۵ درصدی دارد.

افزایش ۷۰ درصدی ظرفیت شبکه زیرساخت ارتباطی  کشور 

افزایش ۷۰ درصدی ظرفیت شبکه زیرساخت کشور از جمله اقداماتی بود که طی دو سال گذشته توسط شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات انجام شد. بررسی‌ها حاکی از آن است سطح ترافیک شبکه به‌صورت قابل قبولی افزایش پیدا کرده و میزان اشباع در آن به حداقل میزان خود نسبت به گذشته رسیده و پیشرفت در این زمینه همچنان ادامه دارد.

طبق گفته مسوولان ظرفیت شبکه انتقال در ابتدای دولت سیزدهم ۳۵.۸ ترابیت بر ثانیه بود که تمام تجهیزات آن هم خارجی بوده است؛ اما در دولت سیزدهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه‌ریزی کرد تا پایان سال ۱۴۰۲ یعنی ظرف مدت ۳۶ ماه ظرفیت انتقال کشور را دو برابر کند.

استفاده از تجهیزات کاملا ایرانی برای اولین بار

بنابراین برای اولین بار به ارزش ۷۰۰۰ میلیارد ریال که بزرگ ترین قرار داد بومی سازی شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات محسوب می شود منعقد و قرار است با استفاده از تجهیزات بومی ۲۰ ترابیت بر ثانیه به ظرفیت شبکه انتقال کشور اضافه شود.  

پیشرفت و توسعه ۶۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات

از اواخر سال ۱۳۸۴ طرح شبکه ملی اطلاعات مطرح و کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت مهم ترین دلیل پیاده‌سازی آن عنوان شده بود. همزمان با شروع فعالیت دولت سیزدهم و تحقق این امر مهم در صدر برنامه‌های وزارت ارتباطات قرار گرفت و به دنبال آن به صورت مداوم جلساتی در این زمینه برگزار شد و در حال حاضر طبق آمار اعلامی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میزان پیشرفت این پروژه در ابتدای دولت ۲۳ درصد بود که اکنون با گذشت دو سال به پیشرفت ۶۰ درصدی رسیده است.

ثبت ۱۱ پرتاب فضایی در مدت دو سال

همچنین رشد پرشتاب صنعت فضایی در دولت سیزدهم و ثبت ۱۱ پرتاب فضایی در دو سال معادل ۱۰ سال گذشته، پرتاب موفق ماهوراههای نور ۲، نور ۳، خیام، ثریا، مهدا، هاتف، کیهان و کپسول زیستی و همچنین رونمایی از دو ماهواره جدید سنجشی و مخابراتی ناهید ۲ و طلوع ۳ از دستاوردهای فضایی دولت کار و فعالیت در مدت سی ماه خدمت است.

آغاز ساخت بزرگترین پایگاه فضایی غرب آسیا در جمهوری اسلامی ایران یکی دیگر از دستاوردهای خوب فضایی است

راه اندازی سرویس ویژه کودکان و نوجوانان

گسترش فضای مجازی باعث شده تا روز به روز اقشار بیشتری از شهروندان با آن درگیر شوند و در ایران هم بارها گفته شده که اخلاق، اینترنت کودکان، آینده جوانان و حراست از آن، برای دولتمردان مهم است؛ بنابراین با آغاز به کار دولت سیزدهم اینترنت کودکان مورد توجه قرار گرفت و در نهایت یک سال پس از آغاز به کار وزارت ارتباطات سرویس ویژه اینترنت کودکان رونمایی شد.

کاهش پینگ بازی‌های پر مخاطب از طریق سرویس رادار گیم

اگرچه در تمام دنیا گیمرهای حرفه‌ای از زندگی خوبی برخوردار هستند و ازنظر هزینه‌ها تامین هستند اما با همه این احوال ایجاد بستر بازی‌های آنلاین و اینترنت و آی‌پی‌های مناسب و تسهیلات اخذ ویزا از تسهیلات مالی مهم‌تر است. کاهش پینگ بازی های رایانه ای برای گیمرها از جمله وعده و قولی بود که عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات- به شهروندان داد و در نهایت با پیگیری‌های انجام شده سال گذشته سایت و اپلیکیشن کاهش پینگ بازی‌های رایانه‌ای رونمایی و به دنبال این موضوع کاربران تجربه‌ای دلچسب در بازی آنلاین خواهند داشت که در حال حاضر طبق آخرین آمار اعلام شده تاکنون بیش از ۱۳ میلیون نفر از آن استفاده کرده‌اند.

جابه‌جایی بیش از ۶۳۰ میلیون مرسوله پستی در کشور

حمایت از پلتفرم‌های داخلی اقدامی است که طی سال‌ها توسط دولت‌های گوناگون و به روش‌های مختلف مورد توجه بوده است و در نهایت به دلیل اهمیت این موضوع حمایت‌های ویژه‌ای برای آنها در یک آیین‌نامه در نظر گرفته شد. بنابر اعلام، در ابتدای سال جاری ترافیک مرسولات پستی نسبت به سال گذشته یعنی ۱۴۰۱، ۱۱ درصد افزایش یافته است که نشان دهنده اعتماد مردم و کسب‌وکارهای اینترنتی به پلتفرم‌های داخلی است که طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۶۳۰ میلیون مرسوله پستی در کشور جابه‌جا شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب