هوش مصنوعی بازار پردازندههای گرافیکی را متحول کرد
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از گاردین، شرکتهایی که پیش از این بر استخراج ارزهای دیجیتال تمرکز داشتند اکنون توجه خود را به هوش مصنوعی مولد معطوف کردهاند.
بنابر این گزارش، دلیل این رویکرد، تقاضای زیاد برای قدرت محاسباتی مورد نیاز برای کار با هوش مصنوعی است. برنامههایی مانند چت جیپیتی اُپن ای آی به هزاران پردازنده گرافیکی انویدیا نیاز دارند تا اطلاعات را بهراحتی پردازش کنند.
انویدیا تخمین میزند که بیش از ۴۰ هزار شرکت در سراسر جهان برای بهره بردن از هوش مصنوعی و محاسبات سریع از پردازندههای گرافیکی انویدیا استفاده میکنند.
بر اساس اعلام شرکت فرانسوی اشنایدر الکتریک (Schneider Electric)، انرژی مورد نیاز برای تأمین انرژی این سخت افزار معادل انرژی مورد نیاز یک کشور کوچک است. سام آلتمن مدیر عامل اوپن اِیآی، گفت: «برای تقویت پیشرفتهای هوش مصنوعی به پیشرفت در حوزه انرژی نیاز داریم.»
درا ین گزارش همچنین آمده است که بر اساس تخمین فورچون بیزینس اینسایتز (Fortune Business Insights) ارزش بازار جهانی پردازندههای گرافیکی در سال ۲۰۲۲ برابر با ۲.۳۹ میلیارد دلار بود؛ و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ به ۲۵.۵۳ میلیارد دلار افزایش یابد. برای پاسخ به این سطح از تقاضا، انویدیا در ماه اوت اعلام کرد که تولید پردازندههای گرافیکی خود را سه برابر خواهد کرد.
در ماه نوامبر ۲۰۲۳، مایکروسافت نیز قراردادی چند ساله با اوراکل امضا کرد تا قدرت محاسباتی مورد نیاز برای کار کردن با هوش مصنوعی بینگ چت (Bing Chat) را تأمین کند.
قدرت محاسباتی مورد نیاز سیستمهای هوش مصنوعی به معنای مقادیر عظیم انرژی و انتشار کربن برای برخی از مراکز است. شرکتهای هوش مصنوعی مانند اوپنایآی میزان انتشار کربن خود را مخفی نگه میدارند، اما برآوردهای گذشته نشان میدهد که جیپیتی و جیپیتی ۳ به اندازه ۱۲۸۷ مگاوات برق مصرف کردهاند و ۵۵۲ تن دیاکسید کربن انتشار کربن داشتهاند.
انتهای پیام/