دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 بهمن 1402 - 09:00
مرادی، رکوددار ماراتن ایران در گفت و گو با آنا:

هزینه اردوی کنیا را خودم تامین کردم/ کسی پاسخگوی گاف مسابقات امارات نیست

هزینه اردوی کنیا را خودم تامین کردم  کسی پاسخگوی گاف مسابقات امارات نیست
ملی پوش دوومیدانیکشورمان گفت: متاسفانه هیچ کس پاسخگوی گاف بزرگی که در امارات دادند نبود و فقط خسروشیری را از فدراسیون اخراج کردند.
کد خبر : 893798

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد جعفر مرادی، رکورددار دوی ماراتن ایران، به دنبال کسب سهمیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس است. او برای این که بتواند به هدفش برسد، این روز‌ها تمریناتش را در یکی از کمپ‌های معتبر کنیا انجام می‌دهد. مرادی که پیش از این حضور در بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو را تجربه کرده در خصوص شرایط تمرینی اش به خبرنگار آنا اظهار کرد: من یک برنامه پنج ساله دارم و هر سال همین موقع به کنیا می‌آیم تا تمریناتم را در کمپ این کشور انجام بدهم. اینجا شرایط آب و هوایی و ارتفاع فوق العاده است. برای کسب سهمیه المپیک پاریس هم از پارسال به طور جدی استارت زدم و خوشبختانه الان شرایط خوبی دارم. برنامه هایم را هم از یک مربی پرتغالی می‌گیرم و به امید خدا، جلو می‌رویم تا ببینیم چه پیش می‌آید. 

*المپیک پاریس را سخت کردند

مرادی برای این که سهمیه شرکت در المپیک پاریس را کسب کند، دو راه پیش رو دارد. اولی رسیدن به رکورد مورد نظر اتحادیه جهانی دوومیدانی است که کار بس دشواری است. او ادامه می‌دهد: من برای این که بتوانم به حد نصاب تعیین شده برسم، باید زمان ۲ ساعت و ۸ دقیقه و ۱۰ ثانیه را ثبت کنم. واقعا زمان سختی را در نظر گرفتند. در بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو و ۲۰۲۰ توکیو، دونده‌هایی که ۲ ساعت و ۸ دقیقه و ۵۰ ثانیه دویده بودند، مدال طلا گرفتند. برای بازی‌های پاریس، اما کار را دشوار کردند. با این اتفاق طبیعتا دونده‌های کمتری، می‌توانند ورودی بگیرند. در دوره‌های قبل المپیک، تعداد شرکت کننده‌ها نامحدود بود، اما برای این دوره در مجموع ۸۰ نفر را پذیرش می‌کنند. در واقع کسانی را برای المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌خواهند که شانس مدال باشند.

*امیدوارم از رنکینگ سهمیه بگیرم

در صورتی که ملی پوش دوومیدانی کشورمان نتواند به حدنصاب لازم برسد باید شانسش را از طریق رنکینگ جهانی امتحان کند. وی توضیح داد: من در حال حاضر با زمان ۲ ساعت و ۱۷ دقیقه و ۱۴ صدم ثانیه، نفر ۳۰۰ رنکینگ هستم. من این رکورد را مهر ماه گذشته، در مارتن برلین زدم که در واقع رکورد قبلی خودم (۲:۱۷.۴۱) را ارتقاد دادم. برای این که بتوانم در جمع ۸۰ نفر اول رنکینگ جهانی قرار بگیرم، باید زمان ۲ ساعت و ۱۰ یا ۲ ساعت ۸ دقیقه را ثبت کنم که تمام سعی ام هم این است، به زمانی مابین این حدنصاب برسم.

*برای ماراتن سویا آماده ام

وی به زودی راهی اسپانیا می‌شود تا در ماراتن سویا شرکت کند و بعد از مدت‌ها خودش را محک بزند: ماراتن رشته‌ای نیست که در تمرینات بخواهی تایم بگیری و رکوردت را بسنجی. همه چیز در مسابقه مشخص می‌شود. با این حال من سه هفته دیگر باید در رقابت‌های ماراتن سویا شرکت کنم. آنجا تا حدودی مشخص می‌شود که وضعیت رکوردی ام به چه صورت است. من سه هفته دیگر باید در ماراتن سویا شرکت کنم. اگر در آنجا به رکورد مد نظر برسم که هیچ، اما اگر این اتفاق نیفتاد، یک ماراتن دیگر هم اردیبهشت ماه سال آینده در هامبورگ برگزار می‌شود که آنجا هم باید شرکت کنم. مجموع امتیاز دو مسابقه تقسیم بر دو می‌شود و نتیجه آن برای تعیین جایگاهم در رنکینگ لحاظ می‌شود. انشالله بتوانم از طری قرنکینگ المپیکی شوم.

*فدراسیون هیچ هزینه‌ای به من نمی‌دهد

رکورددار دوی ماراتن ایران انتظار دارد در آستانه المپیک، فدراسیون دوومیدانی حمایت ویژه‌ای ملی پوشانش داشته باشد. اما ظاهرا این رویکرد وجود دارد و او مجبور شده برای اردوی کنیا خودش اسپانسر بگیرد. اگر چه مهدی مبینی به تازگی سرپرست فدراسیون دوومیدانی شده و خیلی نمی‌توان توقع داشت او در بدو ورود همه برنامه‌ها را اجرایی کند، اما مرادی می‌گوید: هزینه این اردو را خودم تامین کردم. فدراسیون حتی یک هزار تومان هم به من نداد. از زمان سرپرست قبلی فدراسیون گفته بودم که من می‌خواهم به اردوی کنیا بروم و برنامه ام را برای المپیک داده بودم. آقای داوری رفت و کاری برایم نکرد. آقای مبینی هم که آمدند برنامه‌های را اعلام کردم، اما او هم گفت نمی‌تواند هزینه‌ها را تامین کند. سوال من اینجاست پس چرا او از وقتی آمده دارد به ۶ ورزشکار هم حقوق می‌دهد هم هزینه تمرین، ولی برای من پول ندارند! قرار بود فدراسیون هزینه بلیت مسابقه اسپانیا را پرداخت کند که در واکنش به این موضوع هم گفتند، باید تیم برگزاری ماراتن سویا به فدراسیون ایمیل بزند تا آنها مجوز شورای برون مرزی بگیرند و در ادامه هزینه را به من بدهند. اما این خلاف روال است. آنها ایمیل نمی‌زند. وقتی ورزشکاری می‌خواهد در مسابقه‌ای شرکت کند باید فدراسیون مربوطه به آن مسابقه ایمیل بزند. من حتی مارات سویا را هم از طریق روابط شخصی ام برای خودم درست کردم.

هزینه اردوی کنیا را خودم تامین کردم/ کسی پاسخگوی گاف مسابقات امارات نیست

*گافی که افشین داوری و تیمش دادند

نخستین دوره رقابت‌های دوی نیمه مارتن قهرمانی آسیا آبان ماه گذشته با میزبانی امارات برگزار شد و تیم ملی ایران به طرز عجیب و مشکوکی از مسابقات حذف شد و هیچ امتیازی برای آن لحاظ نشد. صابر چرخی، منصور بیات و محمدجعفر مرادی دونده‌های کشورمان بودند که در این پیکار‌ها شرکت کردند و به ترتیب به عناوین چهارم، ششم و هشتم رسیدند. با توجه به این که سه دونده بین ۱۰ نفر اول مسابقات قرار داشتند و از خط پایان عبور کردند، مجموع امتیازت آنها، ایران را به عنوان اول تیمی و مدال طلا می‌رساند. اما گفته شد مسئولان برگزاری رقابت‌ها با اعلام اینکه درخواستی برای حضور ایران در بخش تیمی مسابقات ارائه نشده، نماینده کشورمان از دور مسابقات حذف شد و تیم‌های هند، قزاقستان امارات رتبه‌های اول تا سومی را به دست آوردند.

فدراسیون دوومیدانی در آن مقطع توسط افشین داوری اداره می‌شد. فردی که دوومیدانی کاران دل خوشی از سبک مدیریت او ندارند و منتقدانه به وی می‌تازند. داوری مدعی شد که اگر مدال طلای ایران را برنگردانند، اجازه برگزاری مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا را در تهران نمی‌دهد. اما داوری خیلی زود از سرپرستی این فدراسیون برکنار شد و نه مدالی به ایران بازگردانده شد و نه پاداش‌هایی که حق این سه دونده بود.

مرادی در این خصوص خاطر نشان کرد:فدراسیون وقت سهل انگاری زیادی در خصوص این مسابقات مرتکب شد. سرپرستی که با ما اعزام شد، جواد خسروشیری بود. او برگه‌های حضور ما در این رقابت‌ها امضا کرده بود. اشکال کار این جا بود که در بازه زمانی که برای ثبت نام این رقابت‌ها تعیین کرده بودند، کار را انجام ندادند. برای همین وقتی زمان گذشته بود، آقایان رابطه‌ای و حرفی با رییس کنفدراسیون آسیا ما را در مسابقات ثبت نام کردند. در نهایت هم نتیجه این شد که اصلا در آن برگه‌ای که روز مسابقه امضا شد، عنوان نکردند که ما در بخش تیمی هم شرکت می‌کنیم تا امتیازاتمان لحاظ شود. هم مدال طلا پرید و هم جایزه یک میلیاردی مسابقات که برای سه نفرمان بود. مبینی تنها ۲۵ میلیون تومان به حساب هر یک از ما واریز کرد و گفت بیشتر از این پولی ندارند که پاداش بدهند. من چند بار با دبیر فدراسیون تماس گرفتم تا در این رابطه صحبت کنم، اما او تلفنش را اشغال می‌کند! متاسفانه هیچ کس پاسخگوی این گاف بزرگی که دادند هم نبود و فقط خسروشیری را از فدراسیون اخراج کردند.

*اسپانسر شخصی به دادم رسید

جعفر مرادی قدردان شرکت کارا ماشین است که اسپانسر او بوده است. این شرکت حامی مالی دوومیدانی کاران در رقابت‌های باشگاهی داخل سالن هم شده است. وی افزود: اگر حمایت‌های مالی بخش خصوصی نبود، من نمی‌توانستم در آستانه المپیک از عهده تامین هزینه‌های بالای تمریناتم بربیایم. در یک سال گذشته همه جوره حمایت شدم. من حتی این تیم را به لیگ هم معرفی کردم. مسئولان این شرکت در رقابت‌های فضای باز لیگ هم سرمایه گذاری کردند و با اختلاف ناچیز تیم چهارم مسابقات شدند. آنها برای لیگ داخل سالن کشوری هم می‌خواهند بچه‌ها را حمایت کنند.

*سالی ۳۰ میلیارد بودجه، یعنی هیچ

دوومیدانی یکی از فدراسیون‌هایی است که به رغم داشتن وسعت بالا، اما هیچ وقت از سوی متولیان ورزش کشور مورد اهمیت قرار نگرفته است. جدای از مسائل مالی تغییرات پیاپی مدیریتی بلای جان ورزش مادر شده است. به قول ملی پوشان، بیشتر از این فدراسیون دوومیدانی رییس داشته باشد، سرپرست موقت به خود دیده است. مرادی در پایان گفت: فدراسیون تا زمانی که این بودجه اندک را دارد اوضاعش فرقی نمی‌کند. حالا می‌خواهد رییس داشته باشد یا سرپرست. وقتی بودجه یک سال این ورزش با این همه رشته و ماده سالی ۳۰ میلیارد است، نمی‌توانم از رییس و سرپرست انتظاری داشت. خود من به شخصه امسال فقط دو میلیارد خرجم شده. من را هم رییس کنند وقتی پول نداشته باشم و نتوانم اسپانسر جذب کنم، می‌شوم یکی مثل همین افراد و نمی‌توانم کاری کنم. دونده ژاپنی که با من در کمپ کنیا تمرین می‌کند، می‌گوید او امسال به تنهایی ۲۰۰ هزار دلار خرجش شده است. خودتان قضاوت کنید دوومیدانی ایران در چه موقعیتی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب