دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هوش مصنوعی مولد مانند مغز انسان فکر می‌کند

هوش مصنوعی مولد مانند مغز انسان فکر می‌کند
محققان از یک برنامه هوش مصنوعی برای تقلید نحوه جذب و به خاطر سپردن اطلاعات توسط مغز انسان استفاده کردند.
کد خبر : 891860

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، محققان دانشگاه سیتی لندن (UCL) در یک مطالعه ویژه از یک برنامه هوش مصنوعی برای تقلید نحوه جذب و به خاطر سپردن اطلاعات توسط مغز ما استفاده کردند.

حافظه انسان نقش مهمی در فرایند‌های شناختی مختلف مانند کمک به توانایی برای یادگیری در مورد جهان، تکیه بر تجربیات گذشته و ساخت سناریو‌های کاملا جدید برای تخیل و برنامه ریزی ایفا می‌کند.

النور اسپنز، نویسنده اصلی این مطالعه و دانشجوی دکتری دانشگاه سیتی لندن می‌گوید: پیشرفت‌های اخیر در شبکه‌های مولد مورد استفاده در هوش مصنوعی نشان می‌دهد که چگونه می‌توان اطلاعات را از تجربه استخراج کرد تا هم بتوانیم یک تجربه خاص را به خاطر بیاوریم و هم به صورت انعطاف پذیر تصور کنیم که چه تجربیات جدیدی ممکن است وجود داشته باشد.

این مدل محاسباتی که به عنوان یک شبکه عصبی مولد نیز شناخته می‌شود، توسط محققان مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند نحوه مشاهده و به خاطر سپردن رویدادهای مختلف توسط مغز ما را یاد بگیرد.

آن‌ها از یک مدل مطالعه استفاده کردند که شامل نشان دادن ۱۰ هزار تصویر بود تا ببینند چگونه شبکه‌های مغز آن‌ها را یاد می‌گیرد و به یاد می‌آورد. هر تصویر مانند یک صحنه ساده در یک داستان بود.

محققان بر روی دو بخش مغز تمرکز کردند

دانشمندان دو بخش هیپوکامپ و نئوکورتکس مغز را به طور خاص مطالعه کردند تا چگونگی عملکرد آن را درک کنند.

هیپوکامپ بخش مهمی از مغز است که نقش اساسی در شکل‌گیری، تحکیم خاطرات و جهت‌یابی ایفا می‌کند. تصور می‌شود که نئوکورتکس مسئول محاسبات عصبی مربوط به توجه، فکر، ادراک و حافظه اپیزودیک است.

در این مطالعه، شبکه هیپوکامپ به سرعت هر صحنه را دریافت و آن را بازپخش کرد و با تکرار مکرر آنچه دید را به نئوکورتکس آموزش داد. شبکه نئوکورتکس نیز به نوبه خود یاد گرفت که این صحنه‌ها را با سازماندهی اطلاعات بازسازی کند.

این کار بخش‌های مهمی مثل چیدمان دیوار‌ها و اشیا را مشخص می‌کرد تا مغز ما هم بتواند صحنه‌های قدیمی را به خاطر بسپارد و هم صحنه‌های کاملا جدیدی خلق کند.

این به مغز ما کمک می‌کند تا کارآمد باشد چرا که مجبور نیست تمام جزئیات کوچک را به خاطر بسپارد بلکه می‌تواند بر روی چیز‌های منحصر به فرد یا متفاوت در هر موقعیت تمرکز کند.

این مطالعه نشان می‌دهد که وقتی ما خاطرات را در حین استراحت تکرار می‌کنیم، مغز فرصت پیدا می‌کند تا الگو‌های تجربیات گذشته را درک کند. این موضوع بسیار مهم است، زیرا به ما کمک می‌کند تا در آینده چیز‌هایی مانند اجتناب از خطر یا یافتن غذا را پیش بینی کنیم.

به زبان ساده، این مطالعه چگونگی یادگیری تجربیات، به‌خاطر سپردن و استفاده از آن برای تصور چیز‌های جدید یا برنامه‌ریزی برای اتفاقات بعدی را روشن می‌کند.

نیل بورگس، استاد دانشگاه سیتی لندن و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: نحوه بازسازی خاطرات، به جای اینکه سوابق واقعی گذشته باشند، به ما نشان می‌دهد که چگونه معنا یا مفهوم یک تجربه با جزئیات منحصر به فرد ترکیب می‌شود و این امر می‌تواند منجر به سوگیری در نحوه به خاطر سپردن چیز‌ها شود.

این مطالعه ۱۹ ژانویه در مجله نیچر منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب