دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 اسفند 1393 - 14:46
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم:

توسعه اقتصاد مقاومتی نیازمند ارتباط بیشتر دانشگاه ها با صنعت است

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی، ارتقای دانشگاه‌های کشور به دانشگاه کارآفرین و توسعه شرکتهای دانش بنیان از مسیر تقویت ارتباط دانشگاهها با صنعت می‌گذرد.
کد خبر : 8912

به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر وحید احمدی در نشست خبری تبیین آیین نامه های اجرایی تفاهم نامه همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت صنعت ، معدن و تجارت که به امضای وزرای متبوع دو وزارتخانه رسیده است گفت : نکته محوری و مشترک این آیین نامه ها ، تسهیل حضور دانشگاهیان در بخش های صنعتی و ارتقای دانش فنی واحدهای صنعتی ، معدنی و تجاری است.


وی افزود: براساس آیین نامه پسا دکترای صنعتی، دارندگان مدرک تحصیلی دکترا که خواهان جذب به عنوان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هستند به مدت یک سال در واحدهای صنعتی ، معدنی و تجاری حضور پیدا کرده و از نزدیک با این مراکز آشنا می شوند.


معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت : گسترش ارتباط با صنعت ، کمک به افزایش توان و مهارت های عملی متقاضیان جذب به عنوان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها ، استفاده از ظرفیت های دانشگاهی کشور برای حل مسائل فنی بنگاه های اقتصادی و ارتقای علمی کارکنان بنگاه های اقتصادی از اهداف مهم این آیین نامه است.


وی اظهار داشت : همچنین به منظور حمایت از استفاده اعضای هیئت علمی دانشگاه ها از فرصت مطالعاتی داخل کشور و حضور در ، واحدهای صنعتی ، معدنی و تجاری آیین نامه ای به امضای وزرای علوم ، تحقیقات و فناوری و صنعت ، معدن و تجارت رسید که بر اساس آن اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور دارای مرتبه استادیاری و بالاتر که دارای وضعیت رسمی آزمایشی و رسمی قطعی هستند به مدت یک یا دو ترم تحصیلی در واحدهای صنعتی ، معدنی و تجاری حضور پیدا کرده و در یک موضوع مشخص کار علمی انجام می دهند که در این مدت حقوق و مزایای وی توسط واحد صنعتی پرداخت می شود.


دکترعلی اصغر توفیق معاون آموزش ، پژوهش و فناوری وزارت صنعت ، معدن و تجارت نیز در این نشست گفت : این تفاهم نامه و آیین نامه ها نشان می دهد گام های عملیاتی برای ارتباط صنعت و دانشگاه ها برداشته شده است و شاهد تصمیمات و اقدامات مشترک در این زمینه هستیم.


وی افزود: 40 درصد تولید ناخالص ملی مربوط به واحدهای صنعتی ، معدنی و تجاری است و ضرورت دارد برای تقویت این واحدها و افزایش بازدهی آنها از ظرفیت دانشگاه ها استفاده شود.


دکتر توفیق ایجاد شهرک های علمی و فناوری و اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیان را از جمله اقدامات وزارت صنعت ، معدن و تجارت برای ارتباط بیشتر با بخش دانشگاهی کشور نام برد و بر ضرورت ایجاد شرکت های دانش بنیان در صنایع بزرگ کشور تاکید کرد.


معاون آموزش ، پژوهش و فناوری وزارت صنعت ، معدن و تجارت افزود: به روسای سازمان های این وزارت در سراسر کشور ابلاغ شده است یکی از معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه های استان محل فعالیت خودرا به عنوان مشاور پژوهشی منصوب و از وجود آنها در تصمیم گیری ها استفاده کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب