استفاده از فناوری سهبعدی در ساخت قرص
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، به خاطر سپردن خوردن روزانه دارو دشوار است اما زمانی که دوز دارو در طول روز تقسیم میشود و انواع دارو نیز بالا میرود، این چالش شدیدتر میشود.
دانشمندان دانشگاه ملی سنگاپور برای حل این مشکل فناوری جدیدی ابداع کردهاند که در آن از طریق پرینتر سهبعدی چند دوز از داروهای مختلف را در قالب یک قرص به صورت سهبعدی ترکیب کردهاند.
محققان در ابتدا قرصهایی را با فناوری پرینت سهبعدی تولید کردند که به صورت لایهلایه ساخته شده است. محدودیت این قرصها در دوام دوز مصرفی و چگونگی توزیع آن در بدن پس از مصرف است.
سیستم دانشگاه ملی سنگاپور از این فناوری سریع و ارزانقیمت استفاده میکند که در حال حاضر مراحل آزمایشهای بالینی خود را سپری میکند. پزشک، داروهای مصرفی بیمار و مقدار و چگونگی استفاده از آن را به صورت برنامه به کامیپوتر میدهد. این اطلاعات برای تولید مدل کامپیوتری یک الگوی کوچک چند شاخه مورد استفاده قرار میگیرد.
این مدل به پرینتر سه بعدی فرستاده میشود و در نتیجه قالبی از این الگو و پلیمر مایع غیرسمی را در ترکیب با داروی مورد نظر تولید میکند و سپس این ترکیب داخل قالب ریخته میشود و قالب مناسبی از این الگو را تشکیل میدهد. سپس روکشی از پلیمر روی آن قرار میگیرد و در این مرحله دارویی به آن اضافه نمیشود.
زمانی که فرد قرص را میبلعد، لایه محافظ خارجی پلیمری به مرور از بین میرود و پلیمر داخلی که دارو به آن تزریق شده نمایان میشود. بسته به شکل قالب، بخشهای مختلف قرص در زمانهای مختلف آشکار میشود و داروی موجود در آن قسمت را آزاد میکند.
به عنوان مثال، یک قالب 5 شاخه، دارو را در 5 مرحله جداگانه در بدن آزاد میکند و تمام شاخهها دارای مواد مشابه دارویی نیستند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/