فنبازار منطقهای استان تهران راهاندازی شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در سند چشمانداز بیست ساله نظام در بخش سیاستها و هدفگذاری علمی فناوری کشور، احراز قدرت برتر علمی فناوری در منطقه از مهمترین اهداف تعیین شده است. در راستای تدارک و برنامهریزی بلندمدت جهت حصول این جایگاه رفیع در منطقه، یکی از مهمترین گامهای حمایتی، بسترسازی برای توسعه کسب وکار و تجاریسازی دستاوردهای علمی و تحقیقاتی شرکتها و موسسات دانشبنیان فعال در حوزه فناوریها و صنایع پیشرفته کشور است.
شبکه فنبازار ملی ایران بهعنوان مهمترین بستر زمینهساز برای ایجاد و توسعه این مبادلات و تعاملات در سطح ملی، تخصصی و بینالمللی بابرخورداری از طیفی متنوع از قابلیتها، ارتباطات، زیرساختها، دانش تخصصی و سوابق قابل توجه، توانایی شبکهسازی و تحت پوشش قراردادن تمام اطلاعات و اخبار درحوزههای عرضه و تقاضای فناوری و معرفی متخصصان و بنگاههای فعال این حوزه را به بهترین نحو داراست و ضمن توسعه بانکهای اطلاعاتی و پورتال به صورت بهروز و قابل اطمینان، گسترش زنجیره ارزش در این حوزه را در دستورکار دارد.
با توجه به ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص اجرای برخی اقدامات ملی، راهبردهای کلان (۱) و (۳) نقشه جامع علمی کشور بهمنظور ساماندهی فنبازارهای عمومی کشور و ایجاد و توسعه فنبازارهای تخصصی در حوزههای اولویتدار، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موضوع توسعه و ساماندهی فنبازارهای کشور را از طریق شبکه فنبازار ملی ایران در دستور کار قرار داده است.
همچنین طبق ماده ۸ آیین نامه تاسیس شبکه فنبازار ملی ایران، مصوب هیئت امنای پارک فناوری پردیس بر موضوع راهاندازی فنبازارهای منطقهای و تخصصی در حوزههای اولویتدار کشور به عنوان یکی از وظایف این شبکه تاکید شده است.
مجتبی جباری پور، معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس، شبکه فنبازار ملی ایران که تاکنون در ۳۰ استان کشور اقدام به ایجاد فنبازار منطقهای کرده بود در سومین رویداد صنعت دانشبنیان که با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور و وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و صنعت، معدن و تجارت برگزار شد با انعقاد قراردادی، اعطای امتیاز نمایندگی، راهاندازی و بهرهبرداری از فنبازار منطقهای تهران را به شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران واگذار کرد.
وی با اشاره به حضور صنایع پیشرفته و شهرکهای صنعتی بزرگ در تهران از یکسو و وجود بخش قابل توجهی از شرکتهای دانش بنیان در این استان، گفت: تدوین برنامه برای همرسانی صنعت و فناوری، بازاریابی، سرمایه گذاری و رسوخ فناوری در صنعت توسط فن بازار منطقهای استان تهران در دست اقدام است.
جباریپور، اضافه کرد: همچنین میزان همرسانیهای فناوری در شبکه فنبازار ملی ایران در سه سال گذشته بالغ بر هزار و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است و با تکمیل شبکه فنبازار ملی ایران و ایجاد زیرساختها، آموزشها و سیاستگذاریهای انجام شده از ابتدای سال تا کنون حدود ۷۰۰ میلیارد تومان همرسانی فناوری صورت پدیرفته است و هدف تبادل فناوری بیش از هزار میلیارد تومان را تا پایان سال پیگیری میکند.
معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس وظیفه اصلی شبکه فنبازار ملی ایران را کمک به رونق مبادلات فناورانه و انتقال تکنولوژی در اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور دانست و افزود: رویکرد توسعه منطقهای فن بازار، منجر به ایجاد فن بازارهای منطقهای در هر استان شده است که متولی این فن بازارهای منطقهای، پارک فناوری یا شرکت شهرکهای صنعتی هر استان است. در کنار متولی هر فنبازار منطقهای، کارگزار تجارت فناوری فنبازار منطقهای به عنوان بازوی بخش خصوصی و اتصال دهنده عرضه و تقاضای فناوری در استان فعالیت میکند.
وی افزود: با ایجاد فنبازار منطقهای تهران، تمام استانهای کشور دارای فنبازار منطقهای شده اند.
انتهای پیام/