دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پلیس انگلیس با فناوری تشخیص چهره حریم خصوصی افراد را نقض می‌کند

پلیس انگلیس با فناوری تشخیص چهره حریم خصوصی افراد را نقض می‌کند
پلیس بریتانیا از فناوری تشخیص چهره برای شناسایی مظنونان استفاده می‌کند که خطراتی مانند دستگیری‌های غیرقانونی، تجاوز به حریم خصوصی افراد و محدود کردن حقوق شهروندان را به دنبال دارد.
کد خبر : 888141

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، استفادۀ بریتانیا از فناوری تشخیص چهره باعث ایجاد بحث و نگرانی در میان فعالان حریم خصوصی و مردم شده است. پلیس برای اهداف امنیتی از این فناوری که ویژگی‌های صورت افراد را با سوابق موجود مقایسه می‌کند، استفاده می کند تا مظنونان را شناسایی و از وقوع جرایم جلوگیری کند. با این همه، خطراتی مانند دستگیری‌های غیرقانونی، تجاوز به حریم خصوصی افراد و محدود کردن حقوق دموکراتیک آنان از جمله تهدید‌های استفاده از این فناوری بوده است.

فعالان حوزۀ حریم خصوصی استدلال می‌کنند که دقت پایین این فناوری، به‌ویژه در شناسایی زنان رنگین پوست، خطرات بسیاری به همراه دارد. هرچند برخی توانایی این فناوری را تحسین می‌کنند و بر پایبندی آن به حریم خصوصی افراد از طریق استقرار دوربین‌ها تاکید می‌کنند، اما دسته‌ای دیگر از افراد نگران گسترش اختیارات پلیس و تجسس در سوابق مردم عادی برای شناسایی مظنونان هستند، امری که با قوانین حفظ حریم خصوصی در تضاد است.

فناوری تشخیص چهره نگرانی‌هایی نظیر میزان دقت، سوء‌استفادۀ احتمالی از آن و تأثیراتش بر حق حریم خصوصی افراد را برمی‌انگیزد. هرچند برخی استدلال می‌کنند که این فناوری حق افراد به حفظ حریم خصوصی خود را نقض می‌کند و شدیداً به اقتدارگرایی دامن می‌زند، برخی دیگر با اشاره به قوانین موجود در زمینۀ حفاظت از حریم خصوصی اشاره می‌کنند که به دلایلی مانند اجرای قانون، برخی شکل‌های مداخله و تجسس را مجاز می‌شمارد.

مردم بریتانیا تاریخ ناسازگاری با فناوری‌های نوظهور داشته‌اند و نسبت به رواج دوربین‌های نظارتی در این کشور معترض بوده‌اند. سایۀ این امر بر بحث‌های اخیر نیز افتاده و بر پیچیدگی آن افزوده است. با اینکه از فناوری تشخیص چهره حمایت‌هایی در سطح عمومی صورت گرفته، اما نگرانی‌هایی وجود دارد که بر عدم قانون‌گذاری در این حوزه تاکید می‌کند و اصرار دارد که نباید از این فناوری برای تحقیق و پیگیری جرایم خرد استفاده کرد.

برخی رویکرد بریتانیا به فناوری تشخیص چهره را عجیب و غیرمعمول توصیف می‌کنند. اما روند‌های موجود در ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا نشان می‌دهد که پذیرش و استفاده از این فناوری رو به رشد است. نکتۀ اصلی در این میان ترغیب سیاستگذاران به اتخاذ رویکردی است که تعادل میان مزایای فناوری و تهدید‌های استفاده از آن را حفظ کند. از آنجا که دقت این فناوری همچنان در حال بهبود است، باید نگرانی‌ها دربارۀ امکان آسیب‌رسانی آن رفع شود و تضمین شود که این فناوری همچنان تحت نظارت انسان خواهد بود.

استفاده از فناوری تشخیص چهره در بریتانیا بحث پیچیده و چندجانبه‌ای را برانگیخته و مسائل مربوط به حریم خصوصی، دقت و سوء‌استفاده از آن را مطرح کرده است. لزوم اتخاذ رویکردی میانه‌رو و متعادل که هم به مزایا بپردازد و هم خطرات مرتبط با این فناوری نوظهور را در نظر بگیرد، بسیار مهم است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب