چاپ سهبُعدی خانهای با مقاومت در برابر زلزله ۹ ریشتری
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورونیوز، گروهی از فناوران حوزههای معماری، مواد و چاپ سهبعدی، خانه ضد زلزلهای را در گواتمالا به شیوه چاپ سهبعدی ساخته اند که ساخت آن فقط ۲۶ ساعت طول کشیده است.
اگرچه این اولین بار نیست که یک خانه به صورت سهبعدی چاپ میشود، اما گروه سازنده این پروژه معتقد است موفق به طراحی ساختمانی مقاوم در برابر زلزله شدهاند. دیوارهای ارگانیک ساخته شده با چاپگر با روشهای سنتیتر منطقه مانند سقف ساخته شده از برگ نخل ترکیب شده است.
این خانه ۴۹ متر مربعی حاصل همکاری سه شرکت دانمارکی «کوبود اینترنشنال» (COBOD International) (تأمینکننده پرینترهای سهبعدی) و شرکت معماری «۳DCP Group» و شرکت تولیدکننده سیمان Progreso است. این خانه با دیوارهایی به ارتفاع ۳ متر در ۲۶ ساعت چاپ به مدت هفت روز ساخته شده است.
کوبود در بیانیهای اعلام کرد: این معماری بر اساس اشکال ارگانیک است که در غیر این صورت بسیار گران در میآمد حتی تکمیل آن با بلوکهای بتنی، مصالح ساختمانی غالب منطقه، غیرممکن است. با چاپ سهبعدی که آزادی خلاقیت بیشتری را فراهم میکند، معماران تصمیم گرفتند در طراحی خود به گواتمالا ادای احترام کنند.
«میکل بریچ» (Mikkel Brich)، مدیر عامل گروه ۳DCP گفت: اگر به نقشههای داخلی نگاه کنید، دیوارها طوری قرار میگیرند که شبیه پنجه جگوار است که در آن منطقه وجود دارد.
سقف این خانه از برگهای نخل ساخته شده که یادآور «پالاپا»ها – خانههایی با سقفهای کاهگلی - است که در سرتاسر آمریکای مرکزی یافت میشوند؛ آنها ارزان هستند، آسایش حرارتی را فراهم میکنند و به دلیل انعطاف پذیر بودن و سبکی مواد برای مناطق لرزهخیز، مناسب هستند.
بریچ گفت: به منظور اطمینان از اینکه سازه میتواند در برابر زلزلههای احتمالی منطقه دوام بیاورد، استحکام مورد نیاز ساختمان را محاسبه کرده ایم. ساختمان به گونهای طراحی شده است که بتواند در برابر زلزله ۹.۰ مقاومت کند.
وی افزود: این کار با رعایت کدهای محلی و دستورالعملهای جهانی برای محاسبات انجام میشود. همچنین با انجام شبیه سازیهای بیشتر برای این ساختمان تلاش کردیم بالاترین امنیت ممکن را برای طراحی داشته باشیم.
بریچ گفت: گرمای بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و نور مستقیم خورشید دشمن طبیعی جوهر سهبعدی است، زیرا در چنین شرایطی مستعد ترک خوردن است. برای مبارزه با آن، ما چاپ خانه را در شب انجام دادیم. وی افزود: بارش شدید باران نیز یکی دیگر از چالشها در زمان ساخت خانه قلمداد میشود.
علاقه روزافزون به این فناوری تا حدی به دلیل این واقعیت است که بخش ساخت و ساز به عنوان یک تولید کننده عمده گازهای گلخانهای شناخته میشود.
COBOD همچنین اولین ساختمان اروپا با چاپ سهبعدی را طراحی کرد که در کپنهاگ، دانمارک قرار دارد. همچنین این شرکت یک مدرسه پرینت سهبعدی را نیز در اوکراین در بحبوحه ویرانی جنگ جاری ساخته شده است.
محققان تخمین میزنند که صنعت ساخت و ساز ۴۰ درصد از منابع مادی مصرفی جهان و ۳۸ درصد از انتشار گازهای گلخانهای آن را تشکیل میدهد.
بهطورخاص، بتن مسئول ۸ درصد از انتشار دی اکسید کربن در جهان است که دلیل آن فرآیند پر انرژی مورد نیاز برای تولید. چاپ سهبعدی میتواند با کاهش تولید ضایعات، ردپای محیطی آن را به نصف کاهش دهد. همچنین فناوری چاپ سهبعدی به کارگران کمتری نیاز دارد.
بریچ با بیان این که این روش موجب کاهش منابع خطا و افزایش سرعت تولید میشود، افزود: ما بیشتر بارهای سنگین و تکراری را حذف میکنیم.
انتهای پیام/