گرد و غبار و توفانهای شن در منطقه، محور اصلی برنامههای ابتکار در نایروبی
به گزارش گروه اجتماعی آنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اولین برنامه در این زمینه برپایی رویداد جانبی مقابله با گرد و غبار و توفانهای شن برای سیاره سالم و افراد سالم بود که با همکاری فنی ایران، مغولستان و یونپ برگزار شد. در این جلسه کارشناسان ایرانی، مغولستانی و دانشگاه آکسفورد نکات فنی مرتبط با مناطق بحرانی گرد و غبار را تشریح کردند.
تاکید بر همکاری درخصوص گرد و غبار
معصومه ابتکار در ملاقاتی که دیروز با خانم شمشاد اختر، دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) داشت نیز ضمن تشکر از تصویب قطعنامه گرد و غبار توسط اسکاپ بر ضرورت گسترش همکاریهای منطقهای در موضوع گرد و غبار تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه موضوعاتی همچون فرسایش و مدیریت خاک، اکوسیستمها، تالابها، جنگل زدایی و بیابانزایی، تغییرات آب و هوا در بحث جلوگیری از گسترش گرد و غبار حائز اهمیت است، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در ایران کمیته فرابخشی با حضور نمایندگان بخشهای مختلف محیط زیستی، آب، کشاورزی، جنگل و سایر بخشهای مرتبط تشکیل داده و اکنون برنامه عملی برای مقابله با گرد و غبار براساس مطالعات علمی تهیه شده و آماده است.
معاون رئیسجمهوری افزود: اما درگیریها در منطقه، همکاری را بسیار کاهش داده و در مواردی غیرممکن ساخته است.
شمشاد اختردر این دیدار با توجه به معضل موجود در زمینه گرد و غبار، پیشنهاد برگزاری کنفرانسی منطقه ای با هدایت ایران و حضور کشورهای آسیا و اقیانوسیه را ارایه کرد که معاون رییس جمهور کشورمان در پاسخ گفت: نظر به آغاز کار مرکز مدیریت بحران و بلایای طبیعی اسکاپ در سپتامبر 2016 در تهران، میتواند همزمان این کنفرانس افتتاح و برگزار شود.
وی تاکید کرد: البته برگزاری کارگاههای آموزشی فنی برای دستیابی به راه حلهای مختلف در خصوص گرد و غبار در این کنفرانس بسیار اهمیت دارد و همچنین لازم است سازمانهای بین المللی مشارکت جدی در این امر داشته باشند.
ملاقات با مدیر اجرایی برنامه محیط زیست ملل متحد
در جلسه دیدار با آقای اریک سولهایم، مدیراجرایی جدید برنامه محیط زیست ملل متحد، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان، ضمن تبریک انتخاب وی به این سمت و ابراز خرسندی از فصل جدید همکاریها، مروری بر برنامههای مشترک ایران و یونپ داشت.
ابتکار با اشاره به تلاشهای ایران به عنوان هماهنگ کننده همکاریهای مرتبط با گرد و غبار در منطقه یادآوری کرد که جمهوری اسلامی ایران هدایت موضوع دو قطعنامه در مورد گرد و غبار را در مجمع عمومی سازمان ملل و کمیسیون اقتصادی – اجتماعی ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه را برعهده داشته است.
وی همچنین به سمینارهای مشترک محیط زیست، دین و فرهنگ با یونپ در دوران ریاست جمهوری آقایان خاتمی و روحانی اشاره کرد و با تاکید برامکان تداوم همکاریها در جنبههای مختلف گفت: مرکز منطقهای یونپ میتواند در ایران تاسیس شود، چنانچه اکنون سه مرکز منطقهای بازل، رامسر و اکو در ایران است.
ابتکار همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی فیلم سبز ایران که در آن 400 فیلم خارجی از حدود 40 کشور شرکت کردند، حمایت ازاین رویداد هنری را از زمینههای مشترک همکاری دانست.
اریک سولهایم نیز در این جلسه اعلام کرد که با خرسندی آمادگی همکاری با ایران را دارد و موضوع استقرار دفتر منطقهای یونپ در تهران را پیگیری خواهد کرد.
بنابراین گزارش، معصومه ابتکار بعد از ظهر 5 خرداد برای شرکت در دومین مجمع محیط زیست ملل متحد با حضور وزرای محیط زیست جهان وارد نایروبی شد.
انتهای پیام/