دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان هنگ‌کنگی؛

نخستین آنتن فوق امن «6G» در جهان ساخته شد

نخستین آنتن فوق امن «6G» در جهان ساخته شد
گروهی از محققان هنگ‌کنگی موفق به توسعه نخستین آنتن فراسطحی جهان برای برقراری نسل ششم ارتباطات با امنیتی بسیار بالا شدند.
کد خبر : 885298

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، گروهی از محققان به سرپرستی پروفسور «چان چی هو» (Chan Chi-hou) از دانشگاه «سیتی یو» هنگ کنگ آنتن ویژه‌ای ساخته‌اند که می‌تواند هر پنج جنبه مهم امواج الکترومغناطیسی را با استفاده از نرم افزار‌های کامپیوتری کنترل کند.

این آنتن که آن را «آنتن فراسطحی جهانی مایکروویو» نامیده‌اند، قادر است به صورت پویا، همزمان، مستقل و دقیق تمام ویژگی‌های اساسی امواج الکترومغناطیسی را از طریق کنترل نرم افزاری دستکاری کند.

یک فناوری امیدوارکننده برای توسعه «سیکس جی»

این یک پیشرفت بزرگ در سیستم‌های ارتباطی بی سیم «سیکس جی» (6G) است. قابلیت‌های منحصر به فرد آنتن در کنترل و ایمن‌سازی سیگنال‌ها، آن را برای طیف گسترده‌ای از کاربرد‌ها که در آن‌ها سنجش، جمع آوری اطلاعات، ارتباط و انتقال داده نقش مهمی را ایفا می‌کنند، ارزشمند می‌کند.

آنتن میزان شدت امواج، زمان، فرکانس، جهت و حتی نحوه ارتعاش آن‌ها را به طور همزمان تنظیم می‌کند. این نخستین بار است که یک آنتن ساخته می‌شود که می‌تواند همه این کار‌ها را به صورت همزمان انجام دهد و نشان دهنده یک پیشرفت قابل توجه در این زمینه است.

این آنتن از آن جهت خاص است که می‌تواند در سیستم‌های اطلاعاتی پیشرفته، مانند سیستم‌هایی که ممکن است در آینده داشته باشیم، مورد استفاده قرار گیرد. این روش برای کنترل حجم زیادی از داده‌ها و حفظ امنیت آن‌ها بسیار مناسب است. همچنین می‌تواند برق را به صورت بی‌سیم انتقال دهد، به این معنی که دستگاه‌ها را بدون اتصالات فیزیکی شارژ می‌کند.

کنترل جهت تابش الکترومغناطیسی با آنتن جدید

یک نکته جالب در مورد این آنتن این است که می‌تواند جهت سیگنال‌های خود را کنترل کند و یک لایه اضافی از حریم خصوصی و امنیت را به آن اضافه کند. این موضوع آن را به یک انتخاب خوب برای سیستم‌های ارتباطی تبدیل می‌کند چرا که با استفاده از آن هیچ کس نمی‌تواند مکالمات ما را استراق سمع کند یا مخفیانه به آن گوش دهد.

این فناوری‌ها کاربرد‌های «آنتن فراسطحی جهانی» (UMA) را در واقعیت افزوده، هولوگرافی، حسگر‌های یکپارچه و ارتباطات «سیکس جی»، اپتیک کوانتومی و علم اطلاعات کوانتومی تا حد زیادی گسترش می‌دهند.

پروفسور وو گانگبو، نویسنده اول این مقاله می‌گوید: ما امیدواریم که آنتن فراسطحی جهانی بتواند به عنوان یک فرستنده اطلاعات ساده با هزینه کم، یکپارچگی بالا و مصرف انرژی کم کار کند.

محققان در مطالعه خود خاطرنشان کردند: اگرچه مفهوم «آنتن فراسطحی جهانی» در باند مایکروویو نشان داده شده است، اما مفهوم «یو ام ای» می‌توان با استفاده از فناوری‌های خاص آن را به فرکانس‌های تراهرتز گسترش داد و کاربرد‌های آن را در واقعیت افزوده، هولوگرافی، حسگر‌های یکپارچه و ارتباطات «سیکس جی»، اپتیک کوانتومی و علم اطلاعات کوانتومی ممکن کرد.

این مطالعه در مجله «نیچر کامیونیکیشنز» (Nature Communications) منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب