هاشمیطبا: تشکیل مرکز حکمیت به شرط اینکه قانون شود خوب است/استقلال فدراسیونها به خطر نمیافتد
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشنهاد راه اندازی این مرکز در آغاز جلسه روز گذشته مجمع کمیته ملی المپیک از سوی رییس کمیسیون اخلاق کمیته مطرح شد، اما به یک باره با انتقادهای زیادی از سوی برخی از روسای فدراسیونهای ورزشی به همراه داشت.
طرح تشکیل چنین مرکزی در واقع الگوبرداری از دادگاه حکمیت ورزش (CAS) است که برای حل و فصل مشکلات این حوزه در بعد بین المللی بنیان گذاری شده است.
علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی یکی از حاضران در مجمع بود که واکنش تندی را نسبت به تشکیل مرکز حکمیت و داوری ورزش نشان داد. او با بیان این که راه اندازی این مرکز استقلال فدراسیونها را زیر سوال خواهد برد، مدعی شد فدراسیونها باید طبق اساسنامهای که برای آنها تعریف شده، حرکت کنند و تمام مشکلات هر رشته باید در کمیته انضباطی فدراسیون مربوطه آن رشته مرتفع شود.
زهرا اینچه درگاهی، رییس فدراسیون ژیمناستیک و هادی ساعی، رییس فدراسیون تکواندو دیگر روسایی بودند که ضمن تایید اظهارات علیرضا دبیر، مخالفت خود را با تشکیل این مرکز اعلام کردند.
طرح این مسئله در جلسه روز گذشته ظاهرا بدون هماهنگی بوده،این در حالی است که طبق ضوابط، هر پیشنهادی که بخواهد در مجمع کمیته مطرح شود اول از همه باید در هیات اجرایی به میان آید و در صورت موافقت اعضا به مجع کشیده شود.
با این حال اگر چه به دلیل اختلاف نظرهای زیاد بر سر این مسئله، پیشنهاد تشکیل مرکز حکمیت و داوری ورزش خیلی زود از دستور کار شد، اما در این خصوص خبرنگار ورزشی آنا با مصطفی هاشمی طبا گفت و گویی انجام داد.
هاشمی طبا که سابقه ریاست کمیته ملی المپیک و سازمان تربیت بدنی سابق را در کارنامه دارد، نظر کارشناسی خود را در مورد تشکیل مرکز حکمیت و داوری ورزش این گونه داد: این بحث موضوع تازهای است. از سالها قبل خیلیها پیشنهاد این را میدادند که بهتر است در داخل هم یک دادگاه حکمیت ورزش داشته باشیم تا مشکلات را در آن حل و فصل کنیم، اما هنوز به سرانجامی نرسیده است. به نظر من راه اندازی چنین مرکزی خوب است. به این شرط که همه فدراسیونها در رابطه با آن به اجماع برسند. ضمن این که مهمتر از همه باید به شکل قانون در بیایند. این طور نمیشود مثلا بگوییم یک موسسه داریم که کار حکمیت و داوری برای ورزش انجام میدهد؛ بنابراین کمیته ملی المپیک نمیتواند در این زمینه تشکیلاتی را راه اندازی کند.
او در مورد پروسه قانونی تشکیل این مرکز افزود: وقتی همه فدراسیونها در رابطه با تشکل مرکز حکمیت و داوری به اتفاق نظر رسیدند، وزارت ورزش و جوانان باید به عنوان متولی اصلی ورزش کشور با همکاری وزارت دادگستری این طرح را به هیئت دولت ببرد و بعد هم در قالب لایحه آن را به مجلس بفرستند تا این مرکز قانونی شود.
رییس اسبق کمیته ملی المپیک در واکنش به این که چنین مرکزی استقلال فدراسیونها را زیر سوال میبرد یا نه، خاطر نشان کرد: نه اصلا چنین چیزی نیست. به نظر من اگر همه چیز قانونی انجام شود خوب است. وقتی مرکزی بخواهد با هدف رفع اختلاف تشکیل بشود، چرا که نه. به هر حال میتوانیم از این طریق برخی مسائل را در داخل حل کنیم و کار به مجامع بین المللی کشیده نشود.
انتهای پیام/