دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا از چالش‌های زندگی دانشجویی گزارش می‌دهد؛

تورم هزینه‌ها و مصائب نبود کار پاره‌وقت برای دانشجویان

تورم هزینه‌ها و مصائب نبود کار پاره‌وقت برای دانشجویان
افزایش تورم و هزینه بالای نیاز‌های اولیه زندگی، ادامه تحصیل دانشجویان به‌‌ویژه آنانی که مجبور به ادامه تحصیل در شهر دیگر هستند و هیچ کار پاره‌وقتی پیدا نمی‌کنند را با چالش جدی مواجه کرده است.
کد خبر : 883028

گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ شهریه دانشگاه آزاد از دو بخش شهریه ثابت و متغیر تشکیل می‌شود. در این میان هزینه ثابت هر ترم دانشگاه شبانه بسته به سطح و امکانات دانشگاه مورد نظر، نوع رشته، مقطع تحصیلی و ... متفاوت است و شهریه متغیر نیز بر اساس تعداد واحد‌های اخذ شده تعیین می‌شود. حال اگر دانشجویی در دانشگاه آزاد در شهری غیر از محل سکونت خانواده خود تحصیل کند باید هزینه‌های مسکن شخصی، پانسیون و یا گروهی را نیز بپردازد.

(بازار مسکن روی خوش به دانشجویان نشان می‌دهد؟)

در این میان افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن و اجاره بها، افزایش هزینه تردد در سطح شهر‌ها، افزایش نرخ اقلام اساسی و خوراکی در طی دو سال اخیر باعث سخت شدن زندگی در شهر‌های بزرگ به ویژه تهران برای همه شهروندان از جمله دانشجویان شده است.

انتقال دانشجویان شهرستانی به شهر‌های جدید یا حاشیه شهر‌ها

دانشجویان

این افزایش قیمت‌ها و تورم بیش از اندازه باعث انتقال شهرنشینان به اطراف شهر به ویژه تهران شده و در این میان برخی از دانشجویان نیز که هزینه زندگی برای آن‌ها بسیار سنگین است زندگی در حاشیه شهر‌ها یا شهر‌های جدید را انتخاب کرده و به صورت چندنفره خانه تهیه می‌کنند.

محاسبه هزینه‌های یک زندگی دانشجویی برای دانشجویانی که تازه پا به دانشگاه گذاشته‌اند کار ساده‌ای هم نیست. هزینه مسکن یا خوابگاه، هزینه خوراک و کرایه از جمله هزینه‌های غیر شهریه‌ای می‌توان نامید، هزینه‌هایی که با توجه به نابسامانی‌های اقتصادی با رشد‌های قابل توجهی در سال‌های اخیر مواجه شده است؛ اما این افزایش تورم و قیمت‌های نیاز‌های اولیه زندگی، ادامه تحصیل دانشجویان را نیر با چالش مواجه خواهد کرد؛ به ویژه دانشجویانی که مجبور به ادامه تحصیل در شهر دیگر هستند. 

مریم فلا‌ح‌زاده، دانشجوی حقوق دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: هر سال هزینه‌های زندگی نسبت به سال قبل تغییر می‌کند و بیشتر می‌شود از هزینه رفت و آمد و تحصیل گرفته تا قیمت کتاب‌ها نرخ‌ها دائما در حال افزایش بوده است.

میانگین هزینه‌های رفت و آمد دانشجویی یک میلیون تومان در ماه است

او که در ترم آخر رشته حقوق در حال تحصیل است، عنوان کرد: یکی از هزینه‌هایی که برای من به عنوان دانشجوی ساکن در تهران وجود دارد هزینه رفت و آمد است که شامل اتوبوس، مترو و تاکسی است. من شاغل نیستم و کار پاره‌وقتی که بتواند کمک هزینه دانشگاه برایم باشد، پیدا نکرده‌ام و بخشی از پولی را که از خانواده بابت هزینه‌های تحصیل دریافت می‌کنم، صرف عبور و مرور و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی می‌شود. با توجه به مسافتی که خانه تا دانشگاه برایم دارد ماهانه یک میلیون تومان هزینه رفت و آمد پرداخت می‌کنم.

دانشجویان

وی افزود: در بوفه‌های داخل دانشگاه همه قیمت‌ها اعم از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها دو برابر قیمت‌ها در بیرون است و حتی برای خریدن یک کیک کوچک باید ۳۰ هزار تومان پرداخت کرد. غذا‌های داخل سلف هم اگر از روز قبل ثبت نام شود با توجه به مقدارزیاد شهریه ثابت باز هم رایگان نبوده و فقط کمی از مبلغ آزاد آن کمتر می‌شود و اگر روز قبل در سایت ژتون خریداری نکنیم آزاد محاسبه می‌شود.

فلاح‌زاده عنوان کرد: یکی از مهمترین هزینه‌های تحصیل نیز شهریه دانشگاه است که هر سال با افزایش قابل توجه همراه شده است. با توجه به رشته تحصیلی من که حقوق است در هر ترم باید برای بسیاری از درس‌ها کتاب‌هایی بسیار گران خریداری شود تا از پس امتحان بربیایم. علاوه بر همه این هزینه‌ها، شهریه ثابت دانشگاه در هر ترم مقدار قابل توجهی افزایش پیدا می‌کرد به نحوی که در ابتدای ترم یک ۸۰۰ هزار تومان و در انتهای ترم قبل تا بیش از سه میلیون تومان شهریه ثابت بوده است.

فلاح‌زاده تصریح کرد: هزینه‌های لباس، کوله و کفش نیز به طور میانگین در هر سال حدود ۴ تا ۵ میلیون تومان برای اقلام مختلف بوده و این در حالی است که من در طول دوران تحصیلم در سال‌های گذشته نتوانستم کاری نیمه‌وقت پیدا کنم تا بتوانم کمک هزینه تحصیل داشته باشم و اتکای من به افراد خانواده بوده است.

قیمت بالای کتاب برای دانشجویان دغدغه است 

نیما احمدی،  دانشجوی روان شناسی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد:علاوه بر شهریه ثابت، قیمت کتاب‌ها نیز سنگین است. قیمت بالای کتاب که در هر ترم باید خریداری شود برای من و برخی از دانشجویان دغدغه است و بدون آن کتاب‌ها عملا نمی‌توان واحد‌ها را پاس کرد.

وی ادامه داد: هزینه‌های رفت‌وآمد حتی اگر فقط با مترو و تاکسی رفت وآمد کنیم هم بخش زیادی از پول تو جیبی را می‌گیرد. غذا‌های بوفه دانشگاه یک ساندویج کوچک تا ۱۷۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و با توجه به شهریه ثابت بالا غذا‌ها هیچ تخفیفی نداردو حتی یک قهوه یا چای داخل دانشگاه ۱۵ هزار تومان است.

احمدی ادامه داد: غذا‌های داخل سلف اگر از شب قبل ثبت‌نام شود کمی ارزان‌تر از قیمت آزاد و اگر نشود به قیمت ازاد فروخته می‌شود. 

دانشجویان

وی گفت:‌هزینه‌های سنگین شهریه ثابت و متغیر، رفت‌وآمد با توجه به بدمسیربودن دانشگاه علوم و تحقیقات، خوراکی‌های گران و در حالت عالی به قیمت بیرون گاهی هم گرا‌تر، هزینه‌هایی هستند که بدون درنظر گرفتن لباس و کفش لوازمی مثل خودکار و لوازم التحریر مورد نیاز است.

این دانشجو گفت:همچنین با توجه به مقطع کارشناسی و این موضوع که بتوانیم درس خود را هشت ترمه تمام کنیم و واردبازارکار شویم، مجبور هستیم اکثر روز‌ها کلاس برداریم و عملا امکان کارکردن به صورت پاره وقت را هم نداریم و تمام این هزینه با پول تو جیبی اندک خانواده تأمین می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب