دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ترند‌های فناوری پاک؛ (۱)

استارت‌آپ‌ها فناوری پاک را به کدام صنایع می‌آورند؟

استارت‌آپ‌ها فناوری پاک را به کدام صنایع می‌آورند؟
در حالی که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای روبه‌افزایش است، جهان در حال گذار به سمت منابع، سوخت، انرژی و فناوری‌های پاک‌تری است که می‌تواند اثرات زیست‌محیطی ناشی از گاز‌های گلخانه‌ای را کاهش دهد.  
کد خبر : 882082

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، شرکت‌های فعال در عرصه فناوری پاک، برای عملیات پاک‌تر، مصرف انرژی را در هرکجا که ممکن است، از کاربرد‌های مقیاس بزرگ گرفته تا سطح فردی، بهینه می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، اتوماسیون خانگی به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهد تا بر مصرف برق نظارت و کنترل کنند و ردپای کربن خود را کاهش دهند. 

تغییر به‌سوی انرژی‌های تجدیدپذیر بار منابع انرژی مبتنی بر سوخت‌های فسیلی و آلاینده‌هایی مانند زغال‌سنگ و نفت را نیز به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و همین امر باعث می‌شود انرژی به نخستین اولویت در میان گرایش‌های فناوری پاک تبدیل شود.

اینترنت اشیا (IoT) هم فعالیت‌های حفاظت از محیط‌زیست را با تعبیه حسگر‌هایی در جنگل و شهرها، چه روی درختان و چه در زیرزمین، تسهیل می‌کند تا علائم غیرعادی مانند رانش زمین و آتش‌سوزی جنگل‌ها را هشدار دهد. فناوری‌های پاک با جایگزینی فرآیند‌ها و محصولات انرژی بر، پیشرفت‌هایی را در صنایعی مانند حمل‌ونقل، ساخت‌وساز و تولید امکان‌پذیر می‌کنند و درنتیجه ردپای کربن آن‌ها را کاهش می‌دهند.

بر اساس مقاله ای که در نوامبر ۲۰۲۱ منتشر و در آگوست ۲۰۲۳ به‌روز شده است بنا داریم فناوری های پاک در 3 بخش در خبرگزاری علم و فناوری آنا منتشر کنیم. در بخش اول این گزارش به چند فناوری مرتبط با انرژی های پاک می پردازیم.

نقشه نوآوری ۸ روند برتر فناوری پاک و ۱۶ شرکت دانش‌بنیان امیدوارکننده در این حوزه را مشخص می‌کند.

نقشه گرمایی

معرفی مهمترین ترند‌ها در فناوری پاک ۲۰۲۴ / استارت آپ‌ها فناوری پاک را به کدام صنایع می‌آورند 

 

وب‌سایت تحلیلی «StartUs Insights» برای این تحقیق عمیق در مورد گرایش‌ها و استارت آپ‌های برتر فناوری پاک، ۸۵۱۹ استارت آپ و مقیاس آپ جهانی را تحلیل کرده است. این تحقیق مبتنی بر داده، هوش نوآوری را ارائه می‌دهد که به شما کمک می‌کند تا با ارائه یک دید کلی از فناوری‌های نوظهور در صنعت فناوری پاک، تصمیم‌گیری استراتژیک خود را برای کسب و کارتان بهبود بخشید. 

در نقشه نوآوری فناوری پاک یک مرور کلی از روند‌های نوآوری و استارت آپ‌هایی که بر شرکت‌ها تأثیر می‌گذارند، مشخص شده است.

فناوری های پاک

معرفی مهمترین ترند‌ها در فناوری پاک ۲۰۲۴ / استارت آپ‌ها فناوری پاک را به کدام صنایع می‌آورند 

این بینش‌ها از کار با پلتفرم StartUs Insights مبتنی بر داده‌های بزرگ و هوش مصنوعی به دست می‌آیند که بیش از سه میلیون ۷۹۰ هزار استارت‌آپ و مقیاس آپ را در سراسر جهان پوشش می‌دهد. پلتفرم SaaS به‌عنوان بزرگ‌ترین منبع جهان برای داده‌های مربوط به شرکت‌های نوظهور، به شما امکان می‌دهد فناوری‌های مرتبط و روند‌های صنعت را به‌سرعت و به‌طور کامل شناسایی کنید.

نقشه درختی تأثیر ۸ روند برتر فناوری پاک 

بر اساس نقشه نوآوری فناوری پاک، نقشه درختی زیر تأثیر ۸ روند برتر فناوری پاک را نشان می‌دهد. ازآنجایی‌که دولت‌ها و سازمان‌های مستقل، از نظارت بر انتشار کربن صنعتی حمایت می‌کنند، شرکت‌های فناوری پاک در حال تلاش برای اصلاحات پایدار در فرآیند‌های تجاری خود هستند. رایج‌ترین روند در فناوری پاک، ادغام انرژی‌های تجدید پذیر است. نوآوری‌ها در این زمینه امکان تولید انبوه انرژی پاک را با حداقل هدر رفت و هزینه‌ها فراهم می‌کند.

استارت‌آپهای فعال

معرفی مهمترین ترند‌ها در فناوری پاک ۲۰۲۴ / استارت آپ‌ها فناوری پاک را به کدام صنایع می‌آورند 


نقشه گرمای جهانی استارت آپ هشت هزار و ۵۱۹ استارت آپ و مقیاس آپ در حوزه فناوری پاک را پوشش می‌دهد. این نقشه گرمایی که با استفاده از پلتفرم کشف «StartUs Insights» ایجاد شده است نشان می‌دهد آمریکا خانه اکثر این شرکت‌ها است درحالی‌که شاهد افزایش فعالیت در اروپای غربی و هند نیز هستیم.

در این مجموعه گزارش، با ۱۶ مورد از این ۸۵۱۹ استارت‌آپ و مقیاس آپ امیدوارکننده و همچنین راه‌حل‌هایی که توسعه می‌دهند، آشنا می‌شوید. این ۱۶ استارت آپ بر اساس معیار‌هایی مانند سال تأسیس، مکان، بودجه جمع‌آوری‌شده و موارد دیگر انتخاب شدند.

هشت گرایش و نوآوری برتر فناوری پاک برای سال ۲۰۲۴

 انرژی‌های تجدید پذیر

با روند فعلی کاهش سوخت فسیلی، نیاز مبرمی برای گذار انرژی به‌سوی منابع جایگزین وجود دارد که بدون آسیب رساندن به محیط‌زیست، دوام بیشتری داشته باشند. منابع انرژی تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی، زمین‌گرمایی و انرژی امواج محبوب‌ترین جایگزین‌ها هستند. صنایع مختلف از سوخت‌های تجدید پذیر استفاده می‌کنند تا عملیات خود را پاک‌تر و پایدارتر کنند. علاوه بر این، استارت آپ‌ها با استفاده از سیستم‌های انرژی تجدید پذیر برای بهینه‌سازی عملیات‌های کربن بالا در مقیاس بزرگ، نوآوری‌های پایدار را هدایت می‌کنند.

استارت آپ اسپانیایی «سولوم» «Solum» روسازی‌های خورشیدی را برای شارژ وسایل نقلیه با قابلیت حرکت کوچک توسعه می‌دهد.

روسازی‌های خورشیدی این استارت آپ دارای سلول‌های فتوولتائیک پرانرژی (PV) هستند که برای شارژ وسایل نقلیه انرژی تولید می‌کنند. علاوه بر این، نصب ماژولار plug & play به ایستگاه‌های شارژ اجازه می‌دهد تا با توجه به منطقه موجود سفارشی شوند. می‌توان این خورشیدی را در ادارات، ساختمان‌های آموزشی، فضا‌های عمومی و مراکز خرید نصب کرد.

استارت آپ فنلاندی «QHeat» «کیو هیت» از انرژی زمین‌گرمایی برای کنترل دمای درون فضا‌های داخلی بزرگ استفاده می‌کند. چاه‌های عمیق این استارت آپ با عمق تقریباً ۲ تا ۳ کیلومتر، بسیار عمیق‌تر از چاه‌های سنتی هستند.

ازآنجایی‌که دما در این سطح بسیار بالاتر است، آن‌ها قادر به تولید انرژی بسیار بیشتری هستند. این چاه‌ها همچنین برای ذخیره انرژی با شارژ مجدد سنگ بستر در فصول گرم‌تر مانند تابستان که انرژی بیشتری در دسترس است استفاده می‌شوند. این یک اقتصاد انرژی چرخشی کارآمد با حداقل انتشار را برای صاحبان املاک ترویج می‌کند.

ساخت‌وساز کم کربن

صنعت ساخت‌وساز به دلیل انتشار آلاینده‌های مضر در محیط‌زیست و استفاده از مواد بسیار زائد در فرآیند‌های خود مشهور است. بااین‌حال، بخش ساخت‌وساز در حال گذار به شیوه‌های پایدارتر و چرخشی است. ساخت‌وساز کم کربن باعث می‌شود فرآیند ساختمان کمتر مضر باشد و بیشتر با طبیعت زنده هماهنگ شود، از جمله سطوح و دیوار‌های گیاهی موجب خنک شدن ساختمان می‌شوند.

استارت آپ‌ها همچنین از مصالح ساختمانی تمیزتر و کم کربن در خانه‌ها و فضا‌های عمومی استفاده می‌کنند تا مصرف انرژی را بدون به خطر انداختن پارامتر‌های مهم کیفیت محدود کنند. علاوه بر این، آن‌ها در حال توسعه مصالح ساختمانی سبز مانند جایگزین‌هایی مانند بتن مبتنی بر کنف، کف‌پوش بامبو و عایق سبز برای جایگزینی مواد آلاینده هستند.

استارت آپ آمریکایی «INOVUES»» «اینووز» فناوری پنجره‌های هوشمند را پیش می‌برد. راه‌حل فشرده و سبک آن موسوم به «گلیزینگ شیلد» «حفاظ شیشه»، نفوذناپذیر و به‌راحتی قابل تعمیر و بازسازی است. علاوه بر این، یک واحد کنترل داخلی و ماژول فتوولتائیک برای تبدیل نور جذب‌شده به انرژی الکتریکی ارائه می‌دهد. به‌این‌ترتیب، INOVUES مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش را در دوره‌های اوج تقاضای انرژی کاهش می‌دهد.

دیگر استارت آپ آمریکایی «گِلَول» «Glavel» با استفاده از شیشه‌های بازیافتی جایگزینی پایدار برای شن ارائه می‌دهد. محصول این استارت آپ که «شن شیشه‌ای فومی» نام دارد خواص فیزیکی شیشه را در یک سنگدانه سبک و باربر نمایش می‌دهد. علاوه بر این، در برابر پوسیدگی، آب و آتش با ویژگی‌های عایق حرارتی مقاوم است. شن شیشه‌ای فومی با مقاومت فشاری ۱۱۶ psi و عایق حرارتی R۱.۷ در هر اینچ فشرده، کاربرد‌هایی در بام‌های سبز و عایق‌های زیر دال (ساب اسلب) دارد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب