گازهای گلخانهای در صنعت کشتیرانی کنترل میشود
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، سازمان بینالمللی دریانوردی پیشبینی کرده است چنانچه انتشار گازهای گلخانهای در این صنعت مهار نشود تا کمتر از سه دهه آینده ۱۳۰ درصد افزایش خواهد داشت.
از آنجایی که کشتیرانی منبع جدی انتشار گازهای گلخانهای است و بنا بر اعلام سازمان بین المللی دریانوردی، در سال ۲۰۱۸ ماهیگیری و کشتیرانی بینالمللی و داخلی در مجموع بیش از یک میلیارد تن گازهای گلخانهای ایجاد کرده که نزدیک به ۳ درصد از کل انتشارات انسانی در صنعت حمل و نقل را شامل میشود نیاز بود برنامهای برای کاهش این روند در نظر گرفته شود.
دریانوردی و کشتیرانی شریانهای حیاتی در تجارت جهانی هستند، اما میزان انتشار گازهای گلخانهای در این صنعت به حدی افزایش یافته که ۱۷۵ کشور عضو سازمان بین المللی دریانوردی معاهدهای امضا کردهاند و به موجب اجرای آن انتشار کربن گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰ کاهش پیدا میکند.
در این راستا قرار است کشورهای جهان اهداف آبوهوایی جدیدی را به منظور کاهش ۵۰ درصدی انتشار کربن در حمل و نقل دریایی دنبال کنند.
کیسی اوهارا (Casey O’Hara)، دانشمند حفاظت از منابع طبیعی در دانشگاه کالیفرنیا میگوید: کشتیرانی میتواند با افزایش دما در قطب شمال و عقب راندن یخهای دریا، مناطق جدیدی از کره زمین را تحت تأثیر قرار دهد و مسیرهای کشتیرانی جدیدی را باز کند. در این صورت با کاهش بخشی از فشارها بر جانداران دریایی میتوان به اکوسیستمها کمک کرد تا در برابر عوامل استرسزا مانند آلودگی صوتی، ماهیگیری و توسعه سواحل انعطافپذیرتر شوند.
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل که بهتازگی برگزار شد تخمین زد که در سال ۲۰۲۱، کشتیها حدود ۱۱ میلیارد تن کالا حمل کردند که بیش از ۸۰ درصد از سهم تجارت جهانی را داشت و این نشاندهنده روند افزایشی انتشار کربن در صنعت کشتیرانی است.
انتهای پیام/